€ 4,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Het Geheim

Ingrid Karsten • ebook • epub

 • Samenvatting
  Het oudere echtpaar Micha en Hein nemen de negentienjarige Saskia aan als hulp in de huishouding. Maar er speelt een geheim in Micha's verleden. Dan overlijdt Micha en kort daarop Hein. Saskia ontdekt oude brieven van Micha aan haar grote liefde Samuel. Wat is het waar Hein niets van mocht weten? We schrijven het jaar 1943, het is oorlog en het is koud ...Micha huivert ...
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Ingrid Karsten
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Ingrid Karsten
  ISBN : 9789464433944
  Datum publicatie : 02-2021
 • Inhoudsopgave
  Voorwoord
  Deel 1 ‘Verhalen over de Bosma's’
  Sink
  De Jonge Komedie
  Annie M.G. Schmidt
  De prijs
  Het geheim
  Op reis
  De roos
  Brentano
  Het kind
  Deel 2 ‘De brieven’
  Zorgt u alstublieft goed voor hem
  Schaapje
  De inbraak
  Sammy
  Bubbles
  De Oranje Vrijbuiters
  De dans van de zalige geesten
  Epiloog
  Nawoord
 • Reviews (8 uit 1 reviews)

  12-02-2022
  Goede titel
  Het boek gaat over de ontmoeting van een jonge studente die een schoonmaakbaantje bij een ouder echtpaar thuis krijgt en over het geheim van de vrouw van het stel: een vorig huwelijk met een Joodse man die is omgekomen in een concentratiekamp. Het boek is een raamvertelling, het omlijstende verhaal de ontmoetingen van de jonge vrouw met het oudere echtpaar en de spanning die tussen beiden is omtrent het verleden van de oudere vrouw - en dan het verhaal hierbinnen dat wordt prijsgegeven in gevonden documenten, de briefwisseling van de vrouw met haar joodse echtgenoot vanuit het concentratiekamp. De belevenissen van de studente tijdens haar ontmoetingen met het ouder echtpaar zijn overtuigend weergegeven - maar de briefwisseling is de ware kracht van deze korte roman: zij geven je echt een blast to the past, waarin je even ervaart de oorlogsjaren mee te maken. Toegegeven, de teksten uit de brieven gaan ietwat te veel in romanvorm door, in plaats van overtuigend als brieven geschreven door gewone mensen, maar dat kan je opvatten als 'dichterlijke vrijheid' en het contact met het gewone leven in de oorlogstijd en de verwachtingen en spanningen van mensen in die tijd zijn knap neergezet.

     Mooie raamvertelling
     Close Encounter met de oorlogsjaren

  Geplaatst door uit Utrecht , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 4,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Sink

Wijdbeens, is het eerste wat me opvalt. Ze zit met haar benen wijd en draagt een jurk met een kanten onderlaag. Op een tafeltje naast haar staat een vergulde asbak. Haar man zit in een gemakkelijke leunstoel. Ik schat hem wat ouder. Hij draagt een grijze broek, een crèmekleurig hemd, een bruin jasje en bretels. Voor de jaren tachtig ziet hij er best chic uit.
De woonkamer is vrij ruim. Wat ooit een open haard is geweest, vormt het pronkstuk van de kamer. Het marmeren blad erboven staat vol glazen beeldjes. Het groene tapijt ruikt wat muf, maar ik krijg niet de indruk dat ik me hier in arm gezelschap bevind. Of ik soms een kopje koffie wil? ‘Suiker en melk?’ ‘Heeft u ook zoetjes?’ antwoord ik voorzichtig.
’In de States is het allemaal instant,’ zegt meneer Bosma, ‘maar wij zetten toch liever zelf koffie, hè Micha?’
Mevrouw Bosma steekt een sigaretje op.
‘We hebben er tien jaar gewoond,’ glundert ze. ‘Kun je het een beetje horen? Ik loop soms met Hein in de chique delicatessezaak The Kings, ken je die? En dan wil ik iets kopen en dan weet ik opeens niet meer hoe dat heet in het Nederlands. Vreemd hè?’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen