Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 66,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • deel 2 opgaven (ePUB)

 • Boekhouden voor het hbo deel 2. Theorie- en opgavenboek (boek)

Theorie

Sascha Nieuwboer • ebook • epub

 • Samenvatting
  Boekhouden voor het hbo is een methode voor het economische onderwijs in het hbo. Dit tweede deel behandelt twee grote onderdelen van het vak: Deel A: boekhouden voor industriële ondernemingen. Deel B: fiscale verslaggeving, deelnemingen en consolidatie, fusies en overname. Bij dit theorieboek hoort Boekhouden voor het hbo, deel 2 - Opgaven (ISBN 9789024427857). De belangrijkste kenmerken van Boekhouden voor het hbo zijn: sterke didactische opbouw, waardoor de boeken ook zeer geschikt zijn voor zelfstudie; compacte maar volledige behandeling van de onderwerpen; duidelijke theoretische uitleg met veel uitgewerkte voorbeelden; helder taalgebruik; overzichtelijke en gestructureerde vormgeving met margewoorden; index met vaktermen; vermelding van de meest voorkomende vaktermen in het Engels. Op de bijbehorende website vind je o.a.: acht aanvullende theoriehoofdstukken; per hoofdstuk een of meer powerpoints; per hoofdstuk een of meer kennisclips waarin de kern van het hoofdstuk wordt besproken; integrale oefenopgaven bij elk hoofdstuk inclusief werkbladen en uitwerkingen in Excel. Fiscale hoofdstukken herzien De twee fiscale hoofdstukken in deel B van het boek zijn volledig herschreven. Het gaat om hoofdstuk 14 'De fiscale jaarrekening' en hoofdstuk 15 'Tijdelijke en permanente verschillen'. In de inleiding van hoofdstuk 14 stellen we vast dat de fiscale jaarrekening flink kan afwijken van de bedrijfseconomische jaarrekening bij een bv en nv. Eveneens constateren we dat je de fiscale jaarrekening uit de bedrijfseconomische jaarrekening afleidt. Dat afleiden van de fiscale jaarrekening komt echter pas in het volgende hoofdstuk aan de orde, nadat in hoofdstuk 14 eerst de specifieke kenmerken van de fiscale jaarrekening uitgebreid zijn besproken. Centraal in dit hoofdstuk staat de fiscale vermogensvergelijking. In hoofdstuk 15 komen de permanente en tijdelijke verschillen uitgebreid aan de orde, die het gevolg zijn van afwijkingen tussen de bedrijfseconomische en fiscale jaarrekening. Ten slotte leert de student in dat hoofdstuk hoe hij vanuit de bedrijfseconomische jaarrekening de fiscale jaarrekening (extracomptabel) samenstelt. Deze twee fiscale hoofdstukken zijn geredigeerd door Chris Wijnen RA. Chris was tot voor kort werkzaam als rijksaccountant. Hiermee zijn deze hoofdstukken toegankelijker, vollediger en beter geschikt gemaakt voor zelfstudie van studenten.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Sascha Nieuwboer
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Boom
  ISBN : 9789024427840
  Datum publicatie : 03-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 66,95


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen