€ 9,95

PRINT boek

  € 19,95

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


  • Route 777 (boek)

Route 777

autobiografie

Maurits Tompot • ebook • epub

  • Samenvatting
    Route 777


    Route 777 is een mix van een autobiografie en een road novel. Als een Nederlandse Jack Kerouac raast Maurits over ’s Heren wegen, die voeren van Jakarta naar o.a. België, Nederland, Israël, India, Zuid-Afrika, Amerika en Australië. Ook heeft het iets van een ‘schelmenroman’, want Maurits mag ook graag de mensen in het ootje nemen, waarbij de zelfspot trouwens ook niet ontbreekt. En last but not least zou je het boek een eigentijdse versie mogen noemen van Jezus’ meesterlijke gelijkenis De Verloren Zoon. Maurits steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij een gelovig mens is, die dat geloof anderen ook gunt. In die zin heeft dit boek ook een getuigend karakter, maar dan allesbehalve zoetsappig en voorspelbaar.
    Tompot beschrijft zijn levensroute aan de hand van 11 haltes, die allemaal weer hun eigen verhalen oproepen. Met smaak en veel verbeelding worden ze verteld. Intussen lijkt Maurits vandaag de dag tot rust gekomen, op de tiende etage van een nieuwe woontoren in Gouda. Hoewel, rust… Volgens mij zal Maurits pas rust hebben als hij zijn laatste adem uitblaast en hij mag thuiskomen in dat ‘land van louter licht’, waar hij, vooral in het laatste hoofdstuk, zo aanstekelijk over schrijft. Tot dan hoop ik nog vaak te genieten van Maurits’ verhalen, zijn schrijfsels, zijn ontdekkingen in de Goudse Glazen, zijn eigen schilderijen, zijn gewaagde vergelijkingen en niet te vergeten: zijn humor.

    Kees van den Berg, predikant te Gouda
  • Productinformatie
    Binding : Epub
    Auteur : Maurits Tompot
    Bestandstype : epub
    Distributievorm : Ebook (digitaal)
    Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
    Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
    Uitgeverij : Pumbo.nl
    ISBN : Geen
    Datum publicatie : 07-2020
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (8 uit 2 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    04-03-2021
    Route 777
    Nog lezen. is een cadeau


    Geplaatst door uit ZOETERWOUDE , leeftijd 60-69
    Waardeert het boek met een 8 uit 10


    24-11-2019
    Route 777
    Vlot geschreven boek, met avontuurlijk verhalen. Met een diepe betekenis. In een adem uitgelezen.


    Geplaatst door uit Betuwe , leeftijd 70+
    Waardeert het boek met een 8 uit 10

€ 9,95

PRINT boek

  € 19,95

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Triomfantelijk toerden we verder langs de fantastische Franse Rivièra. Bij voorkeur vonden onze overnachtingen plaats in verlaten tuinen met een riant uitzicht zoals bijvoorbeeld op de baai van Monaco, waar dure verlichte jachten dobberden. Als kasteelheren achter onze wallen van zelfvoldaanheid, vroegen we ons af, wie nou de rijkste was in het land. Anton oreerde spontaan: ‘Spiegeltje, spiegeltje, bijdehand, wie is de rijkste in het land? Behoort ons niet de hele wereld toe?’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen