€ 14,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

14 dagen in mei

afscheid van mijn vader, een man die eigenlijk al zestig jaar dood had moeten zijn.

Arthur van den Elzen • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op 1 mei 2011 keerde ik van Ecuador terug naar mijn geboorteland om afscheid te nemen van mijn zieke vader. Er volgden twee intensieve weken waarin de dood zich constant om de hoek bevond, maar waarin het leven nog altijd centraal stond - zijn leven!
  Zo´n zestig jaar eerder overleefde mijn vader een zwaar ongeluk, een kogel die ontplofte in zijn hoofd. Met een nieuw gezicht keerde hij terug naar zijn geboorteplaats, een klein dorp in Brabant. Hij vond er alles terug zoals hij het eerder had achtergelaten, maar niemand leek hem nog te herkennen van vroeger. Vanaf het eerste uur was hij echter vastbesloten de oude draad van het leven weer op te pakken: zijn familieleven, zijn vriendschappen, zijn hobby´s, zijn werk, zijn relatie met een meisje dat om de hoek woonde.
  In die twee weken in mei spraken we nog veel over die periode en uiteindelijk vroeg hij me zijn verhaal op te schrijven. Met behulp van zijn herinneringen - en die van anderen die het destijds van dichtbij meemaakten - oude brieven, agenda´s, medische rapporten, reconstrueerde ik zijn leven, weliswaar ingebed in het afscheid dat we uiteindelijk toch van hem moesten nemen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 147
  Uitgeverij : Uitgeverij Popo
  ISBN : 9789082188202
  Datum publicatie : 02-2014
 • Inhoudsopgave
  NVT
 • Reviews (9,1 uit 5 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  10-04-2014
  14 dagen in mei
  Aangezien de moeder van de schrijver een nicht van mij is, heb ik het boek in een keer uitgelezen. De schrijver, Arthur, heeft de gebeurtenissen zodanig op papier gezet, dat alle emoties van toen, weer opnieuw bij mij naar boven kwamen. Bovendien heeft hij ook een mooi tijdsbeeld van Rosmalen gegeven. Klasse!! Met vriendelijke groet, Jan Abels.


  Geplaatst door , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  05-04-2014
  Mooi boek , in 1 keer uitgelezen
  Mooi , vlot geschreven verhaal over de tragiek en liefde van een man die veel ellende heeft meegemaakt. Liefdevol geschreven door zoon van hoofdpersoon. Ook zeer goed leesbaar voor mensen die niet uit het betreffende dorp komen.


  Geplaatst door , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  04-04-2014
  Against all odds
  Heb net het boek van Arthur van den Elzen uitgelezen. Geweldig! Een liefdesgeschiedenis, een stukje geschiedenis van een dorp en het leven in die tijd. Maar vooral de geschiedenis van een man die overleefde " against all odds" en iets moois van zijn leven maakte. Een aanrader!


  Geplaatst door uit Roosendaal , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9.5 uit 10


  31-03-2014
  Heerlijk
  Een boek over een gewone man wiens leven na een zwaar ongeluk compleet op z'n kop komt te staan, maar die met doorzettingsvermogen en hulp van zijn omgeving (en vooral zijn vriendin/vrouw) er in slaagt om toch dor te gaan. Prachtig in de juiste tijdsgeest geplaatst, goed geschreven, een boek om in een keer uit te lezen. Een absolute aanrader.


  Geplaatst door uit Rosmalen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  26-03-2014
  Inspirerend
  Ik had de eer de eerste te zijn die dit boek mocht lezen, en het is een praxhtig verhaal geworden. Niet alleen een eerbetoon aan zijn vader (/en moeder) maar ook een inspirerend verhaal over doorzetten, levenslange liefde. Daar kunnen we met zijn allen nog iets van leren. Geplaatst in een mooie historische context, waardoor je een goed beeld krijgt van het oude Rosmalen. Vlot geschreven, voor jong tot oud een praxhtig boek!


  Geplaatst door uit Ecuador , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 14,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoeveel mensen het schot hebben gehoord is onduidelijk. V. schrok uiteraard enorm van de harde knal die hijzelf had geproduceerd. Waar hij eerder nog een laatste blik op Ad´s gezicht had geworpen, zag hij nu alleen nog een gebroken ruit. Hij ging het wachtlokaal binnen en zag zijn dienstmaat daar liggen in een enorme plas bloed. Hij riep onmiddellijk om hulp, waarschuwde “Overste H.” en trachtte de dokter te bellen.
Sergeant de Jong die naar de vlaggenparade was vertrokken, zag even later de overste op zich afrennen “… terwijl hij mij luid waarschuwde dat er bij de wacht was geschoten en dat er iemand getroffen was.” De Jong rende zo snel hij kon naar het wachtlokaal en trof daar soldaat Ad van den Elzen: “… hevig bloedend uit een grote kaakwonde op de grond liggend aan. Om ruimte te hebben rondom deze soldaat heb ik het bureau en een tafel opzij gezet. De dokter die toen arriveerde heeft toen de verzorging overgenomen.” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen