€ 26,50

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

20 jaar ondernemen in Roemenië

Karel Boersma • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Karel Boersma vertelt in geheel eigen(wijze) stijl over zijn 20 jaar durende ondernemerschap in Roemenië. Het begint met een samenwerking wat al snel uitmondt in een eigen jachtwerf, nog later een nozzle fabriek als toeleverancier voor de beroepsvaart. De lezer krijgt inzicht in het land Roemenië alsmede een stukje van de Roemeense cultuur. Maar bovenal vertelt Karel over de spannende uitdagingen welke het ondernemen in Roemenië met zich meebrengt. Soms leuk en succesvol maar ook vol tegenslagen en uitdagingen. Corruptie, op kleine en grote schaal, schadeclaims, scheepsbrand, zeereizen, en onder andere een staatsbanket komen aan bod. Kortom een unieke verhaal wat leest als een spannend boek.
  Melle Boersma
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 215mm
  Aantal pagina's : 273
  Uitgeverij : Karel Boersma
  ISBN : 9789463457224
  Datum publicatie : 06-2019
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 26,50

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Na wat beleefdheidsuitwisselingen en mijn felicitaties voor de aankoop van Navol komt hij fluisterend, omdat hij dacht te worden afgeluisterd ‘to the point’.
Toen hij de werf kocht, naar achteraf bleek via z’n vriendjes in Boekarest voor slechts 30.000 dollar, was hij in de veronderstelling dat Stentor Yachts bij de koop in zat. “Tsja,” zeg ik, “dat is dan een misverstand. Acht maanden geleden heb ik de werf van Navol gekocht,” zei ik. Hij glimlacht wat minzaam en maakt langzaam z’n tas open en laat me zien op de papieren van het kadaster in Calarasi dat mijn zevenduizend meter grond met daarop de gebouwen nog steeds in eigendom van Navol zijn!
Ik voel me heel ongemakkelijk en laat de hem de officiële koopaktes zien.
“Zijn niet geldig, zonder kadastrale overdracht,” zegt hij fijntjes en laat weten dat een en ander wel oplosbaar is, maar dat heeft een prijs.
Ik laat de lunch voor wat het is en rijd verbijsterd terug naar Oltenitsa.
Ik zoek Bozeanu thuis op en vraag om opheldering. “Waarom heb je mij dat niet verteld, George?”
“Big mistake Karel, big mistake from my side. New owners big maffia,” krijg ik te horen.
Hij bevestigt dat er per abuis destijds geen kadastrale overdracht had plaatsgevonden en dat die er alsnog zou moeten komen.
Doordat de toegangsweg is afgesloten ondanks het contractuele recht van overpad, moet ik met de burgemeester in overleg om een alternatieve weg te zoeken. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen