€ 10,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Traveling the yoga path (ePUB)

Mijn reis op het yogapad

Ron van der Post • ebook • epub

 • Samenvatting
  Ron van der Post is een begrip in Yogaland. Niet alleen Ron de yogi en Ron de publicist maar ook zijn gelijknamige school is een begrip met meerdere vestigingen in binnen en buitenland.

  In dit boek verteld Ron zijn eigen reis en het is inspirerend om te lezen hoe hij steeds zijn leven met yoga opnieuw vormgeeft. Iedere fase brengt hem nieuwe inzichten en verdieping. Enerzijds is het een zoektocht, maar anderzijds ook een vanzelfsprekende opeenvolging van gebeurtenissen en ontmoetingen. Van zijn eerste stappen op het fysieke yogapad tot de verinnerlijking blijft het verhaal boeien. Over zijn weerstand ten opzichte van bepaalde Indiase gebruiken, maar ook over zijn overgave aan de wijsheid van zijn Guru.

  Van der Post legt in dit boek duidelijk uit dat de yogafilosofie een filosofie is die van binnenuit werkt. Geen opgelegde dogma’s herkauwen, maar zelf naar binnen keren.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Ron van der Post
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Yogaschool Ron van der Post
  ISBN : 9789464436174
  Datum publicatie : 08-2022
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 10,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Een paar nachten later lag ik te slapen, ineens werd ik me er bewust van dat ik mijn lichaam uitging. Ik ging naar haar dochter. Ik zag haar liggen en als vanzelf zag ik waar door het probleem ontstond. Vreemd genoeg wist ik wat ik moest doen. Onder bij haar schedel, waar zielen makkelijk binnen kunnen komen bij de mens, zat een soort gat. Het was niet echt een gat, maar meer een zwakke plek. Deze kon ik dichten. Met de vanzelfsprekendheid alsof ik het altijd al deed, reciteerde ik de Ohm-klank en visualiseerde de Ohm voor mijzelf. In mijn hand verscheen een Ohm-teken welke ik in rust en met zelfverzekerdheid plaatste op de zwakke plek. Daardoor dichte de zwakke plek. Ik zag het meisje rustig verder slapen. Ik wist dat het goed was, dat ze geen last meer zou hebben van haar klachten.

Tijdens een van deze meditatiemomenten zei ik ‘swamiji ik heb het koud’ . In de schaduw op de betonnen vloer was het fris, de temperatuur lag rond de acht graden op dat tijdstip. En zonder verwarming was het wel even omschakelen voor mij. Swami Yogananda wist dat ik de bastrika ademhaling beheerste en vertelde me om deze mentaal te doen. ‘Concentreer je op je ademhalingsoefening en probeer deze mentaal te doen. Visualiseer en stuur je aandacht daar waar het moet zitten, zoals je het ook fysiek zou doen.’ Vrijwel direct voelde ik, dat op deze mentale manier van werken, een zelfde effect kon worden verkregen. Terwijl ik door ging met de oefening, voelde ik al na enkele minuten mijn lichaam warm worden en zich ontspannen. De mensen om mij heen merkten niets aan mij en ik kon ongemerkt mijn mentale bastrika herhalen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen