€ 24,50


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

1 en 2

Roel Oostra • Boek • paperback

 • Samenvatting
  De Vliegende Hollander was geen Hollander maar een Fries. 
   Dat Nederlands eigen Toren van Pisa - Leeuwardens Oldehove - erbij hangt als een sneue snikkel, is te wijten aan satansvriend Dr. Faustus en z’n gabber Mephisto. 
  Dat diept schrijver en rasverteller Roel Oostra op uit overlevering in zijn ‘Hollanders hebben Fratsen’ - Balsturige Boutades voor Blokkeerfriezen en andere Dwarsliggers. Ooit blies Oostra een kwijnende wereld van vertelkunst nieuw leven in als maker van de Tv-serie ‘De Vertellers’ (UNESCO’s ‘Many Voices, One World’ - 200 afl. voor NOS o.a.).
   Nu put hij in zijn boek ‘Fratsen’ opnieuw rijkelijk uit aloude orale overlevering – en eigen dikke duim. Hij spaart daarbij niemand: Groningers? ‘Gewoon afvallige Friezen, dus niet te vertrouwen’. Britten hebben ‘bobbels in de broek’. Dútsers ‘deugen niet’ en over Fransozen, ‘zullen we 't maar niet hebben’. Maar bovenal: Friezen ‘kunnen d'r ook wat van’.   Pure vertelkunst in zowat 70 verhalen waarin de schrijver zelf ook graag dwarsligt. Zoals Astérix en Obélix in Bretagne, plaatst hij zijn weerbarstige helden in ons hoge noorden. Badinerend, soms baldadig, vaak filosofisch, altijd onderhoudend.   Deugdelijke geschiedschrijving gevat in kroegpraat, ironie en gekkigheid. 
  Met loepzuiver gehoor voor alternatieve anekdotiek en bar-en-boze (met nadruk op ‘bar’) orale traditie voert Oostra lezer en luisteraar een universum binnen, bevolkt door domoor, dief en dromer, driftkikker, drinkebroer of droogkomiek tot aan dúvel en de dood. ‘Waarbij de waarheid’, zegt Oostra, ‘niet in de weg mag staan van een goed verhaal’. En dat niet Columbus, niet Vikingen, maar Friezen als eersten Amerika ontdekten houdt u nog van hem tegoed. Een ‘Boek met Babbels’, met alle verhalen ook te horen in heerlijk nostalgische radiohoorspeltrant:    ‘Babbels met Boek’  dus – want podcast en QR-codes bij elk verhaal maken van de lezer, wanneer en waar hij maar wil, ook luisteraar. Zegt bestsellerschrijver Pieter Waterdrinker:
  ‘‘Meesterlijk.  Smikkelen als uit een doos kostelijke bonbons!’    
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 152mm x 212mm
  Aantal pagina's : 540
  Uitgeverij : Cresset Productions
  ISBN : 9789464374735
  Datum publicatie : 10-2023
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 24,50

niet beschikbaar

niet beschikbaarOp werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen