€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

20 x Margreth

verhalenbundel inclusief lach en traan

Margreth van Hezik • Boek • paperback

 • Samenvatting
  20 x Margreth presenteert 20 fictieve verhalen die opmerkelijk echt aanvoelen. Een ogenschijnlijke potpourri die meer samenhang in huis heeft dan voorzien, ademt een geur van emoties uit. Laat je verrassen en ontroeren door deze bundel van herkenning, die de ene keer een lach en de andere keer een traan teweeg zal brengen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 145mm x 210mm
  Aantal pagina's : 142
  Uitgeverij : Clio
  ISBN : 9789082066005
  Datum publicatie : 04-2013
 • Inhoudsopgave
   
  Inhoudsopgave

  ① Meggie, kind van het licht 

  ② De verloren kinderen van het rijk

  ③ Het offer

  ④ In de greep van de verveling

  ⑤ De kracht der geuren

  ⑥ De eerste keer?

  ⑦ In de ban van de angst

  ⑧ Ik heb al een neus

  ⑨ Het falende lichaam

  ⑩ Een oude paraplu vertelt

  ⑪ Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is zwart

  ⑫ Een geluk bij een ongeluk

  ⑬ Gelukkig is het weer wintertijd

  ⑭ Loont de misdaad?

  ⑮ Een reis om nooit te vergeten

  ⑯ Mijn trouwe kater is verdwenen

  ⑰ Belevenissen van een nachtportier

  ⑱ De jeugd van tegenwoordig

  ⑲ Het begon op het perron - het eindigde op het stadshuis

  ⑳ Hoe Marcus zijn lot draagt

   
 • Reviews (9 uit 2 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  22-07-2013
  20 x margreth
  Emotierijke korte verhalenbundel in een geheel eigen stijl met sprankelend taalgebruik. Uit het leven gegrepen; soms aangrijpend, sensorisch, anderzijds humorvol of met een knipoog naar de klassieke oudheid. Dan weer spannend, aangrijpend, herkenbaar. Soms met een geheel onverwacht, raadselachtig einde waar je na mag denken over de (huidige) maatschappij, (wan)toestanden en de zin van het leven.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  25-05-2013
  Fantastische verhalenbundel
  Vanaf het begin af aan was ik erg geboeid door de spannende, meeslepende verhalen van 20x Margreth. Wat ik belangrijk vind aan een verhaal is dat het niet te voorspelbaar is. Dat was het in geen geval! Een aantal keren ben ik erg verrast (in positieve zin) door de afloop. Ideaal voor het slapen gaan!

     Gevarieerd
     Verrassend

  Geplaatst door uit Valkenswaard , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar2-3 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

⑨ Het falende lichaam ‘Ik wil het’, galmt het nog na in zijn herinnering. ‘Niemand, en dan ook niemand houdt mij tegen! Hoewel het 4 maanden, 2 dagen en 18 uur geleden is dat deze uiting de ruimte werd ingesmeten, nog steeds bezorgd het hem kippenvel. ‘Het is weer tijd’, prevelt hij, terwijl hij naar zijn bureau loopt. Zijn rechterhand grist een rood memoblaadje uit de houder, zijn linker twijfelt even, maar gaat dan toch voor de zwarte fijnschrijver. De cd-speler reageert plichtsgetrouw op de kleine afstandsbediening en binnen enkele seconden klinkt Pavane van Faure door de huiskamer. De jonge man neemt zijn tijd om de juiste woorden te kiezen, bedaart lichtelijk door de klassieke muziek, drukt dan de pen op het vurige blad en vermeldt met een ietwat trillende hand wat hij kwijt wil. Bijna plechtelijk vouwt hij het briefje tot een minuscuul vierkantje, drukt er zijn lippen even op en loopt de tuin in. Hij knielt neer bij het muurtje dat hij die bewuste dag gemetseld heeft, en stopt het briefje in een opening. Solidair sluit zijn andere knie zich bij zijn soortgenoot aan, waarna de handen elkaar ook weten te vinden. Na een korte samenkomst, nemen de twee weer afscheid van elkaar. Hoewel het aan de frisse kant is, besluiten zijn voeten zich in de richting van de tuinstoel te verplaatsen. Als een zak zand, ploft hij in de blauwe zetel neer. Al snel doemt haar beeltenis op; een oudere weergave, waarin ze nog prachtige gouden lokken heeft. Haar fel blauwe ogen priemen diep in de zijne, het lijkt haast of ze hier voor hem staat. Een glimlach van oor tot oor verschijnt op zijn betraande gezicht, waarbij de rimpeltjes rond zijn ogen de verste druppels oognat gevangen houden. Zijn verlangende hart verraad hoeveel hij haar mist. Hij herinnert zich de wensboom die hij samen met haar plantte op haar 26ste verjaardag. Ze sloot na afloop haar ogen, hief haar hoofd richting de hemel en zonder de woorden uit te spreken, bereikten deze toch zijn oren. Hij kende haar diepste hunkering, dat was ook de reden waarom hij haar deze boom cadeau had gedaan. Een mager alternatief voor wat hij haar niet had kunnen schenken, maar wel één die hoop gaf. Wensen mocht altijd en misschien was het wel zo, dat als je maar diep genoeg kon afdalen in je ziel, die wens ook echt uit zou komen. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen