Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 51,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Diagnostische vaardigheden voor hulpverleners (boek)

 • Psychosociale gespreksvoering (ePUB)

Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners

Markus van Alphen • ebook • epub

 • Samenvatting
  Het diagnostische proces is een systematische manier om tot adviezen te komen bij cliënten die problemen ervaren in hun psychisch functioneren. In 'Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners' staat het methodisch werken centraal, met als doel het denkproces van de hulpverlener helder te krijgen. Het boek is vanuit de praktijk geschreven en laat zien hoe wetenschappelijke principes zoals het hypothesetoetsend onderzoek toegepast kunnen worden. Auteur Markus van Alphen beschrijft in vijftien hoofdstukken onderwerpen als de stappen van het diagnostisch proces, typen diagnosen, het adviesgesprek en testen en vragenlijsten. Het resultaat is een systematisch stappenplan van het diagnostische proces inclusief de middelen die tijdens het proces worden ingezet. Dit boek is in begrijpelijke taal geschreven met telkens een link naar en uitleg over het vakjargon, dat een belangrijk deel uitmaakt van het instrumentarium van de hulpverlener. Door middel van een aantal casussen krijgt de student een goed beeld van hoe begrippen zich naar de praktijk vertalen. In deze tweede druk is de inhoud geactualiseerd en ligt er meer nadruk op de sociaal werker. Ook wordt de bijhorende website uitgebreid met toetsvragen, een begrippentrainer en Power-Points voor docenten. 'Diagnostische vaardigheden voor psychosociale hulpverleners' is bedoeld voor studenten binnen het hoger sociaal agogisch onderwijs en voor psychosociale hulpverleners.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Markus van Alphen
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024424986
  Datum publicatie : 07-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 51,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen