Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 49,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Het land van beloften (ePUB)

 • Het land van beloften (boek)

Toegang tot de collectieve sector

Flip de Kam • ebook • epub

 • Samenvatting
  Ondernemingen in de marktsector van de economie moeten hun kosten goedmaken uit de opbrengst van de verkochte productie. Heel anders is de situatie van organisaties uit de collectieve sector. Zij beschikken over een budget voor hun uitgaven, voor het overgrote deel gefinancierd uit de opbrengst van belastingen en sociale premies. In een democratie beslissen gekozen volksvertegenwoordigers over omvang, bestemming en financiering van het budget voor organisaties uit de collectieve sector.

  Dit boek gaat over veel meer dan alleen de uitgaven, ontvangsten en schuldpolitiek van de overheid. Ook via regels oefent de overheid grote invloed uit op de gang van zaken in de economie. Voor een goed begrip van het functioneren van de overheid is het nuttig te weten hoe besluiten over de financiƫn en regelgeving tot stand komen. Regels - maar ook belastingen, sociale uitkeringen en andere overheidsuitgaven - hebben grote gevolgen voor het gedrag van burgers en de beslissingen van ondernemers. De analyse van die gedragsreacties krijgt in Toegang tot de collectieve sector veel aandacht, want zij bepalen mede de welvaartseffecten van het overheidsbeleid.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Flip de Kam
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
  Uitgeverij : AUP Educatief
  ISBN : 9789048555819
  Datum publicatie : 08-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 49,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen