€ 14,95

PRINT boek

  € 34,95

PDF ebook

  € 14,95

Meer van deze auteur


  • Ik vertrok (boek)

  • Ik vertrok (PDF)

Ik vertrok

Wij vertrokken naar Extremadura

Elizabeth Maria Schipper • ebook • epub

  • Samenvatting
    Wat kost het om een droom na te jagen? Hoe ver moet je gaan? Elly en Gertjan emigreren in 2008 naar de onbekende regio Extremadura in het Spaanse binnenland.
    In het prachtig uitgegeven boek van maar liefst 320 pagina’s, geïllustreerd met talrijke kleurenfoto’s, doet Elly verslag van hun zoektocht en hun tomeloze inzet om hun droom te verwezenlijken.
  • Productinformatie
    Binding : Epub
    Auteur : Elizabeth Maria Schipper
    Bestandstype : epub
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
    Uitgeverij : Elly Schipper
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 03-2021
  • Inhoudsopgave
    Waargebeurd verhaal in dagboekvorm
  • Reviews (8,9 uit 8 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    24-05-2021
    Aanrader voor ondernemende migranten!
    Met heel veel genoegen heb ik dit boek gelezen. Het is een mooie uitgave met prachtige foto’s. Bewonderenswaardig is het doorzettingsvermogen wat de schrijver en partner hebben getoond. De aanhouder wint of waar een wil is, is een weg is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als lezer wordt je op het laatst zelfs moe van weer de volgende hobbel die genomen moest worden en toch maar weer doorzetten. En ongelooflijk, wat een bureaucratie!!!! Inderdaad een aanrader voor mensen die iets in het buitenland willen ondernemen. Het geeft een goed beeld wat je tegen kunt komen en het geeft ook aan dat je de juiste mensen hard nodig hebt om je lokaal te ondersteunen, anders kun je het echt wel vergeten.


    Geplaatst door uit Amsterdam , leeftijd 70+
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    17-05-2021
    Een vlot geschreven verbazingwekkend verhaal
    De schrijfster vertrekt naar Extremadura om daar een toeristisch bedrijf te starten. Een mooi inkijkje in de Spaanse bureaucratie, maar ook een verhaal van hartelijke en hulpvaardige Spanjaarden. Alles tegen een achtergrond van veel ongerepte natuur. Geillustreerd met prachtige natuurfoto's van een topfotograaf. Een must voor iedereen die Extremadura een warm hart toedraagt of er iets wil opstarten.


    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


    16-05-2021
    wat een verhaal!!
    Jeetje wat een verhaal. Je gelooft het bijna niet.het leest als een spannende thriller waar je niet mee kunt stoppen. Ik heb bijzonder veel bewondering voor de vastberadenheid van Elly en Gertjan. Opgeven was geen optie ,maar vechten tegen de spaanse bureaucratie vraagt wel een hele lange adem. En het reultaat mag er zijn een werkelijk heerlijk vakantieoord in een unieke omgeving. ik heb genoten van het boek en de mooie foto's die me weer helemaal terugbrachten in Extremadura


    Geplaatst door uit Alphen aan den Rijn , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


    12-05-2021
    Zij vertrokken
    Zeer compleet en realistisch relaas van twee Nederlanders die een bedrijf op gaan zetten in Extremadura in Spanje. Goed geschreven door Elly Schipper en voorzien van mooie foto’s van Gertjan de Zoete.

       Vlot en realistisch geschreven
       Mooie foto’s bij het verhaal
       Geen
       Geen

    Geplaatst door uit Schoorl , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    11-05-2021
    Een succes, uiteindelijk
    In 1 adem uitgelezen. Makkelijk leesbaar geschreven en wat een ontzettend uithoudingsvermogen hebben Elly en Gertjan. De gunfactor die beschreven wordt snap ik helemaal. Het zijn ontzettend gastvrije mensen en nu het verhaal er achter kennen maakt het dat we de volgende keer het verblijf op hun finca nog meer waarderen!

       Makkelijk leesbaar
       Heel open en persoonlijk

    Geplaatst door , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    09-05-2021
    Aanrader!
    In 2008 vertrekken de schrijfster en haar echtgenoot naar Extremadura om daar een eigen bedrijf te beginnen. Dat bedrijf is er gekomen, er staan prachtige bungalows op een mooie Finca. Elly beschrijft hoe hun jarenlange moeizame tocht door de Spaanse bureaucratische jungle is verlopen. Opgeven was geen optie! Het is een eerlijk boek, het leest als een trein! Aanrader!


    Geplaatst door uit Assen , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    07-05-2021
    Vertrek zelf! Vooral naar hun droombungalows.
    Tja, wat zal ik als review geven? Ik heb het boek wel vier keer gelezen voordat jullie het nu kunnen lezen, want ik heb het een paar jaar lang met Elly besproken. Telkens als ik bij Gertjan en Elly aan mijn boek kwam werken, namen we ook Elly’s boek door. Iedere dag weer. En weet je wat het gekke is? Ik kreeg het echte boek nu deze week in handen en ik kon gewoon weer bijna niet stoppen met lezen! Die El, wat heeft ze het goed gedaan. Bravo, niets dan lof en zo heerlijk overgoten met de prachtige foto’s van Gertjan. Een geweldige prestatie. Iedereen eerst heel veel leesplezier thuis en dan op naar een van de fijnste plekjes van de wereld. Ik zie daar de rust onder de bomen hangen.


    Geplaatst door uit Dleft , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    04-05-2021
    Dagboekverslag?
    Dit is niet zomaar een dagboekverslag, dit is een thriller die ik in één ruk uitgelezen heb. Wat ongeloveloos spannend. Een mooie inkijk in de frustrerende Spaanse bureaucratie. Om maar een van de vele voorbeelden te noemen, 13 maanden wachten op een stempel op een vergunning, je houdt het niet voor mogelijk. Ik heb heel veel respect voor de schrijfster en haar echtgenoot voor hun moed, geduld en doorzettingsvermogen. Het boek is ook nog eens geillustreerd met een aantal prachtige foto's.

       Waar gebeurd verhaal
       Prachtige foto\'s

    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 14,95

PRINT boek

  € 34,95

PDF ebook

  € 14,95

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

‘Nee hè, het zal toch niet waar zijn?’ De makelaar die voor ons uit rijdt, laat zijn richtingaanwijzer naar links knipperen en rijdt een kleine oprit op. We passeren een grijsgroen hekwerk annex poort en een afschuwelijke coniferenhaag en komen uit bij een onooglijk pand dat pal langs de doorgaande weg ligt. Het is mei 2007 en we zijn voor de zoveelste keer met een Spaanse makelaar op pad.
‘Beslist niet langs een drukke weg’, zo hebben we hem uitgelegd, ‘een rustige ligging is voor ons en onze toekomstige gasten essentieel.’ En waar neemt hij ons mee naar toe? Juist ja.
Ons huis in Nederland staat nu al ruim een jaar te koop en intussen zijn we al twee jaar in alle schoolvakanties met makelaars op zoek naar een geschikt gebouw of terrein om onze droom na te jagen. We willen naar Spanje emigreren om in Extremadura een nieuw leven te beginnen en we hopen een mooi groot authentiek pand te vinden om er een B & B te starten. We lijken ook deze vakantie weer geen stap verder te komen.

×
SERVICE
Contact
 
Vragen