Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 8,49


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Poleposition

Anja van der Horst, Arthur Cremers, Wim van Twuijver • ebook • epub

 • Samenvatting
  In 2012 startte een nieuwe gemeente in de Kop van Noord-Holland. Hollands Kroon. Een gemeente die besloot dat het anders kan, mag en moet. Een ambitieuze gemeente met de wil om de slimste te zijn en voorop te lopen. Poleposition.

  Een gemeente waar het paspoort gratis thuis of op het werk wordt bezorgd. Waar kernbeheerders nauw samenwerken met inwoners, bedrijven en instellingen. Waar geen managers meer zijn, maar zelfsturende teams met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Waar medewerkers zelf bepalen hoe hun budget wordt ingezet voor opleiding en ontwikkeling. Waar de klassieke beleidsmedewerker aan het verdwijnen is, maar waar wel dataspecialisten, accountmanagers en consulenten werken. Waar trainees worden geselecteerd via ‘De Stem van Hollands Kroon’. Waar resultaatsturing verloopt via de app ‘Waarderen op Prestatie’, waar geen leidinggevende meer bij komt kijken. En verlof? Ook dat is een eigen verantwoordelijkheid van de medewerker.

  Dit boek beschrijft de eerste jaren van een organisatie met de ambitie de meest innovatieve gemeente van Nederland te worden. Een gemeente met de overtuiging dat dienstverlening van een overheidsorganisatie anders, slimmer en effectiever moet om in de huidige samenleving toegevoegde waarde te kunnen bieden.

  Loslaten en verantwoordelijkheid geven. Dat is waar het in dit boek over gaat. Het biedt een fundamentele herijking van het perspectief van inwoner – overheid, doordat wordt aangetoond dat als je echt inwoners, bedrijven en instellingen vanuit partnerschap wil benaderen, de eigen organisatie gebouwd moet zijn op vertrouwen en het geven van verantwoordelijkheid.

  ‘Dit boek beschrijft luchtig en vlot hoe een gemeentelijke organisatie op een fascinerende wijze vernieuwt. Meer als een startup dan als een overheidsorganisatie. Kan het zo? Nee! Hebben ze het gedaan? Ja!’
  Henk de Jong

  ‘Een brok inspiratie; een leerzame no-nonsense casestudy over het slopen van bureaucratie.’
  Joost Minnaar
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Anja van der Horst, Arthur Cremers, Wim van Twuijver
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : 9789463450171
  Datum publicatie : 11-2016
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 8,49


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen