Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 71,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

<1550 – 2020> Genealogisch onderzoek in 470 jaar historisch verleden naar de Liesselse en Vlierdense familie Fransen-generaties.

Archief-, bibliotheek-, documentatie- & literatuuronderzoek.

G.J.M.J. Fransen en H.H. Lemmen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Dit naslagwerk neemt u mee in de historie van het ontstaan en de ontwikkeling van de Noord-Brabantse Liesselse en later Vlierdense families Fransen in de stamlijn van de vroegst gevonden stamoudste, zijnde Laurens Jelis in de 16e eeuw, naar de Fransen ‘de veldwachter’ families in de 19e eeuw en de navolgende generaties hiervan.

  Voor dit onderzoek zijn vele archieven in vooral Noord-Brabant, Gelderland, Limburg en in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen geraadpleegd.

  Het eerste deel bevat de genealogie van de familieontwikkeling te Liessel, en het tweede deel gaat over de verdere groei van de familie in Vlierden met de nadruk op de familielijn naar de veldwachters Paulus Fransen en Piet Fransen en de hieruit voortkomende generaties.
  In de bijlagen zijn verwante familietakken en de diverse schoonfamilies van de hoofdstamlijn personen nader uitgewerkt. Naast informatieve bijlagen is tevens een aantal indexen toegevoegd.

  Het geheel is chronologisch uit aantoonbare gegevens en feiten opgebouwd en voorzien van de relevante bronvermeldingen en indexen waardoor het onderzoek betrouwbaar en verifieerbaar is. Het bevat beschrijvingen van gebeurtenissen uit het leven van diverse betrokken personen, die eveneens van bronvermeldingen zijn voorzien. Daar waar de onderzoekers niet konden beschikken over gegevens is dit vermeld.

  Er zijn vele organisatorische geneagrammen, historische foto’s, landkaarten en afbeeldingen toegevoegd.

  De onderzoekers zijn erin geslaagd een sluitend geschiedkundig genealogisch naslagwerk te realiseren dat een beeld schetst van de evolutie van de hierin betrokken families over een periode van ca. 470 jaar van vòòr 1550 tot ná 2020, en waarin men op zoek kan gaan naar familiaire wortels en verwantschappen. Het onderzoek is een historisch waardevolle in- en aanvulling van een familiegeschiedenis die tot heden nog slechts fragmentarisch en versnipperd bestond.

  Het is een boeiende bron vol gegevens en informatie waaruit eenieder kan lezen waar onze familiewortels liggen en wat kan leiden tot verder gericht onderzoek, aanvulling en verdieping hiervan.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 210mm x 297mm
  Aantal pagina's : 441
  Uitgeverij : G.J.M.J. Fransen, Uden
  ISBN : 9789090348544
  Datum publicatie : 12-2021
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 71,00


niet beschikbaar

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen