€ 7,50

PRINT boek

  € 16,00

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Vakantiepioniers

 • Het Luthereffect

Het Luthereffect

een cultuurhistorische analyse

Willem Bloem • ebook • epub

 • Samenvatting
  Bloem beschrijft in Het Luthereffect hoe het mogelijk was dat een monnik de christelijke wereld zo op zijn kop heeft gezet dat er nu, 500 jaar later, een half miljard mensen naar de door de Reformatie geïnspireerde kerken
  gaan.
  Enige jaren geleden bezocht hij in het Oost-Duitse Torgau een tentoonstelling over geloof en macht tijdens de Reformatie. Nadat hij daar door een gids was rondgeleid besefte hij als katholiek opgevoed mens dat hij eigenlijk nauwelijks iets wist over de kerkelijke afsplitsing die toen heeft plaatsgevonden.
  Wat hem vrijwel direct fascineerde was de rol die Luther als ontwikkelde roomse monnik in het hervormingsproces heeft gespeeld.

  Hoe zag de wereld er rond 1517 uit op politiek, cultureel, sociaal en economisch gebied? Wat waren Luthers religieuze overwegingen en waarom waren de omstandigheden zo explosief en leidde de geschillen met Rome tot moord en doodslag en een religieuze revolutie?

  Dat is Bloem gaan uitzoeken. Hij neemt de lezer mee op weg naar een wereld van verandering. Een wereld waarin de kerk tot bezinning werd gebracht en Karel V zijn macht moest delen met keurvorsten, die uit eigen belang ertoe hebben bijgedragen dat de scheuring in de kerk een feit werd.

  Willem Bloem (1940) was in de zeventig en tachtiger jaren de belangrijkste leverancier van informatiesystemen voor de professionele reiswereld. Nadat hij in 1992 zijn bedrijf verkocht had aan Elsevier is hij gaan studeren en doet dat feitelijk nog steeds projectmatig.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Willem Bloem
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 09-2017
 • Inhoudsopgave
  Zie bijlage pdf Het Luthereffect 3
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 7,50

PRINT boek

  € 16,00

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen