€ 3,00

PRINT boek

  € 10,00

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Sammy's hondenleven (boek)

  • Sammy's hondenleven (ePUB)

Het spul van nummer 7

Eveline Bouman-de Wit • ebook • epub

  • Samenvatting
    Eveline en Harry vormen samen met de onstuimige honden Sammy en Nikki het spul van nummer 7. Zij is van Brabantse komaf; hij is dol op haar zachte g; de honden zorgen voor hilarische taferelen.

    Met humor en soms ontroering schrijft Eveline korte verhalen over het dagelijks leven en over haar waarnemingen: verschillen en kleine irritaties – een en ander met een vette knipoog – tussen man en vrouw binnen de relatie, de leukste kinderuitspraken, heimwee naar Brabant en de avonturen van de eigenzinnige Sammy en Nikki. Maar ook over het gemis van, en fijne herinneringen aan geliefden die er niet meer zijn.

    Het spul van nummer 7 is een onbezorgd boek met humoristische verhalen die lekker weglezen en hier en daar voor velen heel herkenbaar zullen zijn. De meeste verhalen zijn voorzien van komische illustraties, professioneel verzorgd door Harry.
  • Productinformatie
    Binding : Epub
    Auteur : Eveline Bouman-de Wit
    Bestandstype : epub
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Geen   Informatie 
    Uitgeverij : Niet bekend
    ISBN : 9789082560336
    Datum publicatie : 06-2016
  • Inhoudsopgave
    WEET WAT JE DATE
    NIKKI
    SLAAPKAMERGEHEIMEN
    HET BRABANTSE LAND
    KLEINE WERELD
    MÁNNEN!
    FIJN! EEN DAGJE STRAND!
    VOOR EEN BIJZONDER PERSOON
    ALGEMEEN BESCHAAFD BRABANTS
    NIKKI IS BOOS
    GEHEIMEN, GEHEIMEN
    MULTITASKEN OP VAKANTIE
    VIES VARKENTJE
    FOUTE LAARZEN EN GEKKE POSTCODES
    VERMIST
    WAT MEN ZOAL MET EEN TROUWJURK DOET
    ULTRAKORTE BLOG
    HET MOET NIET GEKKER WORDEN
    LOGEERPARTIJTJE
    TANTE ANNIE
    EEN NIEUW RIJBEWIJS
    DE LEUKSTE KINDERUITSPRAKEN
    LIEVE OMA
    NIEUWE SLAAPKAMERGEHEIMEN
    MÁNNEN! TWEE JAAR LATER
    HERINNERINGEN
    GESPREK TUSSEN GEHUWDEN
    BEZUINIGEN... OF TOCH NIET?
    NIKKI IS ZOEK... ALWEER...
    MIJN MAN KAN WÉL MULTITASKEN!
    REGEN, WIND EN HEEL VEEL PECH
    VAKANTIE IN BRABANT
    MINDFULNESS
    HULLIE, GULLIE EN ZULLIE
    BIKINI'S EN BEJAARDEN
    DE TELEFONISCHE VERKOPER
    TECHNIEKPANIEK
    VAKANTIEPERIKELEN
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 3,00

PRINT boek

  € 10,00

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

WEET WAT JE DATE

Dankzij de moderne media hoef je de deur niet meer uit om een leuke date te scoren. Je meldt je aan bij een datingsite, vult de gewenste soort, maat en kleur in en kunt vervolgens kiezen uit een scala aan mannen of vrouwen die voldoen aan jouw wensen. Wel of niet roken, een kinderwens of niet: ongewenste elementen kunnen bij voorbaat worden uitgesloten.

De categorie "wanhopig" dient zich onmiddellijk aan en is herkenbaar aan de snelheid waarmee ieder nieuw exemplaar op de site benaderd wordt. De wanhopige is niet veeleisend. Toen ik in een ver verleden deelnam aan het datinggebeuren liet ik een kennis zien hoe het allemaal in zijn werk ging. Daartoe moest ze wel een profiel aanmaken, dat beperkt bleef tot de tekst "volgt nog". Onmiddellijk kreeg ze een reactie: "leuk profiel!" De geïnteresseerde viel in ieder geval geen kieskeurigheid te verwijten.

Na de groep der wanhopigen kan wat mij betreft direct een volgende – rijkelijk vertegenwoordigde – categorie uitgesloten worden: de "ik ben niet origineel, maar wel voor elk wat wils" categorie. Deze personen lijken maar niet te kunnen besluiten of ze nou heel gezellig en sociaal, dan wel zeer huiselijk zijn, en zijn het derhalve allebei om het iedereen naar de zin te maken. Ze zijn herkenbaar aan hun standaardtekst, het bezit van wijnkennis en een open haard, en het hanteren van een motto. Dat laatste kan "pluk de dag" zijn, "carpe diem" voor de intellectuelere, of "een dag niet gelachen is een dag niet geleefd". Voor het overige verloopt de tekst ongeveer als volgt: "ik ben sportief, reislustig en ga graag uit met mijn vrienden, maar vind het ook fijn om thuis te zijn met een goed glas wijn bij de open haard." Make up your mind, maar ik zoek even verder als je het niet erg vindt.

Na het uitsluiten van de wanhopigen en de datingobjecten zonder eigen mening of persoonlijkheid kan er serieus gescreend worden. Houd daarbij rekening met enige overdrijving. Van mijn "slanke" date zag ik na de buik pas de rest tevoorschijn komen, en de date die volgens de profielfoto rechtstreeks uit een modellenblad leek te stappen was inmiddels tien jaar en het dubbele aan kilo's gevorderd, en was in niets te herkennen aan de overmatig flatteuze foto.

Het daten hoeft niet altijd even geslaagd te zijn maar levert op zijn minst bijzondere ervaringen op. De persoon waarmee het digitaal geweldig klikte stuurde daags voor de ontmoeting nog een extra foto op, wat handig was voor de herkenning van de juiste man tussen al het volk dat zich rondom de Sint-Jan zou bevinden. De foto bracht me enigszins aan het schrikken vanwege het hoge kakgehalte in de gehele entourage. Bezorgd stuurde ik een mailtje met de vraag of hij niet "kak" was. Een tijdig antwoord had een rampzalige date kunnen voorkomen, want het mocht wel duidelijk zijn dat dat niet geheel mijn smaak zou zijn. De man had besloten het antwoord pas te geven door demonstratief op de ontmoetingsplaats te verschijnen gehuld in een gele spencer, een ruitjesbroek, ruitjessokken en instappers. Beleefd besloot ik mijn schrik te verbergen en er wat gezelligs van te maken, onder het mom van "nu we er toch zijn". De kakker dacht daar anders over en hoe ik ook mijn best deed om belangstelling te veinzen en het gesprek gaande te houden: met zijn ongeïnteresseerde houding stak hij niet onder stoelen of banken dat ik ver beneden zijn waardigheid was. Dat de afscheidszin "we mailen nog" een leugen was, wisten we beiden.

Daten is leuk. Het is alsof je een snoepwinkeltje binnenkomt en een snoepje uitzoekt om vervolgens uit te vissen of het ook echt lekker is, en ze zijn er in alle smaken. Mij heeft het verschillende interessante ervaringen rijker gemaakt. Het snoepwinkeltje is voor mij echter inmiddels gesloten. Het lekkerste snoepje leeft namelijk gewoon bij me in huis. Hij is niet wanhopig, wél origineel en vooral niet kak. Mijn ideale date. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen