€ 19,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Turkije-Turks (boek)

 • Turkije-Turks (boek)

Turkije-Turks

Leer- en Werkboek deel I

Tonyukuk Ersoy en Petra van Dongen • ebook • epub

 • Samenvatting
  Turks is een taal die in grote delen van de wereld wordt gesproken. Naar schatting zijn er 250 miljoen sprekers van het Turks. Voor Nederlanders is het Turks geen makkelijke taal om te leren. De woorden klinken niet bekend en de grammatica lijkt niet op die van het Nederlands of andere talen die ons wel bekend zijn.Dit boek is een praktisch leer- en werkboek voor het leren van het Turkije-Turks. Hierin wordt de basis van de grammatica overzichtelijk en stap voor stap uitgelegd. Om de woordenschat op te bouwen staan in de lessen teksten en woordenlijsten. Door het maken van de oefeningen leert de cursist de grammaticaregels toe te passen. In het boek staat ook informatie over de Turkse cultuur en geschiedenis.Dit boek is geschikt voor iedereen die Turks wilt leren, ongeacht het niveau, en het kan zowel in klassikaal verband als voor zelfstudie gebruikt worden. Cursisten die dit boek hebben doorgewerkt, beschikken over een redelijke woordenschat, hebben een goed beeld van hoe de taal in elkaar zit, kunnen een simpele conversatie voeren en kunnen constructies en woorden herkennen in een gesprek tussen Turks-sprekenden.
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Tonyukuk Ersoy en Petra van Dongen
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Digitaal watermerk (social DRM)   Informatie 
  Uitgeverij : Turkije Turks
  ISBN : 9789464434460
  Datum publicatie : 04-2022
 • Inhoudsopgave
  In dit eerste deel wordt de basisgrammatica van het Turkije-Turks behandeld. In afzonderlijke lessen komen verschillende grammaticaregels aan bod, zoals de klinkerharmonie, de naamvallen en de vervoeging van werkwoorden in de tegenwoordige tijd.Les 1: Het Turkse alfabetLes 2: Meervoud / Persoonlijke voornaamwoordenLes 3: Aanwijzende voornaamwoordenLes 4: De vijfde naamvalLes 5: Het koppelwerkwoord ‘zijn’Les 6: Werkwoorden: de gebiedende wijsLes 7: De derde naamvalLes 8: Klinkerharmonie en medeklinkeraanpassingLes 9: De vierde naamval / Onbepaald meervoudLes 10: Werkwoorden: de tegenwoordige tijdLes 11: Vragende voornaamwoorden / FocuspositieLes 12: De zesde naamvalLes 13: TelwoordenLes 14: De tweede naamvalLes 15: Naamwoordgroep van bezitLes 16: Var en YokLes 17: Bijvoeglijke naamwoordenLes 18: Werkwoorden: de vragende vormLes 19: Werkwoorden: de ontkennende vormLes 20: TijdsaanduidingDiverse bijlagen met overzichten van de grammatica, vertalingen van de leesoefeningen, antwoorden van de oefeningen, en woordenlijsten Turks-Nederlands en Nederlands-Turks.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 19,95

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Wij zijn ons ervan bewust dat er al divers materiaal voor het leren van de Turkse taal op de markt is. Waarom dan een nieuw boek? Nederlanders vinden het Turks over het algemeen een moeilijke taal om te leren, vooral vanwege de verschillende grammaticaregels. In dit boek worden deze regels stap voor stap behandeld, zodat de cursist gaandeweg inzicht krijgt in de manier waarop de Turkse taal is opgebouwd. Daarnaast kan het boek gebruikt worden als naslagwerk. Wij vinden het belangrijk om een lesmethode op de markt te brengen, die niet alleen aan de eisen van de cursisten voldoet, maar die ook past bij de manier waarop wij onze lessen verzorgen. Dit boek is het resultaat van de kennis die wij bij onze studie hebben verworven, de kennis die wij hebben opgedaan tijdens het schrijven en ontwikkelen van onze lesmethode, en de ervaring die wij hebben verkregen tijdens het lesgeven. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee een aanvulling leveren op de reeds bestaande lesmethodes.
De auteurs ×
SERVICE
Contact
 
Vragen