Bookshelf ©. Niet leverbaar ×

€ 16,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Eetstoornissen van binnenuit belicht

Liesbeth Libbers • ebook • epub

 • Samenvatting
  Ervaringsdeskundigen spelen een steeds grotere rol in de hulpverlening. Ze begeleiden zelfhulpgroepen, geven voorlichting over hun eigen ziekteproces of bieden ondersteuning via een telefonische hulpdienst. Ervaringsdeskundigheid vormt de basis van belangenbehartiging zoals dit door patiƫntenorganisaties wordt gedaan. Binnen de hulpverlening wordt ervaring opgedaan met het inzetten van ervaringsdeskundigen.
  Soms wordt ervaring uitgedrukt in een boek. Dergelijke geschriften worden egodocumenten genoemd. Op het gebied van eetstoornissen, met name anorexia, zijn talrijke boeken verschenen. Om deze ervaringsdeskundigheid te kunnen benutten, moet het gebied van deze egodocumenten ontsloten worden via wetenschappelijk onderzoek.

  In Eetstoornissen van binnen belicht geven Liesbeth Libbers en Martine Delfos een onderzoek naar Nederlandstalige egodocumenten over eetstoornissen weer. Zo wordt het voor mensen met een eetstoornis, hun familie en hulpverleners mogelijk om in te schatten welk boek voor hen zinvol zou kunnen zijn om te lezen. Op grond van een aantal criteria (zoals aard van de eetstoornis, behandeling, leeftijd van de hoofdpersoon en fase van de eetstoornis), zijn ruim honderd boeken in kaart gebracht, waardoor beoordeling en selectie makkelijker wordt.

  Liesbeth Libbers Bsc is werkzaam als voedingsdeskundige en was verbonden aan het Kenniscentrum Eetstoornissen Nederland.

  Dr. Martine Delfos is werkzaam als onderzoeker en therapeut en schreef onder andere De lijn kwijt over een nieuwe methode van behandeling van eetstoornissen.

  Dit boek is deel 4 uit de Picoworeeks, een serie boeken waarin verslag wordt gedaan van onderzoek dat vanuit het Picowo instituut uitgevoerd wordt. Eetstoornissen van binnen belicht is geschikt voor mensen met een eetstoornis, hun familie en hulpverleners die informatie willen krijgen vanuit ervaringsdeskundigheid van eetstoornissen.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Liesbeth Libbers
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : SWP
  ISBN : 9789088504976
  Datum publicatie : 02-2014
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 16,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Bookshelf ©. Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen