Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 8,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Plato, dienaar van Ananke (ePUB)

Plato, dienaar van Ananke

Hans Gons • ebook • epub

 • Samenvatting
  In dit boek beschrijft de auteur zijn enerverende ontdekkingsreis door de dialoog 'Timaeus' van Plato, waarin hij, verborgen in een irrationele brij van onmogelijke zinnen, allerlei losse rationele brokjes Plato ontdekte. Deze dialoog bleek een goudmijn te zijn met zijgangen naar dertien andere dialogen vol stijljuwelen, overdekt met het stof van eeuwen. In dialogen geeft deze 'Plato van de ‘Timaeus’' aan dat zijn irrationele theorie over de twee werelden met ideeën als werkelijk bestaande wezens in een hogere wereld tegenover een minderwaardige zintuiglijke wereld, onzinnig was. Onze prachtige wereld zonder God of goden wordt geregeerd door Ananke, de keiharde onvermijdelijkheid. Ieder mens moet zelf zijn normen bepalen om samen met anderen haar dreiging te bezweren. Deze nieuwe realistische filosofie bleek gecodeerd achter absurditeiten verborgen te zijn in de kluis van de dialogen, uit angst voor de moorddadige machthebbers van het stervende Athene. De niet bestaande Plato van de twee werelden, door ons pseudo-Plato genoemd, is wel de Plato die nog steeds overal aan u wordt voorgeschoteld. De ware Plato is in dit boek nu nog ‘onze’ Plato. De bedoeling is dat het uw Plato wordt.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Hans Gons
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Brave New Books
  ISBN : 9789464354799
  Datum publicatie : 06-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 8,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen