Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 4,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De herontdekking van Peter Siers, cabaretier in oorlogstijd

Willem van 't Oosten • ebook • epub

 • Samenvatting
  Oud-Hagenaar Willem van 't Oosten was ooit de buurjongen van cabaretier Peter Siers. Toen hij in 2001 hoorde van diens overlijden, is hij op onderzoek uitgegaan. Hoe was het Peter Siers vergaan? Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij succesvol in het Haagse amusementscircuit en daarbuiten. Hij trad zelfs op in Duitsland en voor de AVRO-microfoon. Maar na de oorlog kalfde de belangstelling voor zijn kunsten snel af. Willems grootste vondst is een cassettebandje met acht liedjes van Peter Siers, opgenomen rond 1945, dat stof ligt te vergaren in het Haags Gemeentearchief. Die liedjes en de teksten daarvan zijn opgenomen in dit ebook, gecombineerd met het beknopte levensverhaal van Peter Siers. Beknopt, want Siers heeft de geschiedenisboekjes niet gehaald en er is niet veel over hem bekend gebleven. Maar anders dan bij veel collega's uit de oorlogstijd, zijn de liedjes van Peter Siers bijzonder kritisch ten opzichte van de bezetter en lankmoedige Nederlanders die hun hoofd laten hangen naar de NSB. Peters biograaf Willem van 't Oosten heeft met deze uitgave een waardig gedenkteken geschapen voor een artiest die zijn rug recht hield. Podcast In de gelijknamige podcast onderzoekt Peter de Ruiter de betekenis van Peter Siers als kritisch cabaretier in tijden van oorlog. Met veel muzikale voorbeelden schetst hij een tijdsbeeld, waarin hij weergeeft welke andere kritische geluiden ook te horen waren voor en tijdens de oorlog. Aan het woord komen Willem van 't Oosten, Onno Sinke (auteur van een boek over Radio Oranje) en Maarten Eilander (archivaris Nederlands Theater Instituut). De podcast is uitgebracht bij Luisterdoc. Gratis abonneren kan via http://pod.link/luisterdoc. Meer informatie op www.luisterdoc.nl Meer informatie De liedjes van Peter Siers kunnen ook worden beluisterd via Spotify en iTunes. Meer informatie op www.petersiers.nl Ebook met geluid Dit is een ebook in de vorm van een epub3, dat ook geluid bevat. Niet alle apps zijn geschikt om de muziek in dit ebook af te spelen. De app Boeken van Apple en de meeste ereaders van Kobo ondersteunen het formaat.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Willem van 't Oosten
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : PixelPerfect Publications
  ISBN : 9789492025333
  Datum publicatie : 01-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 4,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen