Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 41,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Handelen bij kindermishandeling en huiselijk geweld

Medi Hoes • ebook • epub

 • Samenvatting
  Deze uitgave is bedoeld voor beroepskrachten en studenten die in hun (beoogde) werkveld te maken kunnen krijgen met kinderen, volwassenen en gezinnen waarbij (vermoedelijk) sprake is van kindermishandeling of huiselijk geweld. Het boek biedt achtergronden, praktische handvatten en informatie zodat beroepskrachten dit tijdig kunnen signaleren en er adequaat op kunnen reageren. De vele casussen in het boek maken de theorie inzichtelijk. In het boek komen de volgende onderwerpen aan de orde: Wat verstaan we onder kindermishandeling en huiselijk geweld en wat zijn de oorzaken en gevolgen ervan? Welke signalen kunnen duiden op kindermishandeling en huiselijk geweld? Welke beroepshouding is nodig om deze signalen te herkennen en hoe ga je het gesprek aan met het slachtoffer er en de dader? Welke stappen kan of moet je nemen? De (vernieuwde) Verplichte Meldcode komt hierbij ruim aan bod. Loverboy-problematiek en eergerelateerd geweld. Hulpverlening bij kindermishandeling en huiselijk geweld in Nederland. In deze derde druk zijn de meest recente cijfers, inzichten en ontwikkelingen opgenomen met betrekking tot kindermishandeling en huiselijk geweld (inclusief seksueel misbruik, ouderenmishandeling, eergerelateerd geweld en loverboyproblematiek). Er is bovendien aandacht voor de verantwoordelijkheid van gemeenten, de inzet van (sociale) wijk-/ buurtteams, de taken van Veilig Thuis en gecertificeerde instellingen en het toevoegen van een afwegingskader aan de verplichte meldcode. Ook is er een aantal nieuwe werkcasussen opgenomen. Op www.handelenbijkindermishandelingenhuiselijkgeweld.nl zijn extra werkcasussen, video's en achtergrondmateriaal beschikbaar. Voor docenten zijn er powerpointpresentaties en een docentenhandleiding.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Medi Hoes
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024426874
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 41,50


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen