€ 25,00

PRINT boek

  € 57,50

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Duurzame veranderende tijden (boek)

 • Helderman Nieuwbouw (boek)

Re-creatie Wieringermeer

Duurzaamheid in de Polder.

Albert Stam • ebook • epub

 • Samenvatting
  De Wieringermeer is onze enige Zuiderzee Polder. In de jaren 30 en 40 is deze polder onder regie van de overheid ontwikkeld tot een agrarisch productie gebied.
  In de jaren 90 is de markt werking geïntroduceerd. Inmiddels hebben grote marktpartijen hun thuis gevonden in deze polder.
  Het Agriport A7 bedrijven terrein is vanaf 2008 een belangrijke motor in de ontwikkelingen waar op dit moment de datacenters en de grote kassen bedrijven gehuisvest zijn.
  Op dit moment is het grootste onshore windpark juist opgeleverd. De van ouds her alom aanwezige agrarische sector moet bij dit alles flink opschuiven en de spanningen nemen toe, vragen rijzen en door de diverse ontwikkeling in zuilen die elk voor zich goed zijn maar tegelijk vragen oproepen. Waarom Datacenters en waarom zo groot? Wanneer en hoe gaan we nu echt gebruik maken van hun restwarmte? Wat moeten wij met die molens als ze voor ons als particulieren geen groene stroom leveren? Irritaties stapelen zich ook op aan licht van de windturbines 'Red Light District' en bij bewolking van de kassen, Tegelijk is er ook wil om op te lossen en stappen voorwaarts te maken in duurzaamheid en circulaire economie.
  Over de grenzen van de zuilen heen zijn er kansen, grote kansen die met goede en krachtige regie zullen leiden tot grote stappen in een duurzame en circulaire economie.
  Het bewijs voor succes is ligt in het ontstaan van deze polder.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Albert Stam
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : ASF (Albert Stam Fotografie)
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  1 Inleiding en verkenning
  2 Windpark Wieringermeer
  3 Invalhoeken;
  - Licht
  - Biomassa en CO2
  - Geothermie en WKK
  - Zonne- en windenergie
  - Datacenters
  - Akkerbouw
  4 Samen sterk (er)
  5 Samenvatting
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 25,00

PRINT boek

  € 57,50

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Samenvatting

Het polderlandschap van de Wieringermeer ondergaat enorme veranderingen, een re-creatie, waarin vier grote marktpartijen een dominante rol hebben: de traditionele akkerbouw, de grootschalige kassen, de datacenters en het windpark. Elk van deze partijen is voor zichzelf economisch succesvol en handelt in grote mate autonoom. In dit boek wordt het mooie, het succes en de trots verbeeld evenals de zaken die schuren, en vragen oproepen.
Onderdeel van de re-creatie is een transitie naar duurzaamheid en ook energieneutraal ondernemen in 2050. Er liggen kansen om hierin stappen te maken. Dit zijn nu voor elke zuil vrije keuzes, waar eigen normen en waarden gelden, alsook economische wetten. Het gaat hierbij ook om keuzes de grenzen van de eigen zuil ver overschrijden, zoals keuzes met betrekking tot CO2 distributie en de aanleg van een waterstofnet. De verandering in het landschap, leefomgeving, recreatiemogelijkheden, huisvesting, aantallen werknemers, verkeersstromen enz. is groot. Ook dit zijn mark overstijgende issues............... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen