€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Loslaten doet pijn

Het waargebeurde verhaal van Bryan

Marianne Swinkels • ebook • epub

 • Samenvatting
  Achter Bryans vrolijke glimlach gaat veel pijn en verdriet schuil. Vanaf dag één vecht hij voor zijn leven. Tijdens haar zwangerschap voelt Marianne dat er iets niet in orde is. Uit de echo’s blijkt dat haar nog ongeboren zoon een zeldzame afwijking heeft ontwikkeld. De artsen kunnen niet zeggen wat dit voor invloed zal hebben op zijn leven. Al snel na de geboorte van Bryan blijkt dat de aandoening voor een opeenstapeling van problemen zorgt. Een zoektocht naar een diagnose volgt, waarbij sommige artsen het welbevinden van Bryan uit het oog lijken te verliezen. Marianne en haar man zien de gezondheid van hun zoon snel verslechteren. En realiseren zich dat dit een gevecht wordt zonder winnaars.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Marianne Swinkels
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Marianne Swinkels
  ISBN : 9789090332895
  Datum publicatie : 07-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,2 uit 9 reviews)

  03-07-2020
  Een boek wat je raakt!
  Wat een onmacht, emotie maar bovenal wat een liefde voor jullie lieve Bryan komt er in dit boek naar voren. Door dit verhaal op papier te zetten, heb ik Bryan ook een beetje mogen leren kennen, wat een dapper ventje met zijn stralende lach. Hij had zich geen betere ouders, zusje en niet te vergeten opa en oma kunnen wensen! ❤


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  08-05-2020
  Vol bewondering gelezen
  Het boek leest is heel beeldend geschreven. Je blijft lezen, je legt het boek moeilijk weg. Vol bewondering gelezen.


  Geplaatst door uit Alteveer Groningen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  11-03-2020
  Loslaten doet pijn
  Een waargebeurd verhaal, Marianne Swinkels schrijft over haar leven en met haar gezin over Brayn met een lange strijd over zijn zeldzame afwijking. Marianne Swinkels schrijft over haar kind Brayn en hun gezin in haar leven..Hun onmacht, hun zoektocht naar wat er nu precies met Bryan aan de hand is ..De kracht van een moeder en de onmacht van univisitair ziekenhuis, naar mijn beleving in dit boek te lezen aan de lot zijn overgelaten, en Brayn als een experiment zagen en niet behandeld is als een Persoon.. gelukkig wel is begrepen door de kinderarts wat hun steun en toeverlaat was.. Dit boek is zo mooi beschreven dat je het boek het liefst in 1 keer wil uitlezen. Marianne erg knap dat jij je leven met ons wil delen na zoveel verdriet onmacht en pijn. Heb diep respect voor je en jullie gezin het heeft mij in mijn hart geraakt, En een lach op mijn gezicht bezorgd door de charmes van Brayn..❤

     Aangrijpend waargebeurd verhaal
     Je leeft echt mee met het gezin

  Geplaatst door uit Beerta , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-02-2020
  Kwetsbaar en emotioneel
  ‘Loslaten doet pijn’ is een heel persoonlijk verhaal. Marianne stelt zich heel kwetsbaar op. Het persoonlijke gevoel wordt versterkt door de cover met de foto van Bryan. Dit past perfect bij de sfeer van het verhaal en bij het beeld dat je krijgt van Bryan. Het is een bijzonder verhaal. Intrigerend. Soms gaan je haren rechtop staan en vraag je je af hoe dit zomaar kan. Marianne blijft heel netjes en correct in haar boek en dat is ontzettend knap. Menig ander had anders gereageerd, denk ik. Bryan is een bijzonder jongetje. Het is een eer om over hem te leren kennen via dit bijzonder verhaal. De stijl van Marianne Swinkels leerde ik al kennen in ‘Wrede onschuld’. Het is een goede stijl. Je wordt meegenomen in de wereld van Marianne en Bryan. In ‘Loslaten doet pijn’ zitten zoveel verschillende emoties. Het is een heftig, kwetsbaar verhaal en na afloop moest ik bijkomen. Regelmatig heb ik met tissues gezeten. Toch toverde Bryan ook een glimlach op mijn gezicht. Het is een kwetsbaar verhaal over liefde, verdriet, maar ook hoop.

     Kwetsbaar en emotioneel
     Goede stijl

  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  07-02-2020
  Aangrijpend boek
  Het boek raad ik een ieder aan om te lezen Het is een heel aangrijpend boek. Het boek leest gemakkelijk, maar raakt je heel diep tijdens het lezen.

     Goed verhaall
     Zijn er niet

  Geplaatst door uit Onstwedde , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  01-02-2020
  Vol bewondering...
  Voor de kracht en het doorzettingsvermogen van deze jonge ouders. Hoe de liefde voor hun kind wordt beschreven, de angst, de hindernissen die zijn overwonnen en uiteindelijk de moed om Bryan los te durven laten. Je wilt en kunt niet stoppen met lezen hoe ontroerd je ook raakt.

     Eenvoudig leesbaar
     Meeslepend

  Geplaatst door uit Onstwedde , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  30-01-2020
  Loslaten doet pijn
  Prachtig boek, waargebeurd verhaal . Een boek die heel herkenbaar is als je kind of kleinkind hebt verloren . Een boek waarin staat beschreven hoe moeilijk het is om je kind los te laten . Heel knap van jou marianne hoe je dit hebt geschreven . En hoe jullie hiermee om zijn gegaan . En hoe moeilijk het voor jullie moet zijn geweest. Je bent een Topper. Een dikke 10. Liefs Ria


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  17-01-2020
  Aangrijpend
  Het tweede boek van Marianne dat ik lees. Weer heel mooi geschreven. Ik heb het boek met tranen in mijn ogen gelezen, maar soms ook met een lach op mijn gezicht.

     Makkelijk te lezen.
     Aangrijpend

  Geplaatst door uit Stadskanaal , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  16-01-2020
  Prachtig
  In 1 ruk uitgelezen... Prachtig... Prachtig om te zien hoeveel liefde ouders voor hun kind hebben... Een traan omdat het leven soms zo vreselijk oneerlijk is.

     Meeslepend
     Leest makkelijk

  Geplaatst door uit Zoetermeer , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 9,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

De verpleegsters van het algemene ziekenhuis hadden allemaal een zwak voor Bryan. We wisten dat ze ontzettend goed voor hem zorgden wanneer wij even naar huis gingen om tussen de middag tijd met Sidney door te brengen. Na het eten brachten we haar weer naar school en gingen wij weer naar het ziekenhuis.
We liepen door de gang naar zijn kamertje, maar toen we de deur opentrokken, was Bryan spoorloos verdwenen. Verbaasd keken we naar het kamernummer. We stonden wel bij de juiste kamer. Hij was alweer aan de beterende hand en we maakten ons daarom geen zorgen. Misschien was hij naar een andere kamer gebracht. Toen we bij de zusterpost aankwamen om te vragen waar Bryan was, barstten we in lachen uit. Daar zat ons ventje, met een viertal verpleegsters om zich heen, te glimlachen.
‘Aha, hier ben je. We waren je al kwijt, jochie.’ Hij sloeg zijn hoofd achterover, zwaaide zijn armen ongecontroleerd in de lucht en knorde van plezier.
‘Hij keek me zo verleidelijk aan toen ik bij hem ging kijken. Ik kon hem daar niet alleen achterlaten. Hij heeft het goed naar zijn zin bij ons, hè Bryan?’ De verpleegster keek hem met glinsterende ogen van plezier aan, net als de andere verpleegsters in de kamer.
Bryan kreeg het ook altijd voor elkaar. Hij hoefde iemand maar lief aan te kijken en ze smolten voor hem. Of hij dat zelf ook in de gaten had, weten we niet zeker, maar hij maakte er in elk geval wel dankbaar gebruik van.

Zeven dagen nadat de neussonde was verwijderd, werd er een nieuwe neussonde ingebracht. Dit was net als de vorige keer een verschrikking voor hem.
Omdat hij zijn slikreflex niet mocht verliezen, moesten we hem nog wel eten via de mond aanbieden. Het hoefde niet veel te zijn, de sondevoeding bevatte voldoende calorieën.
We hadden er eigenlijk weinig goede hoop in. Waarom zou het deze keer wel goed gaan? En als het niet goed ging, hoe moesten we dan verder? Maar wonder boven wonder ging het uitstekend. Bryan spuugde niet meer en zijn gewicht nam langzaam toe. We waren dolgelukkig. Hij kreeg meer kleur op zijn gezicht en begon weer vaker te lachen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen