€ 12,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur


 • Tame your inner Beast! (ePUB)

Wie temt het beest in jou?

het geheim van de ultieme beïnvloeiding

drs. Inga Freudenberg- Van Gastel • ebook • epub

 • Samenvatting
  Ben je klaar voor het ultieme geheim van beïnvloeding? Of ben jij diegene die getemd wordt door collega’s en partners? Wees ze voor en lees… Wie temt het beest in jou?

  Drs. Inga Freudenberg-van Gastel (1964), eigenaar van Freudenberg, is al ruim 20 jaar een veelgevraagd senior practitioner, coach en trainer. Daarnaast treedt zij door heel Nederland op met haar lezingen en workshops ‘Wie temt het beest in jou?’, ‘Carrièremanagement’ en ‘P.R.E.T. werkt!’. Zij weet iedere lezing toe te spitsen op de doelgroep en het lukt haar telkens weer haar publiek te raken. Met de nodige humor zet zij haar toehoorders aan het denken over henzelf en hun ambities. Op verzoek adviseert zij grote en kleine bedrijven als specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en carrièremanagement en geeft zij gastcolleges aan universiteiten en hogescholen. Dit is haar eerste boek, waarin je het ultieme geheim van de beïnvloeding kunt ontdekken. Een mooie stap in de richting van meer plezier in jezelf en je werk (en privé)!

  “De Chinezen hebben de dierenriem. En wij Inga Freudenberg die het beest in jou weet te temmen. Nog nooit is het (zaken- en privé)leven zo gemakkelijk ontrafeld. Pagina na pagina krijg je zin om te doen wat nodig is: jezelf temmen! En vooral jezelf leren kennen!”
  René C.W. Boender, auteur van Great to Cool, Generatie Z en Cool is Hot.

  “Dit is een aangenaam en leesbaar boek dat mensen speels verleidt om over zichzelf en anderen na te denken en bovendien praktische tips geeft voor de omgang met jezelf en anderen.”
  Roderik Bender, co-auteur van Hoe maak ik van een olifant weer een mug? en RET in actie.

  www.freudenberg.nl
  www.wietemthetbeestinjou.nl
  www.pretwerkt.nl
 • Productinformatie
  Binding : Epub
  Auteur : drs. Inga Freudenberg- Van Gastel
  Bestandstype : epub
  Distributievorm : Ebook (digitaal)
  Aantal pagina's : Afhankelijk van e-reader
  Beveiliging : Geen   Informatie 
  Uitgeverij : Freudenberg
  ISBN : 9789081851114
  Datum publicatie : 05-2014
 • Inhoudsopgave
  1. Introductie
  2. Model en historie
  3. De leeuw
  4. De olifant
  5. De vis
  6. Het hert
  7. Bekende dieren
  8. Help, de leeuw heeft klauwen!
  9. De olifant loopt vast! Geef hem smeerolie!
  10. Van vis tot levensgenieter!
  11. Het hert springt er uit!
  12. KOOI-techniek
  13. Ken je eigen dier
  14. Overwin je projecties en aannames
  15. Ontdek het dier van de ander
  16. Inzet van de juiste methodiek
  17. Tem de leeuw door slimmer te zijn
  18. Tem de olifant met rituelen
  19. Tem de vis met optimisme
  20. Tem het hert met vrijheid
  21. Tot slot
  Bijlage 1: Blanco model
  Bijlage 2: Blanco Vragenlijst
  Bijlage 3: Scores en uitkomsten vragenlijst
  Bijlage 4: Kopieervel Checklist Check het dierlijke temperament
  Bijlage 5: Stappenplan het temmen van het beest
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 12,99

PRINT boek

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

direct, via download
Veilig betalen Logo
Delen 

Informatie
Herroepingsrecht is uitgesloten voor eBooks. Een download van een eBook of luisterboek is niet meer te herroepen op het moment dat u, na aanschaf van het e-book, de download heeft gestart.

Fragment

Ieder dier benadert een situatie anders.
Het dier is een metafoor voor een basishouding, het uitgangspunt waarmee je een bepaalde situatie benadert. Hoe divers de benadering van de dieren is aan de hand van eenzelfde situatie lees je in het volgende voorbeeld: het starten van een nieuwe dag, een gewone doorsneedag voor ieder dier.

Het hert begint elke dag anders…
Schijnt de zon, dan wordt hij gewekt door een zonnestraal en is hij vrolijk. Hij springt vol energie uit bed. Op de grond ziet hij de donkere kleren van de dag ervoor liggen, maar die passen vandaag niet bij zijn stemming. Het moet iets kleurrijks zijn. Onderweg naar de kast valt zijn blik op de krant van gisteren, waarin een artikel staat over ‘de beste pizza’s van Nederland’. Meteen springen zijn gedachten naar een heerlijke pizza die hij in Como gegeten heeft als kind. Die pizza werd geleverd op een groot blik, afgedekt met aluminiumfolie, op de imperiaal van een lichtblauwe Ford. Het water loopt hem weer in de mond. Met weemoed denkt hij terug aan de gezellige sfeer tijdens die vakantie, die ook de laatste vakantie was met zijn hartstochtelijk geliefde oma. Bij deze gedachte loopt er een rilling over zijn rug, terwijl hij de zon in de slaapkamer op zijn huid voelt schijnen. Hij kijkt op zijn horloge en ziet tot zijn schrik dat het inmiddels een kwartier later is en dat hij zich moet haasten om op tijd op zijn werk te komen. Bij het aankleden voelt hij de zachte binnenkant van zijn fleece shirt, wat hem eraan herinnert dat hij nog stofmonsters moet opsturen aan de nieuwe klant. Helemaal vergeten: gisteren werd hij afgeleid door een langslopende collega die een nieuwe stof uit Thailand onder zijn arm droeg en hij kon het niet laten om even te gaan kijken... en toen was de dag alweer voorbij.
Als het regent schrikt het hert wakker door zijn wekker. De donkere lucht buiten verleidt hem om weer onder de dekens weg te kruipen. Hij heeft er geen zin in met dit weer.

De olifant begint elke dag precies hetzelfde…
Vijf minuten voordat de wekker afloopt wordt de olifant wakker, hij rekt zich zoals altijd drie keer uit. Hij zet eerst zijn linkervoet op de grond en na twee tellen zijn rechtervoet. Zijn horloge ligt op de vaste plaats op het nachtkastje. Hij doet het met twee geroutineerde bewegingen om zijn pols en klikt de band vast. De volgende stap in het ochtendritueel van de olifant is het aandoen van de slippers, die precies 10 centimeter links van het nachtkastje staan. Ooit had zijn partner ze ’s avonds in de kast gezet, dit had hem mateloos geïrriteerd. Nu moest hij er totaal onnodig naar gaan zoeken, wat een energieverspilling! Hij loopt naar de andere kant van het bed, geeft zijn partner de gebruikelijke ochtendzoen en zegt: ‘Morgen, schat!’ Niet wachtend op de reactie vervolgt hij zijn dagelijkse routine.

De leeuw begint zijn dag al de dag ervoor…
De leeuw is ambitieus in zijn planning en weet wat hij de volgende dag allemaal wil bereiken. Hij heeft zijn plan al voor het opstaan helemaal klaar. Ter voorbereiding op de dag heeft hij zijn kleren neergelegd, de routeplanner ingesteld, de auto volgetankt en boterhammen gesmeerd voor de lunch. De thermoskan staat klaar met oploskoffie, daar hoeft alleen nog maar kokend water in. Ook heeft hij met alle mogelijke hindernissen of tegenvallers in zijn planning rekening gehouden. Hij staat een halfuur eerder op en neemt een route binnendoor, zodat hij minder last heeft van de files. Onderweg voorziet hij, met behulp van radio en waarnemingen, hoe hij alles binnen zijn tijdsplanning kan realiseren. Energiek werkt hij zijn dagprogramma af. Vooruitlopend op de werkzaamheden die de komende dagen op het programma staan, geeft hij instructies die garanderen dat deze soepel zullen verlopen.

De vis komt boven…
Verstoord opent de vis zijn ogen als het helse kabaal van de wekker tot hem doordringt. Hij vraagt zich af waar hij is en hoe laat het is. Pas als hij zijn omgeving bewust waarneemt, ziet hij dat hij in zijn slaapkamer is en dat de zon schijnt. Hij concludeert dat het ochtend is en dat hij op moet staan. Het kost hem moeite wakker te worden. Ondanks het mooie weer valt het hem zwaar op te staan. Wat staat er vandaag ook alweer op het programma? Hij heeft geen idee. Op zoek naar zijn agenda die hij gisteren zomaar ergens neergelegd heeft, schrikt hij van zijn kind dat hem opeens om zijn nek vliegt en bedelft onder de kusjes. Hij zegt dat hij zijn agenda zoekt, waarop het kind tegen hem zegt: ‘Maar pap, wat wil je met je agenda op zondag?’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen