€ 8,95


PRINT boek

  € 22,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Laat dat wonder maar komen (boek)

Laat dat wonder maar komen

Het verhaal van Anna, lieve dochter, grote zus

Irma van Leeuwen • ebook • epub

  • Samenvatting
    * De opbrengst van dit boek gaat naar KiKa *

    "Donderdag 4 december. Halverwege de middag halen we Anna op uit de klas. We gaan gelijk door naar het ziekenhuis. Paul rijdt. Ik zit onophoudelijk te rillen. Vandaag is de afspraak met de kinderarts. Vandaag gaan dokters zien wat ik al weet. Na vandaag zullen we in een andere wereld leven."

    Dit boek beschrijft, door de ogen van de moeder, hoe het leven van een 'normaal' gezin van twee werkende ouders en drie jonge kinderen ingrijpend verandert wanneer de oudste dochter plotseling ziek wordt. Op negenjarige leeftijd wordt er een hersentumor bij haar geconstateerd, waaraan ze een half jaar later overlijdt.

    De chronologische beschrijving van de ziekteperiode wordt afgewisseld met stukjes over hoe het gezin na het overlijden verder leeft. Het boek is zowel een reconstructie van de gebeurtenissen als een reflectie op de gevoelens en gedachten van de verschillende gezinsleden.

    "Het boek is een poging om grip te krijgen op het ongrijpbare, om uit te leggen wat niet uit te leggen valt. Maar vooral is het bedoeld als eerbetoon aan Anna, onze lieve dochter en grote zus."
  • Productinformatie
    Binding : Epub
    Auteur : Irma van Leeuwen
    Bestandstype : epub
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Geen   Informatie 
    Uitgeverij : Lavendel
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 12-2017
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (9,3 uit 3 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    19-07-2018
    Indrukwekkend verhaal over het verlies van een kind
    Wat een indrukwekkend verhaal is dit. Pijnlijk nauwkeurig worden alle details verteld; over de medische stappen die moeten worden gezet maar ook wat het voor de ouders en het kind zelf betekent om geconfronteerd te worden met zo'n vreselijke diagnoses. Dit zou verplichte kost moeten zijn voor mensen die in de zorg werken (realiseren wat jouw gedrag en informatie bij ouders en kind doet; check verwachtingen en neem nooit iets als vanzelfsprekend aan) . Maar ook bijv. voor mensen die dit in hun omgeving meemaken, familie, vrienden, werkgever, bedrijfsarts. Het boek leest prettig, het vormt een logisch geheel. Echt een aanrader als je eens verder wil kijken dan de diagnose en het behandeltraject bij kinderen en ouders die dit mee moeten maken.

       realistisch verhaal
       vanuit perspectief ouder beschreven
       stukken 2016-17 voelen onlogisch

    Geplaatst door uit Zeeland , leeftijd 50-59
    Waardeert het boek met een 10 uit 10


    22-02-2018
    Prachtig.
    Een heel goed verslag van wat ze mee gemaakt hebben. Soms wel zo heftig dat ik het boek even weg moest leggen. Ook vond ik dat ik teveel van hun priveleven te lezen kreeg Had soms het gevoel dat ik dat niet mocht weten. maar goed ze heeft het zelf geschreven om het te lezen. Haar emoties zijn echt heel begrijpelijk, ik voelde het soms zelf tijdens het lezen. Daardoor legde ik het boek soms even weg. Ik wilde niet voelen en niet weten dat er een eind aan haar leven kwam. Omdat ik zelf in de gezondheidszorg heb gewerkt herkende ik ook de situaties en het onvermogen om te kunnen helpen. Soms is het beter uit te spreken wat jezelf voelt zodat je weer een betere hulpverlener kunt zijn. Ik bewonder Irma Paul en de kinderen. Knap dat ze door deze strijd zijn gekomen. Het zal lang duren voordat ze dit verwerkt hebt. Ik wens ze alle moed en energie hier door heen te komen.


    Geplaatst door uit Middelburg , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 9 uit 10


    28-01-2018
    Aanrader voor zorgverleners
    Goed geschreven, je gaat vanaf de eerste bladzijden mee met dit gezin en het is hartverscheurend wat er gebeurd, maar ook leerzaam voor zorgverleners omdat het zo goed door een ouder verwoord wordt. Wat een reflecterend vermogen en hoe knap om dit verhaal echt zo helder te verwoorden. Krachtig. Koop het boek, steun mee en geef ook anderen deze boekentip. En: haal eruit waar jij persoonlijk je zorg kunt verbeteren!!!

       Zeer goed te lezen. Heldere zinnen.
       Nuttig voor zorgverleners.

    Geplaatst door uit AMSTERDAM , leeftijd 40-49
    Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 8,95


PRINT boek

  € 22,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen