Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 9,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Over God

Gary Gutting • ebook • epub

 • Samenvatting
  Filosoof Gary Gutting verbaasde zich over het feit dat veel filosofen buitengewoon gelovig zijn en anderen buitengewoon ongelovig. En dat terwijl de meeste filosofen het erover eens zijn dat de argumenten vóór en tégen geloof in evenwicht zijn. Is agnosticisme dan niet de meest rationele optie? Of houden filosofen misschien de beste argumenten achter de hand? Om antwoord te krijgen op zijn vragen interviewde Gutting twaalf toonaangevende filosofen - atheïsten, agnosten en gelovigen - om erachter te komen wat voor hen doorslaggevend was. Gaat het bij geloof én ongeloof uiteindelijk wel om argumenten? Het resultaat, Over God, is een boeiende inleiding in het het denken over godsdienst. Tegelijk is het ook een bundeling spraakmakende interviews die heel wat vooroordelen over religieus geloof ontkrachten. De twaalf interviews: * Argumenten voor theïsme (Alvin Plantinga) * Argumenten voor atheïsme (Louise Antony) * Religie en deconstructie (John Caputo) * Ervaring en geloof (Howard Wettstein) * Zachtaardig atheïsme (Philip Kitcher) * Religie en wetenschappelijke kosmologie (Tim Maudlin) * Religie en evolutie (Michael Ruse) * Een islamitisch perspectief (Sajjad Rizvi) * Hindoeïsme: goddelijkheid zonder God (Jonardon Ganeri) * Boeddhisme: religie zonder goddelijkheid (Jay Garfield) * Religie en kennis (Keith DeRose) * Een historische context (Daniel Garber)
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Gary Gutting
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
  Uitgeverij : Amsterdam University Press
  ISBN : 9789048538461
  Datum publicatie : 09-2017
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen