Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 34,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Integraal sociaal werk

Paukina Sedney • ebook • epub

 • Samenvatting
  Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek. Van burgers wordt steeds vaker verwacht dat zij actief participeren in de samenleving, dat ze de regie in eigen hand nemen en minder snel aankloppen bij de overheid voor ondersteuning. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt een context voor deze maatschappelijke participatie en actief burgerschap. Individuen en groepen met vragen en problemen worden niet langer als 'klant' gezien, maar als eigenaar van deze vragen en problemen én van de daarbij passende antwoorden en oplossingen. Wat betekent dit voor de welzijnssector en voor de sociale professional en wat voor gevolgen heeft dit beleid voor het hoger beroepsonderwijs? Integraal sociaal werk biedt theoretische en methodische kaders die bijdragen aan het ontwikkelen van een visie van waaruit sociaal professionals in deze nieuwe context kunnen denken en werken. Begrippen als sociale veerkracht, activeren, empowerment, netwerkontwikkeling, talentontwikkeling, eigen kracht en een integrale aanpak staan in dit boek centraal en worden gerelateerd aan de uitgangspunten van Welzijn Nieuwe Stijl. Het boek biedt aankomend studenten de bouwstenen die zij nodig hebben om een visie te vormen op het werk van de sociaal professional en na te denken over een adequate beroepshouding en de vaardigheden die daar bij passen. Deze bouwstenen sluiten aan bij de kracht, creativiteit en talenten van studenten die het fundament vormen voor hun toekomstige beroepsuitoefening. Nieuw in de tweede druk Actualisatie van alle bestaande hoofdstukken Aandacht voor sociaal ondernemerschap Drie nieuwe hoofdstukken: 'Solidariteit in tijden van sociale afstand', 'Integraal werk in de jeugdhulp en het onderwijs' en 'Omgaan met het ethiek van het recht en de ethiek van de zorg'. Bij het boek hoort een website met hierop extra materiaal voor zowel de student als de docent. Doelgroep Studenten Social work en Sociaaljuridische dienstverlening
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Paukina Sedney
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024437122
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 34,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen