€ 3,95

PRINT boek

  € 16,95

PDF ebook

  € 3,95

Meer van deze auteur


 • De slag om Mõrenia (boek)

 • De slag om Mõrenia (PDF)

Revendaele

Apner-Meij • ebook • epub

 • Samenvatting
  In de beklemmende volksbuurt Revendaele waart een pyromaan rond. De wijkbewoners menen op basis van vooroordelen te weten wie de dader is. Dit kan echter niet in het openbaar worden uitgesproken, want sinds kort waait er een politieke wind door het land die dicteert dat mensen geen vooroordelen behoren te hebben.

  Revendaele kent geen hoofdpersonen of helden, enkel burgers. Zij zwijgen collectief over elke gedachte die naar een vooroordeel riekt, maar door hun acties staan ze uiteindelijk allen naakt.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Apner-Meij
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Pumbo
  ISBN : Geen
  Datum publicatie : 06-2014
 • Inhoudsopgave
  Meer informatie op www.apnermeij.nl

  Op onze website:
  - langere fragmenten
  - (gratis) korte verhalen
  - andere boeken van onze hand
  - info over de auteurs
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 3,95

PRINT boek

  € 16,95

PDF ebook

  € 3,95

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Hoofdstuk 1

Haastige files, onrustige motoren, ‘s ochtends toeterend naar west, ‘s avonds toeterend naar oost. Niemandsland sluimert halverwege ernaast. Revendaele, aan de ring lig je gekluisterd, maar een geluidswal onttrekt je aan het zicht. Niets duidt op je bestaan, geen afslag, geen venster of bord. Alleen je goudkleurige haantje – decennia lang de wind trotserend – kijkt aangeslagen over de schutting naar het geraas.
Revendaele, vergeten annalen. Je naam geschonken aan een verdwenen landhuis, de herinnering gewist. Eén Reef? Twee Reven? De levenden weten niet wat het is. Laatst hoorden we een heuglijk feit: appelbomen schijnen in je aarde gewroet te hebben.
Levend groen, vandaag is het niet meer in je gelederen te vinden. Een grasveldje, achtertuinen, niet noemenswaardig. Tussen verzakte stoeptegels gedijt onkruid, hier en daar een bloempje. Enkel de lange schaduwen van populieren, geplant langs de westzijde, wagen het zich in het licht van de ondergaande zon uit te strekken over je domein. Blinde vingers tasten af, zonder aan te raken.

Laat ons gaan, de hoogte in, de geluidswal over, tot boven je daken. Wat is het dat je ons laat zien? Nauwe straten, een degelijk grondplan, je huizen zijn gelijk aan elkaar. Een volkswijk, gebouwd anno 1947. De mode van toen dicteerde dat je bruine bakstenen draagt onder rode pannen. Als eerste telg van een architectonische revolte kom je er bekaaid van af, maar die sobere jas is tevens je schoonheid. De oplettende kijker heeft het al gezien: variatie is te vinden in subtiele details. Geen erker is bij nadere beschouwing gelijk aan elkaar, sporadisch duikt een dakkapel op, een siersteen op de hoek van twee straten. Revendaele, wars van pronkzucht. Je hebt het temperament van arbeiders, arbeiders die je lang geleden bevolkten.

Om te weten wie vandaag in je wonen moeten we dalen, naar dat verlichte raam bijvoorbeeld; familie Oudestempel, schuin boven buurvrouw Suikerleen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen