Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 13,47


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ruim 50 jaar Bossche Bisschop Jan Bluyssen

Paul Kriele • ebook • epub

 • Samenvatting
  50 jaar bisschop Jan Bluyssen beschrijft het persoonlijke leven[jeugd in Nijmegen 1926-1938], de priesteropleiding [1938-1951], tijd van priesterschap, docentschap en de bisschopswijding 27-12-1961] in de St. Jan. Vanaf dat jaar werd Bluyssen de hulpbisschop van de populaire Rinus Bekkers. De bestuursperiode kenmerkte zich door persoonlijke problemen tav gezondheid[vermoeidheid+hartfalen], meer nog door verwikkelingen binnen het bisdom Den Bosch en binnen de Nederlandse r.k.-kerk. Bluyssen kreeg te maken met tegenstellingen tussen orthodoxe en progressieve gelovigen & priesters, maar ook onderlinge verschillen binnen het bisschoppencollege [o.a. Jo Gijsen [Roermond] en de latere aartsbisschop Ad Simonis]. Kerksluitingen en geloofsverval waren kenmerken v/a jaren 70. Er rezen ook conflicten rond niet-celibataire priesters en foute wijdingsprocedures. Bluyssen werd regelmatig door 'Rome'op het matje geroepen om een standje te krijgen door zijn moderne opvattingen[nieuwe cathechismus, celibaat en huwelijk]. Hoogtepunten waren het Tweede Vaticaans Concilie [1969] en het Pastoraal Concilie [1968-1970]. Door hartfalen en onder druk van Rome's beleid, stopte Bluyssen eind 1983.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Paul Kriele
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Brave New Books
  ISBN : 9789402105698
  Datum publicatie : 08-2013
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 13,47


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen