€ 6,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • A Sustainable Digital Economy

 • A Sustainable Digital Economy

Een Duurzame Digitale Economie

Niet angst, maar vertrouwen verbindt

Ad Krikke • ebook • epub

 • Samenvatting
  Een Duurzame Digitale Economie

  De Digitale economie is veelbelovend. Maar met Cyber- en Privacy-incidenten betalen we er ook een hoge tol voor. De bijbehorende angst leidt tot een kostbare Cyber-wapenwedloop en een toenemende regeldruk. Hoe kan zo’n Digitale Economie ooit duurzaam zijn?

  Aan de hand van voor iedereen herkenbare voorbeelden wordt in dit boek een Duurzame Digitale Economie gepresenteerd. Daarin laten we de angst achter ons en wordt er geïnnoveerd zodat we het echte probleem grondig aanpakken en we minder beveiliging nodig hebben. Worden er bruggen gebouwd in plaats van muren. En is de resterende beveiliging effectief, transparant en betaalbaar. Met als resultaat een toegankelijke Digitale Economie die ons welvaart brengt en minder regeldruk
  Dit boek vertelt op een voor iedereen te begrijpen manier hoe we zo’n zonnige Digitale Economie, zonder angst, kunnen bereiken.

  Want niet angst, maar vertrouwen verbindt.

  #VertrouwenVerbindt
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Ad Krikke
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : AdKrikke
  ISBN : 9789082864410
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  Inhoudsopgave
  1 Ik heb een Digitale droom 9
  2 Een Duurzame Digitale Economie 16
  3 Angst is een slechte raadgever 20
  4 Huidige aanpak is niet effectief 27
  5 Innoveren in plaats van beveiligen 33
  6 Weg met al die kopieën van data 39
  7 1 Digitale identiteit is genoeg 49
  8 Gelijkwaardig speelveld 53
  9 Eerlijk zullen we incidenten delen 61
  10 De laatste angst voorbij 68
  11 De reis gaat beginnen 70
  12 Verhalen van het front #1 72
  13 De publiek-private samenwerking 76
  14 Verhalen van het front #2 82
  15 Nieuwe informatiebeveiliger ontpopt 85
  16 Verhalen van het front #3 89
  17 Recept voor Olifantenhoning 91
  18 Allemaal klaar voor de start? 93
  19 Dankwoord 95
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 6,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Een Digitale Droom

......Anna heeft me vandaag in 2027, uitgenodigd om samen met haar naar de oplevering van onze laatste digitale ontwikkeling te gaan. Ze neemt mij mee naar een fabriek van een klant. Het proces waarin onze grondstoffen worden gebruikt, wordt niet langer meer door de klant maar door ons bedrijf uitgevoerd. Eindelijk ontmoet ik Rav en Sophia de projectleider en de productiemanager van de klant in het echt. Dit is namelijk een resultaat van een multidisciplinair team van beide bedrijven. Door gebruik te maken van allerlei digitale innovaties worden de machines van de klant nu automatisch bestuurd vanuit de Digitale kennisbron. Hierdoor wordt het proces zodanig geoptimaliseerd dat het de kosten verlaagd en de opbrengsten verhoogd. Bovendien leidt deze optimalisatie tot lagere uitstoot van afvalstoffen. Maar het allermooiste is dat de kennis die wij als bedrijf daar opdoen weer in de Digitale kennisbron wordt opgenomen en het daarmee weer onze eigen productontwikkeling ondersteund. Samen met Rav en Sophia hebben we heel wat bakens moeten verzetten en heilige huisje moeten slechten. Maar het is ons gelukt en we hebben inmiddels een band voor het leven. Ik keek mijn ogen uit en was trots op het gezamenlijk behaalde resultaat.

“En binnenkort helpen we startups om kleine hoeveelheden te produceren in de nog beschikbare productiecapaciteit van onze klanten. Dit biedt nog zoveel nieuwe mogelijkheden om de duurzaamheid van onze maatschappij te verhogen!” Anna bleef maar enthousiast vertellen.

“Weet je”, zei Anna, “ik moet je bekennen dat ik in 2018 wel even mijn adem inhield toen jij met het Cybersecurity-programma voor fabriek-systemen aan de slag ging. Ik was bang dat daardoor dit wat we hier nu bereikt hebben niet meer mogelijk zou worden. Dat we daardoor de relatie met onze klant en de duurzaamheid van de maatschappij niet zoals nu zouden kunnen versterken. Ik was zo blij dat ons bedrijf toen diversiteit al zo hoog in het vaandel had staan en men ervoor koos de principes van het duurzaam ondernemen ook in het Digitale domein toe te passen. Want dat leiderschap van het hoogste management van beide partijen was doorslaggevend. Het was bovendien goed dat jij en ik toen al onze initiatieven met elkaar afgestemd hebben. Weet je nog dat we daarbij, tot onze stomme verbazing, zelfs innovatieve oplossingen vonden waar we elkaar mee konden versterken? Moet je eens kijken wat we daarmee aan nieuwe mogelijkheden voor ons bedrijf en de maatschappij hebben gecreëerd.” Heb jij daar niet toen ook een boek over geschreven?

En toen, werd ik wakker…

Hou ik echt Digitale innovaties tegen? Zie ik daar Cyber- en Privacy incidenten om mij heen? En een toenemende vraag naar hoge straffen en strikte handhaving? Zie ik daar een wereld waar organisaties bang zijn de Digitale transformatie te missen maar ook angstig zijn voor Cyberaanvallen? Is dit een slechte droom?

Nee, dit is 2018. Hoog tijd om aan deze angst voorbij te gaan en de droom van een Duurzame Digitale Economie ook echt uit te laten komen. Dat gaan we samen aanpakken. Niet alleen omdat we dan met z’n allen iets betekenisvol doen maar ook omdat we in dit boek zullen zien dat dit economisch en maatschappelijk de verstandigste keuze is.

In dit boek beschrijf ik een positief alternatief om aan de negatieve aspecten van de huidige Digitale Economie te ontsnappen. Daarvoor leg ik uit waarom angst ook in de Digitale wereld een slechte raadgever is en waarom de huidige aanpak niet effectief is. Daarna stel ik u de belangrijkste elementen van een Duurzame Digitale Economie voor. We gaan daarvoor innoveren om minder beveiliging nodig te maken. We gaan de controle over data weer teruggeven aan de eigenaar en het aantal kopieën van data in handen van derden minimaliseren. We gaan voor de beveiligingsmaatregelen die dan nog steeds nodig zijn een duidelijke norm stellen die ervoor zorgt dat ze effectief en betaalbaar blijven. En we zorgen er tenslotte voor dat incidenten niet verzwegen maar gedeeld worden zodat herhaling zo snel mogelijk wordt voorkomen.
Als alle elementen van de Duurzame Digitale Economie eenmaal voorgesteld zijn bekijken we hoe we dat, in een publiek-private samenwerking, voor elkaar kunnen krijgen. Tevens gaan we kijken wat de rol van de informatiebeveiliger is tijdens en na de realisatie van zo’n Duurzame Digitale Economie. Ik gebruik veel praktijkvoorbeelden om het verhaal concreet en eenvoudig te houden maar ook om te laten zien dat deze Digitale droom geen bedrog maar haalbaar is...... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen