Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 4,50

PRINT boek

  € 12,50

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • KLAAR (boek)

 • SCHERP (boek)

EELT

Op je vijfenvijftigste

Chris de Graaff (The Count) • ebook • epub

 • Samenvatting
  Als ‘broekie’ begon hij eind jarig zeventig op het hoofdkantoor van de RVS (Rotterdamse Verzekering Sociëteiten). Na een paar dagen wist hij één ding heel zeker, hier ging hij niet lang blijven. Hooguit een jaartje! Dat worden er uiteindelijk ‘een paar’ meer.

  Na diverse reorganisaties, een outsourcingstraject en nog een aantal jaren binnen diverse functies bij IT-bedrijven werkzaam te zijn geweest gooit hij op 55-jarige leeftijd het roer radicaal om. Hij is klaar met het ‘kantoorvolk’ en de files en start zijn eigen bedrijf. Hij wordt hovenier!

  The Count is ‘The new kid’ in town en weet zich met zijn eigenzinnige manier ook in ‘het groen’ al snel de klanten voor zich te winnen. Dat is geen geluk maar een keuze, aldus The Count. Deze naam heeft hij overigens te danken aan zijn vroegere lerares Engels.

  Zowel fysiek als mentaal verlopen de zaken (soms) een ‘tikkie’ anders.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Chris de Graaff (The Count)
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : 9789463454490
  Datum publicatie : 09-2018
 • Inhoudsopgave
  Niet van toepassing
 • Reviews (9,1 uit 43 reviews)

  16-10-2021
  Eelt op je vijvenvijvigste
  Een oude bekende heeft dit humoristische en ook aangrijpende boek geschreven. Met veel plezier en in één adem uitgelezen. Leuke anekdotes en super easy en relaxed om te lezen. Word je vrolijk van!!!!. Een echte aanrader dus. Ga zeker de andere drie boeken ook lezen!!!!!


  Geplaatst door uit Ridderkerk , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  27-08-2021
  Een boek van herkenning
  Heerlijk hoe Chris zijn omslag van kantoorbaan naar tuinman weet te beschrijven. De korte anekdotes lezen prettig, bevatten veel humor en roepen veel herkenning op. Na het 1e boek gelijk ook de 2e Tuindiva's besteld.

     Herkenning
     Korte humoristische anekdotes

  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  06-08-2021
  Lachen, huilen en mooie tips.
  Jaren geleden heb ik met de schrijver gewerkt. Hij nam toen al geen blad voor de mond, nog steeds niet en dat is mooi. Via via kwam ik zijn boeken op het spoor. Voor €12,50 heb je een paar geweldige uurtjes. De 2e besteld.

     Humor
     Mooie spiegel om in te kijken

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  03-07-2021
  Geweldig geschreven!
  In de coronacrisis veel gelezen, maar deze gaf mij energie en vaak een smile van oor tot oor. Soms ontdek je mensen met humor en een nuchtere kijk, dit is er zo een.

     Leuke humor
     Leest prettig

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-05-2021
  Geweldig boek, leuke verhalen en anekdotes.
  Ik heb Chris via LinkedIn leren kennen. Zijn dagelijkse blogs daar zijn zeer insipirend en een voorbeeld voor velen. Hij is scherp met zijn pen en bezit over geweldige humor, daarnaast is hij een kerel met veel charisma. Nummer 2 gaat binnenkort mee in de koffer. Kijk er naar uit. Ga zo door Chris!

     Humor
     Direct

  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  05-03-2021
  Zeer prettig om te lezen.
  Wat meteen al opvalt is dat het boek prettig leest, zeer prettig zelfs. Voor een debuutboek wordt de lat meteen hoog gelegd. Aanrader!

     Fijn om te lezen
     Humor

  Geplaatst door uit Zuid-Holland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-02-2021
  AANRADER!
  Kopen, lezen en genieten.

     Humor

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-11-2020
  Mooi kado voor een beelddenker
  Een boek vol met fragmenten van herkenning, dat zorgde voor een grinnik hier en daar. Het roer om gooien en dan op deze manier er voor je klant kunnen/willen zijn. Mooi om te lezen. Respect voor je keuze


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  31-10-2020
  Voor iedereen die met klanten werkt.
  Op een vlotte manier en met veel humor geeft de auteur aan waar het bij veel bedrijven aan ontbreekt. Inlevingsvermogen m.b.t. het contact met de klant. Dan maakt het ook niet uit in welke branche je werkt. Ik ken de auteur uit de tijd dat CRM net zijn intrede deed en daarom herken ik de wijze van het benaderen van klanten. Toen we na dagen vergaderen en allerlei brainstorm sessies het management weer geen knopen door wist te hakken, dan hadden sommige aan Chris een verkeerde. Hij gaf dan zonder enige schroom zijn visie over bedrijfsprocessen en dan met name over hoe daar mee om werd gegaan. Ook gaf hij de consequenties van 'het gekloot' aan. Deze vergeet ik dan ook nooit meer. Dat was tijdens een groot project en een directeur op de een na laatste dag aan hem vroeg. 'Chris, wat vind jij?' Nu citeer ik hem. 'Als jij dat vraagt, dan weet je het kennelijk ook zelf niet meer, maar ik geef nog een keer mijn mening. We komen er nu toch niet meer uit en voor mij part flikkeren we alles weg. Gaan naar de hotelbar, drinken er een paar. Desnoods gaan we horizontaal de deur uit en beginnen morgen opnieuw, maar dan geen gezeik meer'. Iedereen was stil, die directeur keek hem verbaasd aan en zei.'Dat lijkt mij een prima plan'. De volgende dag waren we er binnen een paar uur uit. Chris pakte een stift en schreef met koeienletters op het bord. 'Hoe zou jij als klant willen worden geholpen?' Vervolgens werd er voor 4,5 dag aan input in de prullenbak gegooid, maar de basis werd toen met één simpele zin snel voor iedereen duidelijk. Kort door de bocht, maar wel messcherp.

     Humor
     Realistisch

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  28-08-2020
  Geschikt voor Zzp\'ers en andere volwassenen.
  Lekker boekje om in een keer uit te lezen. Nummer 2 vast besteld. Die schijnt nog leuker te zijn. Aanrader, ech wel!

     Humor

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  29-07-2020
  Vlot en helder geschreven boek met veel humor!
  Ik heb inmiddels een aantal boeken gelezen over mensen die het roer om hebben gegooid, maar tot nu toe is dit boek het leukste tot nu toe. Leuke humor.

     Leuke humor

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  24-07-2020
  Prima titel
  Leuk en luchtig geschreven boek. Veel humor en heel herkenbaar voor mij als op mijn 58e begonnen tuinman!


  Geplaatst door uit Hendrik Ido Ambacht , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  18-07-2020
  Leuk boek!
  Ik ken de schrijver uit het verleden. Nog steeds dezelfde humor en het hart op de tong, maar ook op de juiste plaats. Mooi om te lezen dat je allemaal een keuze hebt. De volgende is inmiddels besteld.

     Humor

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-06-2020
  Schitterende cover die de inhoud eer aan doet.
  Ik zag het boek op Marktplaats bij toeval voorbij komen. Erg mooie cover die ook in het boek voorbij komt. Het was de beste keuze voor het uitgeven van €5,00 ooit. Helaas heb ik de andere boeken daar vooralsnog niet gevonden. De volgende keer betaal ik graag het volle pond.

     Leuke humor

  Geplaatst door uit Otterlo , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  08-06-2020
  Verhalenbundels met humor en realiteit
  Wat een bijzondere ervaring, een verhalenbundel met hele grappige anekdotes maar ook realiteit. Aanrader voor mensen die het roer om willen gooien of zomaar als leuk boek. Op naar nummer 2.

     Humor

  Geplaatst door uit Den Haag , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  28-05-2020
  Blijk van waardering
  Hoe mooi is het dat je van de auteur als blijk van waardering het prachtige boek Eelt cadeau krijgt! Erg fijn om te weten dat je met vriendelijkheid en een lach op je gezicht zoveel meer bereikt. Uiteraard gaan we met elkaar het boek om de beurt lezen! Eerlijk is eerlijk, de eerste indruk is positief :-) Heel erg bedankt voor het lieve gebaar Chris! Met vriendelijke groet, Het enthousiaste team van WatchXL

     Lachen is gezond
     Lief gebaar

  Geplaatst door uit Assen
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  29-04-2020
  Toppertje hoor ....
  In tijden als deze, dan is humor een welkome afleiding. Nou ik kan zeggen daar is The Count in geslaagd. Op dus naar nummer 2, 3 en 4. Mijn tip; Echt koppen mensen!

     Humor
     Humor
     Snel uit ;-)

  Geplaatst door uit Soest , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-11-2019
  Realistisch en humor in een boek, top.
  Ik heb zelf met de schrijver binnen diverse projecten gewerkt en dit is hij, ook zijn humor en recht voor zijn raap. What you see is what you get.


  Geplaatst door uit Barendrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  11-10-2019
  Humor in HOOFDLETTERS
  Wat een geinig geschreven boek. Ook pakkend en soms een traan. Het is dat wij te ver weg wonen anders had ik een andere tuinman genomen.

     Humor
     Realistisch
     Niet

  Geplaatst door uit Lelystad , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  24-09-2019
  Absolute aanrader.
  Eelt neemt de lezer mee in het leven van een ondernemer die op latere leeftijd het roer om heeft gegooid. In zekere zin een ruwe bolster blanke pit. Leuke verhalen worden afgewisseld met minder leuke verhalen. Een puntje van kritiek, het boek had ik in een avondje uit. Tegelijkertijd ook weer een compliment.

     Humor
     Leuk
     Snel uit

  Geplaatst door uit Barneveld , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  09-08-2019
  Verrassend leuk boek
  Chris is een oud collega en ik herkende meteen zijn schrijfstijl. Open, eerlijk, direct en met veel humor. Een aantal verhalen gaan gepaard met toepasselijke songteksten. Ik raad het boek ook andere en zeker de oud collega's aan.

     Humor
     Realistisch

  Geplaatst door uit Vaassen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  27-05-2019
  Geweldig en leuk boek
  Echt een leuk boek en makkelijk om te lezen. Zeker een aanrader

     Humor
     Leest prettig

  Geplaatst door uit Gelderland , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  09-05-2019
  Herkenbare verhalen van een oud collega.
  Jaren geleden heb ik met Chris gewerkt en hebben we samen erg veel gelachen, maar als het er op aan kwam was hij ook altijd alert, collegiaal. Hij was ook een harde werker en was toen al verder met het bedenken van een oplossing dan dat hij iets een probleem noemde. Niet gehinderd door welke autoriteit dan ook wist hij op zijn eigen manier iedereen op zijn plaats te zetten. Met zijn vlotte babbel en Rotterdamse humor was hij ook een graag geziene gast. Dit herken ik dan ook in zijn verhalen terug. Echt een aanrader en een heel leuk en vlot geschreven boek.

     Humor
     Herkenbaar
     Niet

  Geplaatst door uit Krimpen aan de Lek , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  04-04-2019
  Leukste boek sinds tijde
  Leuke verhalen met veel humor, maar ook veel nuttige informatie voor iedereen die ondernemer zou willen worden.

     Veel humor
     Leest erg prettig

  Geplaatst door uit Elst , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  29-03-2019
  Op zijn Rotterdams geschreven. Top.
  Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ja, het is een aanrader.

     Humor
     Humor ;-)

  Geplaatst door uit Barendrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-03-2019
  Verplichte kost voor iedereen die met klanten werkt
  De tekst op de omslag maakte mij al behoorlijk nieuwsgierig en toen de visite weg was heb ik het cadeau in één ruk uitgelezen. Tuindiva's wordt de volgende, 100%

     Humor
     Veel tips

  Geplaatst door uit Uddel , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  24-02-2019
  Ligt de lat hoog voor een debuut.
  Boek is zondermeer een aanrader voor ondernemers, maar ook om zomaar te lezen.

     Humor
     Realistisch

  Geplaatst door uit Uddel , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  13-02-2019
  Goed debuut met veel humor
  Het boek leest erg prettig en neem je mee naar de dagelijkse praktijk van een hovenier die ooit op kantoor zijn tijd doorbracht. Veel humor.

     Humor
     Leest prettig

  Geplaatst door uit Apeldoorn , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  14-01-2019
  \'Count\' me in!
  'Ik ben om...'! Wat een leuk boek. Elke keer dacht ik; ach nog een verhaaltje voor het slapen gaan' en voor ik het wist was het boek uit. Dit smaakt naar meer. Dus op naar deel 2! Chris je bent echt een talent, dat was je al in de verkoop en ik ben blij dat je het roer hebt omgegooid en dat je op het idee bent gekomen om je verhalen op te schrijven. Jouw humor en je schrijftalent maakt dit een must om te lezen. Precies zoals je bent...ga zo door en ik wens je het beste :-) Ps! Ben erg benieuwd naar je volgende uitgave.

     Humor, gevat, leest makkelijk weg
     Meeslepend en niet weg te leggen!
     Te kort ;-)

  Geplaatst door uit Krimpen Aan Den IJssel , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  10-01-2019
  Eelt
  Erg leuk boekje, vooral omdat ik dezelfde dingen tegenkom, eigelijk zou iedere hovenier het moeten hebben.

     Humor
     Waarheid
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Nijkerkerveen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-12-2018
  Een erg leuk boek wat je in een keer uitleest.
  Dagelijkse Rotterdamse humor, maar ook realiteit. Zijn tweede boek inmiddels besteld, kijk ernaar uit.

     Humor
     leest prettig

  Geplaatst door uit Leiden , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  17-11-2018
  Eelt
  Het boek Eelt is een heel humoristisch geschreven boek dat je met een grote glimlach in één keer uitleest.


  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  15-11-2018
  Heerlijk boek met een lach en een traan.
  De schrijver neemt je met veel humor maar ook heel pakkend mee in zijn wereld en zorgde bij mij voor een lach en soms een traan, is zo geschreven dat het lijkt of je er bij was, het gewoon voor je ziet gebeuren. Is zèker een aanrader voor de komende feestdagen maar ook voor iemand die een oppepper nodig heeft.

     Heerlijk geschreven.
     Geen!

  Geplaatst door uit OUDDORP ZH , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  01-11-2018
  Review “Eelt”
  Wat een enorm leuk boek. Verhalen uit het leven gegrepen en op grappige wijzige verwoord. De schrijver is enorm humoristisch en weet dit op een leuke manier over te brengen. Heb het in 1 keer uitgelezen en kan uit naar het vervolg !!

     Humor
     Leest lekker weg

  Geplaatst door uit Hendrik Ido Ambacht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  30-09-2018
  Verwijst naar Chris zijn ommezwaai, verhult zijn humor.
  Met veel plezier heb ik het vlot geschreven boek vol met humor en anekdotes over de koersverandering qua werk van Chris gelezen. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw (voor mijn gevoel lijkt het minder lang geleden) was ik een van de collega's van Chris bij de RVS. Ondanks dat ik hem al meer dan achtentwintig jaar niet meer heb gesproken, herken ik direct zijn smeuige verteltrant en de wijze waarop hij zijn punt weet te maken. Wat mij betreft is dit boek een zeer geslaagd debuut als schrijver, Chris !


  Geplaatst door uit Krimpen aan den IJssel , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  30-09-2018
  Een inkijkje in de gedachtekronkels van mensen
  Chris vertelt in zijn boek 'Eelt' echte verhalen. Ze zijn om te smullen. Verhalen van gewone mensen, zoals jij en ik, zoals je buren, zoals je opa of oma ... En dan blijkt dat juist die echte verhalen van gewone mensen elke keer weer pareltjes zijn. Wat het boek extra fijn maakt om te lezen, is dat Chris geen omhooggevallen, literaire, pretentieuze schrijfstijl heeft. Hij schrijft zoals zijn klanten zijn: echt! Hier en daar zelfs rauw. Net zoals zijn ruwe handen. Mijn complimenten voor Chris. Voor je mooie keuze om het roer om te gooien. Voor het optekenen van je verhalen. Voor je droge gevoel voor humor. Want humor, dat heb je. Ik kan me voorstellen dat jij zelfs het verhaal van een zeurende of mopperende klant kan omtoveren in een ervaring waar wij én jij om kunnen lachen. Je bent mijn (tuin)held.

     Makkelijk geschreven
     Vol humor
     Geen
     Geen

  Geplaatst door uit Ottersum , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  29-09-2018
  Leuk geschreven met veel humor.
  Jarenlang niet meer een boek gelezen tot ik deze als cadeau kreeg, ik heb hem zelfs 2 keer gelezen!

     Humor
     Prettig lezen

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  29-09-2018
  Een erg leuk boek.
  Gezonde Hollandse humor onder de rook van Rotterdam!

     Leest makkelijk
     Geweldige humor

  Geplaatst door uit Vlaardingen , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  22-09-2018
  Erg leuk boek
  Het boek leest lekker weg, omdat het allemaal losse humoristische verhaaltjes zijn.

     Veel humor
     leest erg makkelijk

  Geplaatst door uit Drechtsteden , leeftijd 16-19
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  16-09-2018
  Top boek !
  Een erg leuk boek wat makkelijk wegleest. Veel herkenbare punten en top geschreven plus een goed gevoel voor humor.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  15-09-2018
  Leuk cadeau
  Makkelijk en lekker boek om te lezen. Kreeg het cadeau en heb het in een keer uitgelezen.

     Boek leest erg makkelijk
     Zelfs met de TV aan lees het lekker

  Geplaatst door uit Dordrecht , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  14-09-2018
  Gers geschreven, ech wél
  Zelf ooit in de verzekeringen gewerkt en ook mijn tijd tot aan het pensioen niet gehaald. Ook net als de schrijver iets anders gezocht en gevonden.

     Leest lekker weg
     Met een smile uitgelezen
     Te snel uit
     Niet

  Geplaatst door uit Schiedam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  12-09-2018
  Recht voor zijn raap
  Uit het leven gegrepen en recht voor zijn raap!

     Helder
     Humor
     N.V.T.

  Geplaatst door uit Rotterdam , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 4,50

PRINT boek

  € 12,50

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Ik heb zojuist de bus uitgeladen en ik kijk naar al het verlepte groen dat vervangen moet worden en ook de struiken die echt een beurt nodig hebben.
Gauw aan de slag dus. Niet wetende dat ….. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen