€ 12,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Genealogie van de familie Colthoff

Martijn Rom Colthoff • ebook • epub

 • Samenvatting
  In 1946 is de genealogie van de familie Colthoff voor het eerst gepubliceerd in de serie "Het Nederlands Patriciaat", uitgegeven door het Centraal Bureau voor Genealogie te Den Haag. Sedertdien heeft de familie zich aanzienlijk uitgebreid. Dit was aanleiding om tot een nieuwe uitgave van de genealogie te komen.
  De afgelopen jaren is de toegankelijkheid van archiefmateriaal enorm verbeterd. Gaandeweg het aanvullend onderzoek kwam zoveel interessant nieuw materiaal naar boven, dat dit de kaders van de uitgave van "Het Nederlands Patriciaat" ver overschreed. Het is aardig om te weten wie van wie afstamt, veel interessanter is het, om de voorouders te kunnen zien in hun historische context.
  Een der meest interessante constateringen bij de voorbereiding van dit boek was, dat telgen van de familie Colthoff steeds op cruciale of karakteristieke plaatsen aanwezig waren in de geschiedenis van Nederland. Zij speelden niet altijd een dominante rol maar waren toch typisch kinderen van hun tijd en van de streek, waar zij vandaan kwamen. Zo vinden we veel militairen in de oudste generaties. In de 17e en 18e eeuw werd veel gevonden over de rol van de Colthoff ‘s in de regionale besturen van Sprang, Besoijen en Vlijmen. De militaire carrières van vijf broers in de Franse tijd zeggen iets over hun politieke voorkeur. Immers, zij verlaten de Staatse dienst in 1795 om in Engelse krijgsdienst te treden. Pas in 1815, na de Franse overheersing, keren zij in Nederlandse dienst terug.
  Het geslacht Colthoff en de aan haar gelieerde families als de Rooij en Wijnen te Sprang en later Rom en Mekern in Gorinchem behoorden tot de gegoede burgerij. Deze groep maakte gedurende tientallen jaren in de 17e en 18e eeuw deel uit van het bestuur van de steden en dorpen in het land van Heusden en Altena en in de Langstraat.
  Uiteraard kan een uitgave als deze nooit volledig zijn. Steeds beter worden archieven ontsloten en komen gegevens op onverwachte plaatsen naar boven. Het thans voorliggende boek voorziet in een stuk familiegeschiedenis waaraan eenieder in de toekomst zelf zijn eigen bijdrage zal kunnen leveren.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Martijn Rom Colthoff
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Romco B.V.
  ISBN : 9789090348971
  Datum publicatie : 07-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (10 uit 1 reviews)

  15-11-2021
  Prachtig overzicht van de familie
  Martijn heeft met veel enthousiasme, empathie en respect dit boekwerk, een waar levenswerk, samen gesteld! Hij verdient grote bewondering en waardering voor de wijze waarop hij deze omvangrijke taak heeft volbracht na jaren hard werk. Het boek geeft ons, de families Colthoff en Rom Colthoff, een indringend inzicht in de levens van onze voorouders. Prachtig naslagwerk!


  Geplaatst door uit Maastri , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 12,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen