Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 6,99

PRINT boek

  € 20,00

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Het getal van het monster (boek)

Het getal van het monster

deel 3 in de Probe-serie

P.H. Vermont • ebook • epub

 • Samenvatting
  De vier jongeren gaan met een studiereis van het Kelton Lyceum naar de Cycladen.
  Hun reis begint ontspannen, maar als ze op Naxos aankomen, gebeuren er een paar ongelukken.
  Al snel komen ze terecht in een web van kwaadaardige geheimen.
  Als ze zich daarmee bemoeien, blijkt hoe gevaarlijk die zijn.
  Dan leren ze de betekenis van de Apocalyps.

  SAMENVATTING

  Dit derde deel in de Probe-serie, is een vervolg op de urban science fiction avonturen in ‘Probe’ en ‘Zuiderlicht’. De vier hoofdpersonen in de serie (Thomas, Paul, Marion, Senne) gaan met hun klas van het Kelton Lyceum op studiereis naar het eiland Naxos. Als ze daar aankomen wordt Paul uit het niets aangevallen, maar hij overleeft dankzij de Probe. Dan blijkt dat Senne is ondergedoken nadat er op het landgoed Havenshade een aanslag is geweest waar hij en zijn moeder nog maar net konden ontsnappen. Ze komen er achter dat er wordt gezocht naar verdwenen kernwapens uit de Koude Oorlog. Ook een kennis van Paul is aangevallen. Het lijkt er op dat alles met elkaar te maken heeft en dat er een organisatie achter zit die veel geld verdient met gevaarlijke projecten. Daarvan kunnen ze zelf het slachtoffer worden, maar de gevaren zijn veel groter. Met hulp van de Probe ontrafelen ze de geheimen van die organisatie, tot ze er achter komen dat er een spion in hun midden zit. Daardoor is de organisatie doorgedrongen tot de snelste kwantumcomputer op aarde, zonder dat zij het wisten. Ze horen een oud verhaal over het getal van het beest. Als ze er ontdekken wat er bij de kwantumcomputer gebeurt, wordt hun vrees waarheid: ze berekenen daar… het getal van het monster. Het blijkt dat de organisatie fouten maakt die gevaarlijker zijn dan een kernoorlog.
  De Probe verlaat dan plotseling de aarde. En de reden daarvoor is ijzingwekkend.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : P.H. Vermont
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Vermont
  ISBN : 9789464068375
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  1. Pythia
  2. Hedge
  3. Intercept
  4. Cycladen
  5. Najaden
  6. Freerun
  7. Witte kelder
  8. Plaka
  9. Trench
  10. Santorini
  11. Strandfeest
  12. Lofoten
  13. Padua
  14. Narvik
  15. Deep crisis
  16. Apocalyps
  17 Ducale
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 6,99

PRINT boek

  € 20,00

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Uit hoofdstuk 3 - INTERCEPT
Ze hadden zich maar net vastgegespt of ze zaten al op tweehonderdtachtig kilometer hoogte. Een paar minuten later was de aarde nog maar een kleine blauwe cirkel onder hun voeten. Veel kleiner dan een volle maan. Drie kwartier later waren ze Mars gepasseerd. Ze waren nu met nog hogere snelheid onderweg in de planetoïden gordel. Thomas begon zich nu te realiseren hoe extreem het was.
“Richting Jupiter. Weet je wel hoe ver dat is? Jupiter is vier keer verder van de aarde dan de zon. Om daar met een satelliet te komen duurt jaren.”
Er verscheen een nieuw bericht.
Uit berekeningen blijkt dat SMGC378c met hoge snelheid richting de planetoïdengordel is gezonden. Een contactlanding op Mars is gemist en de baan is in de richting van de maan Thebe. Uit baanberekening blijkt dat naderen van Jupiter alsnog een mogelijkheid is. Een fatale contactlanding is niet uit te sluiten. De invloed van het planetair gravitatieveld is kritiek.

Thomas schrok. Een fatale contactlanding. Hij wist het eigenlijk wel. Hij probeerde het te vergeten, maar hij kende het gevaar. Thuis wist hij het zeker. Vanachter zijn computer, of zijn tablet. Daar was Jupiter heel erg ver weg. Maar als je er zelf naar toe ging, dan was alles anders. Het ging dan niet meer om getallen of mooie plaatjes van de reuzenplaneet. Jupiter was van een ander formaat. Het was geen gewone planeet. Hij bestond vooral uit gas, maar het grootste deel van het gas op Jupiter had zo’n grote dichtheid, dat het veel zwaarder was dan het zwaarste rotsblok op aarde. De druk in het gas was zo hoog, dat een zwaar gepantserde tank daarin werd verpletterd. Sneller dan op de oceaanbodem op aarde, op plaatsen waar de oceaan kilometers diep is. Daar gingen zij nu naar toe. Naar de gevaarlijkste planeet van het zonnestelsel.
Jupiter had het leven op aarde tientallen miljoenen jaren beschermd. Bijna alle meteoroïden trok Jupiter naar zich toe. Die zouden anders de aarde kunnen verpletteren. Maar om naar Jupiter toe te gaan en er dichtbij te willen komen was erg gevaarlijk. De Probe zou wel bescherming bieden, maar de zwaartekracht van Jupiter was zo groot dat objecten die daar in de buurt kwamen, aan stukken werden gescheurd. Met de satelliet zou dat gemakkelijk kunnen gebeuren. Misschien had de moeder van Marion wel om die reden de satellietbaan zo geprogrammeerd. Of laten programmeren.
“De derde satelliet gaat naar een maan van Jupiter, Senne. Jupiter is gevaarlijk. Dat gravitatieveld dat Dezen noemde, dat is de zwaartekracht van Jupiter. Thebe is een van de manen. Daar ging de satelliet dus naar toe. De negende Probe is daar uitgefaseerd. Dat weet jij ook.”
Ze hadden het wel eerder gehoord, maar waren het al half vergeten. Het was heel vreemd. Probes beschikten over supertechnologie. Maar één was toch uitgeschakeld. Dat was toch onmogelijk?
Hoe kon dat eigenlijk gebeuren?”

“Een defecte LPR heeft Probe negen onvolledige informatie gezonden. De daalhoek is daardoor niet goed berekend. Die was te steil. Op achtduizend kilometer diepte is hij bij vierduizend graden in drie minuten verdampt. Dat is een detail, want de Probe was toen al verpletterd door de druk van een half miljoen atmosfeer. Die informatie is naar alle Probes gezonden.”
Senne’s gezicht was bleek. Verdampt? Verpletterd? Kon een Probe verdampen? Was Jupiter zo gevaarlijk? Hij twijfelde nu aan alles. Misschien moesten ze het wel opgeven. Ze moesten gewoon terug naar huis. Ze moesten de satelliet vergeten.
“Kunnen we de satelliet nog veilig ophalen, Dezen?”
Er kwam geen antwoord. Het beeld boven hen was in korte tijd veranderd. Ze voelden dat ze naar voren en omlaag werden gedrukt, alsof de snelheid van de Probe nog hoger werd dan die al was. Onder hun voeten zagen ze de enorme gekleurde banden van de gasplaneet. De zwaartekracht liet zich steeds meer gelden.
Thomas keek strak naar het scherm en veegde zweet van zijn voorhoofd en uit zijn ogen. Senne probeerde zich te ontspannen maar zag erg bleek.
“Is onze afstand nog voldoende, Dezen?”
Het was een onduidelijke vraag. Wat hij bedoelde, was de afstand tot deze godenplaneet, die misschien het monster was dat alles kon vernietigen, ook de Probe.

“De afstand tot de planeet Jupiter is binnen tien minuten kritisch”
Het was of een donderslag in hun gezicht terecht kwam. Het klonk des te dreigender omdat de betekenis onduidelijk was. Als het kritisch zou worden, wat was dan het gevaar?
“Kunnen wij hier nog steeds ontsnappen, Dezen?”
Het antwoord stelde hen niet gerust. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen