Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.
Alleen via uitgever verkrijgbaar. ×

€ 9,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Wandelen met meester Li (boek)

 • Filosofische wandelingen (ePUB)

Wandelen met meester Li

Eric Brinckmann • ebook • epub

 • Samenvatting
  Voor liefhebbers van filosofische wandelen ... Hoe bepaalt onze manier van kijken ons beeld van het landschap? Eric Brinckmann gaat in dit boek op stap met meester Li. Vanuit de westerse filosofie, met filosofen als Spinoza, Kant en Heidegger, en dichters als Goethe stelt hij vragen aan Li over natuur en landschap, waarop de klassieke Tao praktische antwoorden geeft. Vooral de eigenzinnige raswandelaar Friedrich Nietzsche loopt mee en blijkt gaandeweg veel van Zhuang Zi weg te hebben, een van de grondleggers van het taoïsme. Hoe steekt onze gangbare manier van kijken eigenlijk in elkaar en hoe kan het anders? Li geeft oefeningen in kijken, lopen, mijmeren en het stimuleren van de intuïtie. Dit levert een verrassend ander landschap op! "Taoïstisch wandelen in harmonie met de natuur: hoe kan je het westerse denken: het verklaren loslaten en overgaan tot het ervaren? Serieuze filosofische kost, smakelijk opgediend in verschillende hapklare brokjes." - op vrije voeten "Hoe kijken wij naar natuur en kan het ook anders? Meester Li geeft ons handvatten om het landschap in al zijn schakeringen te inhaleren. Het Chinese taoïsme leert: probeer niet te verklaren maar te ervaren. Dit levert schaarse geluksmomenten op." - vogeldagboek "Waarnemen alsof je alles voor het eerst ziet, hoort, voelt, ruikt. ‘Wandelen met meester Li’ beschrijft een concreet aantal wandeltochten in Nederland die na gezworven kunnen worden… een heerlijk vakantieboek" Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en was onder andere docent aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg en gastdocent aan de Universiteit voor Humanistiek. Hij werkte aan landschapsprojecten voor Wageningen Universiteit/pri. Op dit moment is hij directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel. Hij publiceert regelmatig over landschapsfilosofie, waaronder het boek Filosofische wandelingen, denken over binnen en buiten door de eeuwen heen (2015), dat genomineerd werd voor de Jan Wolkersprijs. mens en natuur, landschap, natuurbeleving, wandelen, filosofisch wandelen, wandelgids, natuurfilosofie, landschapsfilosofie, westerse filosofie, oosterse filosofie, taoïsme, beeldende kunst, poëzie, natuurbeelden, natuurbeschouwing, natuurervaringen
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : Eric Brinckmann
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Adobe DRM   Informatie 
  Uitgeverij : KNNV Uitgeverij
  ISBN : 9789050117258
  Datum publicatie : 11-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 9,99


PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alleen via uitgever verkrijgbaar.
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen