€ 10,95


PRINT boek

  € 24,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Onzichtbare mensen (boek)

Onzichtbare mensen

Leven in de Echo van de Ommerschans. Armoede TOEN en NU.

Auteurs Vechtdal • ebook • epub

  • Samenvatting
    Onzichtbare mensen worden zichtbaar In het jaar 1819 telde Nederland ruim 2 miljoen inwoners. In die negentiende eeuw leed 10 procent van de Nederlanders een armoedig bestaan. Dat zal tegenwoordig wel meevallen, toch? Niets is minder waar.

    200 jaar later leeft 8 procent van de Nederlandse huishoudens in armoede.
    Hoe was het TOEN om in Nederland te leven?
    Hoe was het om uit je stad verbannen te worden naar de andere kant van Nederland, naar bedelaarskolonie de Ommerschans?
    Lees de verhalen van Nederlanders uit die tijd, de mensen uit de Ommerschans.

    Maar, hoe is het om NU arm te zijn? Hoe voelt het als je de verjaardagen van familie of vrienden moet ontlopen, omdat je geen geld hebt voor een cadeau? Of noodzakelijke zorg niet kan betalen?
    Lees de aangrijpende verhalen van mensen die om verschillende redenen moeten leven in absolute armoede, relatieve armoede of sociale armoede.


    “Het verhaal van de Ommerschans is bijzonder, als eerste strafkolonie van de Maatschappij van Weldadigheid was dit een plek met een beroerde reputatie. Dat gold ook voor de mensen die hier werden ondergebracht. Tegelijkertijd is het verhaal van de Ommerschans een verhaal over meedoen in de maatschappij, over de zoektocht van een samenleving naar een gevoel van verantwoordelijkheid, naar zorgdragen voor de ander. Het gaat over zien en gezien worden. Dat speelt vandaag de dag nog steeds.“
    Andries Heidema
    Commissaris van de Koning, provincie Overijssel

    “In dit boek wordt een aantal bewoners van de Ommerschans aan de vergetelheid onttrokken. Daarmee wordt ons een spiegel voorgehouden. Ook in onze tijd worstelen mensen om overeind te blijven, vaak elke dag opnieuw. De Ommerschans vertelt het verhaal van een maatschappelijk initiatief om mensen vooruit te helpen: de Maatschappij van Weldadigheid. Een grootschalig negentiende-eeuws initiatief om mensen te helpen een plek te vinden in de samenleving van toen. Een ambitieus project om mensen te helpen op eigen benen te staan. Die ambitie is ook nu van belang. Het is een opdracht aan ons allemaal: mensen die in een kwetsbare positie zitten op weg te helpen.”
    Hans Vroomen
    Burgemeester gemeente Ommen

    “Armoede is van alle tijden. We moeten met elkaar voorkomen, dat mensen door armoede in een isolement terechtkomen. Het boek met de verhalen uit de Ommerschans kan een brug slaan tussen verleden en heden en het begrip voor de problemen waar mensen tegenaan lopen vergroten.”
    Peter Snijders
    Burgemeester gemeente Hardenberg
  • Productinformatie
    Binding : Epub
    Auteur : Auteurs Vechtdal
    Bestandstype : epub
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
    Uitgeverij : Boekwriter4all
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 06-2019
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 10,95


PRINT boek

  € 24,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen