Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 12,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Emilie Haspels, archeoloog en avonturier

Filiz Songu • ebook • epub

 • Samenvatting
  Een briljant en gedreven archeoloog, even volhardend en moedig als gesloten: Emilie Haspels leefde voor haar werk. Ze was de eerste vrouwelijke hoogleraar archeologie van Nederland en de eerste vrouwelijke directeur van het Allard Pierson Museum (Amsterdam), maar eigenlijk was ze vooral geïnteresseerd in het verkennen van de monumenten van het oude Frygië. Terwijl de meeste van haar mannelijke collega’s voornamelijk in hun studeerkamers zaten, ging Haspels voor en na de Tweede Wereldoorlog op expeditie in de hooglanden van Centraal-Anatolië.

  Haspels’ dagboek, memoires en foto’s geven een levendig beeld van de vaak moeilijke werkomstandigheden, de indrukwekkende landschappen en het eenvoudige leven van de lokale bevolking, maar ook van haar ambities en carrière. Haar correspondentie, waarin de hartelijke brieven van prinses Juliana het meest opvallen, biedt een blik op Haspels’ netwerk in binnen- en buitenland. Deze biografische schets van een vergeten pionier bevat uniek bronnenmateriaal en schitterende foto’s.

  "Het Allard Pierson Museum zorgde voor dit mooie eerbetoon aan een vergeten pionier (...) een compact en mooi uitgegeven boek" – G/Geschiedenis
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Filiz Songu
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
  Uitgeverij : WalburgPers Algemeen
  ISBN : 9789462497207
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 12,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen