Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 32,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Lean Productie Systeem (boek)

Lean productie systeem

Tim Wolput • ebook • epub

 • Samenvatting
  Toyota staat bekend als één van de meest succesvolle autoproducenten ter wereld. De Lean productiewijze wordt door menig producent gekopieerd om zo de effectiviteit en efficiëntie van Toyota te evenaren. Het Toyota Productie Systeem (TPS) heeft als doel het leveren van de juiste klantwaarde in de juiste hoeveelheid op het juiste moment. Toyota doet dit door voortdurend verbeteringen en innovaties in de dagelijkse productie door te voeren. TPS staat in Nederland vooral bekend als Lean. Het boek Lean Production System is een originele vertaling van het officiële opleidingsboek gebruikt door de Toyota Engineering Corporation Japan. Het boek gaat in op het inrichten van Quality Circles. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het optimaal inrichten van de werkplek met 5S-technieken en het inrichten van Kanbanborden. Verder komen inrichtingsprincipes voor productielijnen, reduceren van verspillingen en het toepassen van standaarden aan bod. Beschreven wordt op welke wijze de logistiek moet worden ingericht om de productieprocessen optimaal te ondersteunen. Verschillende logistieke principes en bijbehorende kanbansystemen worden uitgelegd. Essentieel is de interactie tussen productie en onderhoud. Beschreven wordt op welke wijze productie en onderhoud (assetmanagement) op de beste manier ingericht kunnen worden. Het continue verbeteren en borgen van kwaliteit neemt een belangrijke plaats in bij het Toyota Productie Systeem. In dit boek gaan we in op de wijze van kwaliteitsborging in processen, Quality into process genoemd. Tenslotte gaan we in op de wijze waarop tijdens productontwikkeling al rekening wordt gehouden met het inbedden van nieuwe producten in bestaande productieomgevingen. Dit noemt Toyota Simultaneous Engineering en is de voorloper van wat nu bekend staat als Scrum. Deze uitgave is feitelijk de technische tegenhanger van uitgave Lean Managment Systeem. Waar het Lean Management Systeem vanuit managersperspectief bekijkt hoe Toyota alles slim en lean georganiseerd heeft, kijkt het Toyota Productie Systeem vooral naar de technische kant van het productieproces en hoe dat precies te organiseren. Doelgroep Dit boek is voor techniek- en bouwkundestudenten, maar ook voor professionals, een introductie van Lean op de (toekomstige) werkplek. Op de site bij het boek, www.leanproductiesysteem.nl, kunnen studenten oefenen met meerkeuzevragen, een begrippentrainer en open vragen. Ook zijn hier verdiepende video's te bekijken.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Tim Wolput
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024434541
  Datum publicatie : 03-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 32,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen