Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 58,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Analyseren in kwalitatief onderzoek (ePUB)

 • Wetenschapsfilosofie in de context van de sociale wetenschappen (ePUB)

Onderzoeksmethoden

Hennie Boeije • ebook • epub

 • Samenvatting
  Onderzoeksmethoden is een multidisciplinaire inleiding in de methoden van fundamenteel en praktijkgericht sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van interessante en actuele voorbeeldonderzoeken besteden de auteurs aandacht aan het opstellen van een onderzoeksplan, uiteenlopende onderzoekstradities en onderzoeksontwerpen. Binnen elk van deze onderzoeksontwerpen komen operationaliseren, validiteit en betrouwbaarheid aan bod. Daarnaast schetsen de auteurs hoe de gegevens die zijn verzameld binnen zo'n onderzoeksontwerp, kunnen worden geanalyseerd en gerapporteerd. Aan de orde komen het grootschalig veldonderzoek, het experiment en quasi-experiment, het etnografisch veldonderzoek, de inhoudsanalyse en het gebruik van bestaande gegevens. Het boek is afgestemd op de didactiek van de methodenleer en bevat per hoofdstuk opgaven rond actuele thema's. Daarnaast is er veel aandacht voor het gebruik van internet. Op www.onderzoeksmethoden.nl staan gerichte opdrachten om de methodologische inzichten toe te passen en op een actieve manier te werken met de leerstof. Deze negende druk is geheel geactualiseerd en voorzien van meer voorbeelden uit verschillende onderzoeksdisciplines. Bovendien is er meer aandacht voor de relatie tussen de aard van de probleemstelling en de keuze voor het onderzoeksontwerp. Doelgroep De verschillende onderzoeksontwerpen bestrijken onderwerpen die interessant zijn voor alle hbo- en wo-studenten in de maatschappij-, en gedragswetenschappen, maar ook voor studenten in gezondheidswetenschappen en bestuurs-, en managementwetenschappen.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Hennie Boeije
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789461279712
  Datum publicatie : 08-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 58,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen