Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 14,50

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 85,00

Meer van deze auteur


 • Spectrum van hoop (boek)

Spectrum van hoop

Gayatri Devi • ebook • epub

 • Samenvatting
  De New Yorkse neurologe Gayatri Devi heeft meer dan 20 jaar ervaring met de diagnostiek en behandeling van dementie en geheugenstoornissen. Ze herschrijft het verhaal van de ziekte van Alzheimer en definieert het als een spectrumstoornis. Alzheimer is, net als autisme, een aandoening die mensen op zeer uiteenlopende manieren kan treffen. Mensen die zich zorgen maken over hun geheugen, moedigt Devi aan om zich snel en goed te laten onderzoeken. Want een vroegtijdige start van de behandeling stelt artsen en hulpverleners in staat om de gevolgen van de ziekte veel effectiever te bestrijden, met geneesmiddelen en andere therapievormen. Dit zeer toegankelijke, prettig leesbare boek biedt daadwerkelijk hoop. Via levendige verhalen over én van haar patiënten bespreekt Devi thema’s als: behoud van onafhankelijkheid en waardigheid, bestrijding van depressie, angst en apathie, en effectief communiceren met iemand die aan dementie lijdt. Er zijn hoofdstukken over seksualiteit, erfelijkheid, de vraag: ‘Vertel ik anderen wel of niet over mijn diagnose?’, en zelfs over het samenstellen van een bucket list. Op grond van haar jarenlange praktijkervaring weet Gayatri Devi dat het overgrote deel van patiënten met alzheimer gewoon blijft werken en een nuttige rol behoudt in de gemeenschap. Ze passen op hun kleinkinderen, rijden auto, doen boodschappen, geven leiding aan een familiebedrijf, helpen klanten of leiden op een andere manier een betekenisvol leven. Dat is goed nieuws.

  Spectrum van Hoop is een fraai voorbeeld van verhalende medische literatuur. De New Yorkse neurologe Gayatri Devi herschrijft het verhaal van de ziekte van Alzheimer en definieert het als een spectrumstoornis. Via de levendige verhalen van haar patiënten bespreekt Devi, met veel compassie en humor, belangrijke thema's en doorbreekt menig taboe rondom de mens met dementie. Dit zeer toegankelijke boek is heerlijk om te lezen en biedt daadwerkelijk hoop. Patiënten, mantelzorgers en professionals zullen van het boek genieten. Gayatri Devi is hoogleraar en gespecialiseerd in geheugenstoornissen. Zij is auteur van meer dan 50 wetenschappelijke artikelen over geheugenstoornissen en heeft vier zelfhulpboeken voor een breed publiek op haar naam staan.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Gayatri Devi
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Gezonde Pers, De
  ISBN : 9789082788716
  Datum publicatie : 06-2018
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,50

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

  € 85,00

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen