Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 19,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De vader van de moderne neurowetenschap

Benjamin Ehrlich • ebook • epub

 • Samenvatting
  Het fascinerende verhaal van een onterecht vergeten Nobelprijswinnaar Eind negentiende eeuw legde Santiago Ramón y Cajal de basis voor de moderne neurowetenschap. Deze Spaanse wetenschapper van bescheiden komaf ontdekte dat ons zenuwstelsel is opgebouwd uit individuele cellen, neuronen, die verschillende rollen hebben en onderling communiceren. Met zijn ontdekking van deze zogenoemde neurondoctrine en gedetailleerde anatomische tekeningen gaf hij een revolutionaire nieuwe kijk op het menselijk brein, waarvoor hij in 1906 de Nobelprijs ontving. Cajal deed voor onze kennis van de hersenen wat Galileo Galilei en Isaac Newton deden voor onze kennis van de natuurkunde. En toch kennen maar weinig mensen zijn naam. In deze alomvattende biografie brengt Benjamin Ehrlich daar verandering in. Vol verve neemt hij ons mee in Cajals leven en zijn wetenschappelijke zoektocht naar het neuron. Daarmee vertelt Ehrlich niet alleen het fascinerende verhaal van een van de grootste wetenschappers van de negentiende eeuw, maar ook dat van onze hersenen. In combinatie met Cajals baanbrekende anatomische tekeningen is dit het definitieve standaardwerk over de grondlegger van de moderne neurowetenschap. Benjamin Ehrlich is auteur en redacteur van New England Review. In 2017 verscheen van zijn hand The Dreams of Santiago Ramón y Cajal, een vertaling van Cajals droomdagboeken, uitgegeven door Oxford University Press. Het uitgebreide bronnenonderzoek dat hij voor dat boek verrichtte vormde de basis voor deze biografie. Over De vader van de moderne neurowetenschap:
  'Benjamin Ehrlich heeft een verrassende wetenschappelijke biografie neergezet, waarin hij de vreemd genoeg vergeten Santiago Ramón y Cajal weer de aandacht geeft die hij verdient. […] Een wonderbaarlijk toegankelijk, fris en tot nadenken stemmend boek.' Richard Holmes, auteur van De tijd van verwondering 'Gebaseerd op grondig onderzoek en prachtig geschreven. De vader van de moderne  neurowetenschap is een uitzonderlijke nieuwe biografie van een van de belangrijkste neurowetenschappers ooit.' Ferris Jabr, journalist voor o.a. The New York Times en Scientific American
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Benjamin Ehrlich
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Spectrum
  ISBN : 9789000363056
  Datum publicatie : 03-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen