€ 11,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Mensentaalknop UIT Hondentaalknop AAN

Arnoud Busscher, Ema Wilhelmus • ebook • epub

 • Samenvatting
  MENSENTAALKNOP UIT HONDENTAALKNOP AAN
  is de visie van een eigenzinnige allround Hondenspecialist met 25 jaar ervaring.
  In een ongedwongen interviewstijl, doorspekt met anekdotes uit de praktijk, geeft Arnoud Busscher zijn deskundige ongezouten mening over de zin en onzin van populaire trainingsmethoden en de Leader of the Pack denkwijze waardoor veel honden ten onrechte het etiket dominant opgeplakt krijgen.

  Problemen met je hond kunnen voor behoorlijk wat stress en overlast zorgen.
  Gelukkig is het niet nodig dat je hond verandert in een monster of een ongeleid projectiel. Arnoud Busscher heeft een doeltreffende en bewezen effectieve strategie ontwikkeld voor het (her)opvoeden van honden.

  Arnoud Busscher (1968) werkte van 1992 tot 2000 als beheerder/gedragstherapeut in Dierentehuis Amstelveen. Deze 8 jaar in het asiel vormden, samen met diverse opleidingen, een prima voedingsbodem om zich verder te specialiseren in het gedrag van honden.

  Sinds 2000 heeft Arnoud zijn eigen praktijk als hondengedragstherapeut/puppycoach en werkt hij samen met 120 dierenartsenpraktijken. In 2013 is Arnoud gestart met zijn eigen opleiding tot Hondenspecialist.

  www.hondenspecialist.nl
  www.opleidinghondengedragstherapeut.nl
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Arnoud Busscher, Ema Wilhelmus
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789492182913
  Datum publicatie : 02-2016
 • Inhoudsopgave
  Kop
  Waarom dit boek?

  Lijf
  1. Van HAVO jongen tot Hondenspecialist
  2. Hondenspecialist versus hondenfluisteraar
  3. Stop de Bullshit!
  4. #@!%* PFFF… mijn hond is onhandelbaar!
  5. De pup: “foeien” of opvoeden?
  6. De potentiële stalker

  Staart
  Nuttige adressen
 • Reviews (9 uit 7 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  02-04-2017
  Geweldig
  Het eerste boek over hondengedrag waar ik werkelijk iets mee kan. Mooie verhalen met voorbeelden. Ik heb geleerd om honden beter te leren lezen.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  27-02-2017
  Interessant en leerzaam boek
  Erg interessant, hebben wij toch onze hond niet zo verkeerd opgevoed door niet dominant te zijn. Wij zijn beiden (mijn broer en ik) niet dominant en voeden onze hond naar algemeen oordeel te soft op, maar ze luistert best goed. Goed om te horen dat door dominantie de hond angst kan ontwikkelen, erg leerzaam.

     diversiteit probleemgevallen
     duidelijk
     soms geen afloop

  Geplaatst door uit Gouda , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8.5 uit 10


  05-12-2016
  Makkelijk leesbaar en direct toepasbaar
  Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Het is makkelijk leesbaar, herkenbaar en direct toepasbaar. Een aanrader!

     Makkelijk leesbaar
     Herkenbare voorbeelden

  Geplaatst door uit Amsterdam
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  15-06-2016
  Leuk leerzaam boek
  Wat een leuk/leerzaam boek is dit geworden. Ik heb het letterlijk in 2 dagen weg gelezen en me echt zitten verheerlijken aan alle verhalen. Ongelofelijk hoe sommige mensen met maar een kleine correctie hun hond kunnen corrigeren terwijl er vaak van verwacht wordt dat het een lang durende kwestie is. Het boek is op een heerlijke wijze geschreven zodat je met veel plezier aan het lezen blijft. Super goed gedaan en op voor deel 2?

     makkelijk leesbaar
     leerzaam

  Geplaatst door uit Ijmuiden , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  16-04-2016
  Vanuit de hond leren denken...
  Tijdens de puppytraining met Arnoud Busscher is het eerste wat je leert om de wereld vanuit de hond te beleven. In zijn boek ‘Mensentaalknop uit / Hondentaalknop aan’ wordt uitgelegd waarom het werkt als je vanuit de hond leert denken. Door middel van vraag en antwoord lijkt het alsof je toehoorder bij een gesprek bent. Handige tips en leuke verhalen wisselen elkaar af. Hierdoor krijg je inzicht in het gedrag van de hond en je eigen reactie daarop. Niet alleen de visie van Arnoud op hondentrainingen, maar ook zijn eigen verhaal heeft een plaats gekregen in dit boek. Geen gortdroge handleiding, klare taal en soms moest ik ook echt lachen. Als mijn hond Nienke heerlijk met een andere hond heeft gespeeld, moet ik met veel plezier denken aan wat Arnoud in zijn boek schreef over het afscheid nemen in mensen/ hondentaal. Boek lezen dus, dan kom je dat vanzelf tegen!


  Geplaatst door uit Amstelveen , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-03-2016
  Erg interessant boek
  Beste Arnoud, Ik heb het boek bijna in 1 ruk uitgelezen. Het is een boek die zeer prettig leest en je wordt er in meegezogen. Wegleggen om later verder te lezen is bijna niet mogelijk haha. Het schept een duidelijk beeld over honden en hij gedragingen. Een aantal dingen wist ik al, ook van heel veel dingen kunnen leren. Zoals de conflict vermijdende signalen, als het op de grond gaan liggen wanneer er een andere hond nadert. Erg interessant allemaal, ook de praktijk ervaringen die soms schokkend zijn. Iedereen die een hond heeft of wil aanschaffen zou dit boek moeten lezen, je hond begrijpen is zo ontzettend belangrijk! En vooral ook de signalen van andere honden begrijpen wanneer je buiten loopt met je eigen hond. Ik heb mijn visie over de hondentaal weer kunnen uitbreiden die ik goed kan onderbouwen.


  Geplaatst door uit Beuningen , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  23-03-2016
  Gemakkelijk leesbaar en herkenbaar boek
  Een gemakkelijk leesbaar en herkenbaar boek voor iedereen die enigszins geinteresseerd is in honden . De voorbeelden zijn duidelijk en helder en de tips erg bruikbaar . Er wordt een beroep gedaan op de eigenaren van de hond, zijn signalen goed op te pikken en probleemgedrag zoveel mogelijk te voorkomen . Wanneer desondanks toch problemen ontstaan worden deze op consciëntieuze wijze geanalyseerd en getracht op te lossen. Een belangrijke boodschap: honden zijn dieren, geen mensen! Het onderwerp toont veel gelijkenissen met de opvattingen binnen de huidige GGZ : niet protocollen alleen leiden tot veranderingen ! Het is belangrijk de eigenschappen van het individu, zijn omstandigheden en mogelijkheden zo goed mogelijk in beeld te krijgen.


  Geplaatst door uit Amstelveen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 11,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Hij legt hem plat op de grond en noemt dit de hond in balans krijgen.

“ADEMNOOD DWINGT DE HOND ER TOE
ZIJN VERZET TE STAKEN”

Ik zeg dat hij het gedrag van de hond onderdrukt door het toepassen van lichamelijke en pijnlijke correcties.
De hond geeft met signalen aan dat hij geen conflict wil, maar vervolgens wurgt hij hem bijna met de lijn. De hond heeft nu geleerd om agressie in te zetten, want kalmerende signalen werken blijkbaar niet. Een gedragsprobleem is gecreëerd en de hond valt hem aan. Nu hangt hij de hond op aan de lijn om een bijtincident te voorkomen. Ademnood dwingt de hond er toe zijn verzet te staken. Hij heeft geen keus. Cesar Millan beweert dan dat de hond respect toont voor de roedelleider. Zeg nou eerlijk, als ik een pistool op jou richt dan luister je toch ook naar mij, of niet soms? ×
SERVICE
Contact
 
Vragen