€ 19,99


ePUB ebook

  € 4,99

PDF ebook

niet beschikbaar

2020 Kamp Alpha

De Pest Meester

Suzanna Esther • Boek • paperback

 • Samenvatting
  In mei 2017 verzint Suzanna Esther de aanzet tot een kortverhaal dat ze in 2018
  uitwerkt tot novelle.

  Proeflezers sporen haar aan het verhaal uit te werken tot een boek waar ze in
  augustus 2019 aan begint. Begin 2020 rondt ze het boek - 2020 Kamp Alpha de
  pest meester - af. Niet lang daarna sijpelen de eerste berichten binnen over een
  dreigende pandemie.

  In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid
  wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden.
  Het houden van huisdieren wordt verboden.

  Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor
  Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere
  conclusie.

  Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor
  een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht
  heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in
  beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag.

  Een jonge man, Arjen Verlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te
  voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het
  verzet.

  Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende
  situaties, met de belofte op een nieuwe wereld.
  Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie
  zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver
  gaan mensen uit liefde voor hun dier...

  Suzanna Esther is auteur, columniste en kunstenaar. Als jong meisje leest
  Suzanna veel en vanaf haar tiende houdt ze dagelijks een dagboek bij. Haar passie
  voor taal zet zij om in de studie Literatuurwetenschappen en haar interesse in
  het analyseren van de mens, in een studie Psychologie. In 2017 verschijnt haar
  novelle Wervelstof. In 2018 wordt het boek de Stem uitgegeven.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 268
  Uitgeverij : Poseidon Uitgevers
  ISBN : 9789090331737
  Datum publicatie : 05-2020
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9,5 uit 15 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  26-03-2021
  Avontuurlijk verhaal!
  Er breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden. Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie. Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia’s zijn aan de orde van de dag. Een jonge man, Arjen Verlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld. Wat vond ik ervan: Het verhaal is natuurlijk heel actueel en is te vergelijken met het huidige corona virus. Maar voor het hele corona gebeuren had Suzanna dit verhaal al geschreven.Veel gebeurtenissen zijn zeker vergelijkbaar. Het verhaal is vlot verteld, en je vliegt er zo doorheen. Ik vind het niet echt een thriller maar meer een avontuurlijk verhaal. De spanning wordt goed opgebouwd. De personages van Arjen en Lisette zijn goed uitgewerkt. Ik mis alleen de uitwerking van het personage Sophie zij verdwijnt een beetje in het verhaal. De verhaallijn zit goed in elkaar, maar op het einde werd het pas echt spannend! Dus je wilt eigenlijk meteen met deel twee verder.


  Geplaatst door uit Nederland , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-03-2021
  Gruwelijk realistisch
  Wat zou je doen als er een virus uitbreekt in Nederland die volgens de overheid wordt overgebracht door dieren? Zou jij net als veel mensen je dier opgeven en verder proberen te leven? Of ben jij zo verzot op je huisdier dat je hem/haar niet op kan geven? Lisette Jaring is een dakloze jonge vrouw met een fret (Fred) die zich aanmeldt bij het Verzet om samen met haar fret onder te duiken. Arjen Terlinden is een jonge man met een hondje (Karel) die kort geleden zijn relatie heeft beëindigd met Sophie Duval. Zij is fel voorstander van de nieuwe maatregelen (o.a huisdieren afmaken, verklikker spelen) en eist van Arjen dat hij zijn hondje opgeeft. Hij besluit net als Li (Lisette) zich aan te melden bij het Verzet. Beiden zijn zij ingedeeld in hetzelfde transport en als zij in het kamp aankomen blijkt dat het één en ander niet geheel zuiver is. Warner Roosenboom is een laborant die tot de conclusie komt dat de mysterieuze bacteriële infectieziekte niet veroorzaakt wordt door dieren maar krijgt geen steun in zijn bevindingen. Wanneer hij op het dieptepunt van zijn carrière zit krijgt hij de mogelijkheid te gaan werken in kamp Alpha. De karakters Arjen en Li zijn het beste uitgewerkt. Je krijgt gedurende het boek veel over hen te weten; hun achtergrond, hun beweegredenen en waarom ze op bepaalde manieren reageren. De andere karakters zoals bv Sophie en Warner zijn iets minder uitgediept en soms is het niet helemaal te volgen waarom Sophie op 3/4 van het boek ineens omslaat als een blad aan een boom. De verhaallijn is zeer goed gevonden. Te bedenken dat het verhaal lang voor de Corona-tijd is geschreven is het gevoel identiek aan de huidige situatie. Het is allemaal gruwelijk realistisch geschreven. Je kunt de emoties, paniek en onbegrip heel goed voelen. Er zit een onderhuidse spanning door het gehele boek. De schrijfwijze is zeer prettig, het boek lees je in korte tijd uit omdat je het niet weg kunt leggen. Er zitten verschillende twisten in de plot en mede daardoor wil je ook verder lezen. 2020 Kamp Alpha blijft nog lang hangen na het dichtslaan en laat je nadenken over wat jouw keuze zou zijn.


  Geplaatst door uit Spanje , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  26-03-2021
  2020 Kamp Alpha - de pest meester
  De personages in dit boek zijn zeer goed uitgewerkt en zijn voor mij als echte mensen geworden. Doordat de personages goed uitgewerkt zijn en de lezer hun achtergronden leert kennen voel je je zeer betrokken met het lot van ieder van hen. Doordat mensen uit verschillende lagen van de bevolking worden beschreven ontstaan er diverse meningen en gedragingen. Stuk voor stuk leveren ze een waardevolle bijdrage aan dit verhaal. Een verhaal dat overeenkomsten vertoont met de pandemie die ons nu wereldwijd treft. Het boek is spannend en dat maakt dat je wilt blijven lezen. Het verhaal is beeldend, ik zat volledig in het verhaal. Het verhaal liet mij niet meer los. Mede doordat het doordrongen is met een variëteit aan diepgaande emoties. Namelijk de liefde voor je huisdier. Ben je volgzaam of toon je lef en moed om te vechten voor je vrijheid? De liefde voor een ander mens voortkomend uit verliefdheid of uit de drang om te beschermen. Woede over het onrecht wat je aangedaan wordt, de intense haat voor diegene die denkt te weten wat een veilig leven is door datgene weg te nemen wat je het meeste lief is. Maar ook van: Wie kun je echt vertrouwen en wie niet? Betaal je dat vertrouwen met je leven of niet? Van overgave aan (schijn) veiligheid in een nieuw gecreëerde leefwereld met een overvloed aan basisbehoeften maar zonder individuele vrijheid. De auteur geeft zeer gedetailleerd en goed de sfeer van een beklemmend gevoel weer, van angst, van waanzin, van verplichte overgave als je dat eigenlijk niet wilt. Ik voelde dezelfde angst, waanzin, euforie en hoop, diepe teneergeslagenheid als de personages. Ik was onderdeel van dit verhaal. Soms had ik de neiging me te verstoppen als er groot gevaar dreigde. Ik kijk uit naar deel 2. Ik geef dit boek 5 sterren. In de toekomst wil ik meer boeken van Suzanne Esther lezen. Haar schrijfstijl zo krachtig en beeldend. Gedetailleerd zonder te vervelen. En leerzaam op een nuttige manier.


  Geplaatst door uit Friesland , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  09-03-2021
  Wie is je vriend en wie je vijand?
  k zou willen zeggen, dat dit boek in de afdeling sci-fi hoort, maar dit verhaal is helaas zo dicht bij de waarheid, dat ik ervan griezel. Een paar jaar geleden zouden wij iedereen, die zou beweren dat we allemaal met mondmaskers rond zullen lopen in de angst voor een gevaarlijke virus, voor een gek verklaren. Auteur laat zich inspireren door actuele gebeurtenissen ( al is de basis van dit verhaal veel eerder gelegd, nog in de tijd voor de corona), zij laat haar fantasie verder gaan, voorbij de actualiteit. Stel je voor, dat je niet meer weet wie je kunt vertrouwen? Stel je voor, dat de regering ineens (of met kleine stapjes steeds meer en meer) gaat bepalen wat voor ons goed is? Stel, dat iedereen, die het er niet mee eens is met de waarden en normen van de huidige maatschappij, als vijand wordt verklaard? Dit is ook helaas helemaal niets nieuws. Ik ben opgegroeid in de meest strenge periode van het communisme, ik heb dit meegemaakt en de angst gevoeld. We zouden allemaal doorgroeien naar een betere maatschappij, ja, ja... gelukkig ging dat niet door! Als de autoriteiten willen bepalen wat goed is voor de welzijn van de mensen, voorbij de individu, voorbij hun eigen autonomie, zogenaamd voor hun eigen bestwil, dan gaan er keiharde alarmbellen bij mij aan! Dit verhaal eindigt vrij abrupt, het kan niet anders, dan dat er een vervolg is... Wordt vervolgd dus...


  Geplaatst door uit Rheden , leeftijd 30-39
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  08-06-2020
  Dystopie met een vleugje toekomst?
  2020 Kamp Alpha - de pest meester, een boek over Nederland die een geheimzinnige ziekte onder de leden lijkt te hebben wat verspreid wordt door onze huisdieren. Een boek wat zich richt op vier hoofd personages. Het leest heerlijk weg. Een boek waarbij je hoopt dat het toch echt geen werkelijkheid wordt. Het krijgt van mij vier sterren omdat het wel wat voorspelbaar werd. Desondanks bleef ik doorlezen en las dit boek lekker weg.


  Geplaatst door , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-06-2020
  Distopie of richting werkelijkheid?
  Wow wat een boek. Het idee is niet onbekend maar ook zeker niet alledaags. Het is een beetje creepy dat dit distopische verhaal wel wat parallellen met de hedendaagse werkelijkheid heeft, zij het wat minder heftig. Een mysterieuze infectieziekte is uitgebroken en de infectiebron ligt bij dieren, althans daar gaat men vanuit. Huisdieren zijn verboden en vlees is schaars geworden door de moeizame weg die de dieren op transport moeten afleggen tot hun eindbestemming. Er zijn mensen die hun huisdier niet zonder slag of stoot opgeven. Een aantal van hen besluit 'ondergronds te gaan. Binnen dit gegeven lopen meerdere goed te volgen verhaallijnen van hoofdpersonen. Hoe zij elkaar uiteindelijk vinden in hun strijd en/of vlucht is mooi uitgewerkt. De sfeer van het boek vind ik te omschrijven als schokkend (je moet er toch niet aan denken dat dit allemaal werkelijkheid wordt) maar ook heel menselijk. Bijvoorbeeld Arjen en Li die het allemaal even goed zat zijn en gaan ruziën. Mensen die in eerste instantie hulpvaardig zijn maar dan omslaan als een blad aan een boom zodra hun eigen hagje in gevaar komt. De karakters van iedereen zijn goed uitgewerkt en je krijgt echt een goed idee over hun persoonlijkheden en hun geschiedenis. De lijnen komen mooi bij elkaar aan het einde van het boek. Het verhaal is voor mijn idee niet af. Dat liet mij met vragen zitten maar spreekt wel de mogelijkheid tot een vervolg uit. Na het even te hebben laten bezinken zou zelfs een open einde acceptabel zijn. Dit is namelijk wel een boek dat je, zeker in dit tijdperk van corona in Nederland, laat nadenken over hoever jij zou gaan in je liefde voor je (huis)dieren. En over hoe het zou zijn als dit een werkelijke situatie zou zijn, of het wel zo ondenkbaar is. Top gedaan!


  Geplaatst door uit Brunssum , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  05-06-2020
  Wat een spannend verhaal!
  Achterflap In mei 2017 verzint Suzanna Esther de aanzet tot een kortverhaal dat ze in 2018 uitwerkt tot novelle. Proeflezers sporen haar aan het verhaal uit te werken tot een boek waar ze in augustus 2019 aan begint. Begin 2020 rondt ze het boek - 2020 Kamp Alpha de pest meester - af. Niet lang daarna sijpelen de eerste berichten binnen over een dreigende pandemie. In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Door de overheid wordt naar buiten gebracht dat dieren, met name huisdieren, de bacterie verspreiden. Het houden van huisdieren wordt verboden. Voordat alle monsters volgens protocol worden overgedragen aan het Centrum voor Diagnostiek trekt Warner Rosenboom, een net afgestudeerde laborant, een andere conclusie. Sophie Duval, tandheelkundige en gemeenteraadslid, legt de grondbeginselen voor een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger, achterdocht heerst. Mensen verdwijnen of worden in quarantaine gehouden, dieren worden in beslag genomen of afgemaakt en razzia's zijn aan de orde van de dag. Een jonge man, Arjen Terlinden en een jonge vrouw, Lisette Jaring, weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en geven zich met hun huisdier op voor het verzet. Zo begint een avontuur dat leidt naar duistere wouden, tentenkampen en dreigende situaties, met de belofte op een nieuwe wereld. Welke rol speelt Warner Rosenboom en wat is het aandeel van Sophie Duval? Wie zit er achter het verzet en hebben Arjen en Lisette de goede keuze gemaakt? Hoe ver gaan mensen uit liefde voor hun dier... Suzanna Esther is auteur, columniste en kunstenaar. Als jong meisje leest Suzanna veel en vanaf haar tiende houdt ze dagelijks een dagboek bij. Haar passie voor taal zet zij om in de studie Literatuurwetenschappen en haar interesse in het analyseren van de mens, in een studie Psychologie. In 2017 verschijnt haar novelle Wervelstof. In 2018 wordt het boek de Stem uitgegeven. Wat heb ik genoten van dit boek. Een spannend verhaal en zo herkenbaar in deze tijd. Het boek bestaat uit verschillende verhaallijnen van verschillende personen. Alle personen zijn goed uitgewerkt en je leert ze ook echt kennen. Je wordt meegesleurd in een spannend verhaal waarin je je af gaat vragen, zou ik ook zo ver gaan voor mijn huisdieren? Ik mocht dit boek proeflezen en toen was het eind iets anders. Een beetje kort door de bocht. Ik ben blij dat Suzanna het eind iets veranderd heeft, dat kwam het verhaal zeker ten goede. Een beetje open einde dus kan niet wachten op een (eventueel) vervolg. Kortom, een zeer goed uitgewerkt en spannend verhaal. Ik kon het boek niet wegleggen. Goed gedaan Suzanna Esther!


  Geplaatst door uit Amersfoort , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  Te rap aan het einde van het boek
  Suzanna Esther is niet enkel auteur, maar ook columniste. Ze schrijft blogs en colums voor diverse online magazines en ze is ook actief op social media. Ze debuteerde in 2017 met haar eerste boek Wervelstof, dat oorspronkelijk geschreven was als kortverhaal. In 2018 kwam haar tweede boek De Stem uit. Kamp Alpha is het voorlopig laatste boek dat uit haar schrijverspen is gekropen. In Nederland breekt een mysterieuze bacteriële infectieziekte uit. Volgens de overheid wordt de ziekte overgedragen door dieren, met name huisdieren. Deze worden dan ook verboden. Een laborant trekt een andere conclusie en Sophie Duval legt de grondbeginselen van een nieuwe politieke partij. De sfeer wordt met de dag grimmiger. Er beginnen mensen te verdwijnen en razzia’s zijn aan de orde van de dag. Arjen en Lisette weigeren te voldoen aan de eisen van de overheid en gaan in het verzet. Hoe ver gaat iemand voor de liefde voor hun dier en wie is er volledig te vertrouwen? Het verhaal werd geschreven met een zeer vlotte schrijfstijl. Het leest zeer vlot waardoor je rapper aan het einde bent dan je zou willen. Op bijna elke pagina hangt er een grimmige, zelfs dreigende sfeer. Die dreiging wordt naarmate het verhaal vordert meer en meer voelbaar. De personages zijn genoeg uit gewerkt. Hun onderlinge verstandhoudingen worden zeer mooi weergegeven. Dit zorgt ervoor dat de lezer echt begrijpt met welke gevoelens ze worstelen. Vooral de liefde voor hun huisdier wordt via kleine momentjes zeer duidelijk. In het slot komen bepaalde tijdlijnen terug samen maar blijft men in spanning afwachten wat er nog zou kunnen gebeuren. Men wordt nog altijd bestookt met onverwachte elementen. Je weet als lezer nog altijd zelf niet wie er te vertrouwen is en wie niet. Conclusie Een zeer spannend boek met een dreigende sfeer die naar het einde toe de hoogte in gaat. Met een einde waardoor je niet anders kunt dan wachten op een vervolg. Een boek waarvan je het jammer vindt dat het uit is, maar dat je niet rap genoeg kunt uitlezen om te weten hoe het afloopt.


  Geplaatst door uit Zevegem , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  Glazen bol effect, knap!
  Het verhaal speelt zich af in een tijd van onrust, een mysterieus virus waart rond in Nederland, een virus dat van dier naar mens wordt overgedragen. De mens gaat huisdieren meer en meer wantrouwen, zij die geen afscheid willen nemen van hun huisdieren, besluiten te vluchten naar veiliger oorden. Arjen heeft, kort voor zijn vertrek, zijn relatie met tandarts, Sophie Duval, welk als raadslid in Hoorn aan de wieg van het burgerinitiatief BPL, een soort klik lijn voor mensen die er nog huisdieren op na houden, verbroken. Li, een dakloze en baasje van Fred de fret, zoekt opvang voor de winter weg van haar ouders en het verdriet om haar zusje. Li noch Arjan vertrouwen de leiding van het kamp. Ze gaan hun dieren opzoeken en slaan samen op de vlucht. Tijdens deze vlucht doen ze bizarre ontdekkingen en komen zo terecht bij Ben. Na een kort verblijf in zijn huis, wordt Kamp Alpha, een diervriendelijke leefomgeving, hun nieuwe verblijfplaats. Daar lijkt de situatie prachtig en ideaal, maar de gemaakte vriendelijkheid wekt argwaan bij de twee. Er wordt hen een huisje beloofd waarin ze samen kunnen zijn en wat ze delen met Maan en Dani, twee zusjes. Li krijgt de verrassing van haar leven wanneer ze plotseling oog in oog staat met haar vader, die de leiding over het kamp blijkt te hebben. Li wacht in het huisje echter tevergeefs op de beloofde komst van Arjen… Het verhaal is zeer actueel (Covid-19 virus verovert de aarde), beklemmend en intrigerend, de geschetste situatie angstaanjagend, de hoofdrolspelers sympathiek. Het hele verhaal neigt naar de huidige realiteit, knap van de schrijfster dit. Een open einde... een vervolg? Het boek leest erg vlot, de spanning zit er goed in en het zet je aan tot nadenken: Hoe ver kan je de overheid vertrouwen? In welke mate worden we bespeeld? Het is een ijzersterk, huiveringwekkend beeld van onze hedendaagse samenleving. Het doet ons ook nadenken over de verhouding tussen mensen en dieren. De personages zijn goed uitgediept. Ze laten je niet los. Dit boek heeft me doen huiveren en nadenken tegelijk.


  Geplaatst door uit Leuven , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  Brave New Pe(s)ts
  Ik had met veel plezier "De Stem" van deze auteur al gehoord, of beter gezegd, gelezen en deze beviel me zo, dat ik ook nog eens meegesleept werd in een orkaan van "Wervelstof". Door het actuele thema van dit boek, stond het zeker op mijn code rood of dringend te lezen boeken. Wat kan ik zeggen over het verhaal? Er breekt een nieuw soort van pest uit. Om de pandemie te bedwingen, neemt de overheid draconische maatregelen. Vooral huisdieren worden als boemannen aanzien. Toch zijn er enkele mensen zoals Lisette "Li" en Arjen, die er niet mee akkoord gaan en in het verzet komen. Alleen is de vraag of dit wel een goed idee is. Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Het leest vlot. De spanning zit er goed in. Het is een dystopisch werk dat aan het nadenken zet. Hoe ver kan je de overheid vertrouwen? In welke mate worden we bespeeld? Het is een ijzersterk, huiveringwekkend beeld van onze hedendaagse samenleving. Het doet ons ook nadenken over de verhouding tussen mensen en dieren. Dit is een boek dat onder de huid gaat. Het kan gerust naast klassiekers als "Brave New World" van Huxley gezet worden of "1984" van Orwell. Het verhaal heeft dezelfde sfeer naar mijn gevoel. De personages zijn goed uitgediept. Ze laten je niet los. Dit boek heeft me doen huiveren en nadenken tegelijk. Hoe ver koesteren we onze vrijheden, of hoever laten we een overheid, dus een ander voor ons denken? Hoever heeft die het goed met ons voor? Persoonlijk zie ik wel degelijk akelige verbanden met de realiteit, als ik bijvoorbeeld aan de zaak Katje Lee denk en de corona crisis. Dit boek is fictie, maar houdt mensen wakker. Ik vind het zeker de moeite waard om gelezen te worden en zou het bij de interessante schoollectuur plaatsen. Als ik echt ga muggenziften, kan ik stellen dat er soms misschien wat teveel "en" in voorkwam, om echt iets te zoeken.


  Geplaatst door uit Bornem , leeftijd 20-29
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  Een heerlijke thriller in een zeer realistisch tijdsbeeld
  Wat een fijn boek weer, heb het lezen alleen onderbroken, omdat ik echt moest gaan slapen. Een prachtige analogie op het tijdsbeeld met de tweedeling in de samenleving, ziekteverspreidingsmaatregelen, net als nu met corona eigenlijk. Verder heel spannend, goed geschreven. Het open eind schreeuwt om een vervolg!


  Geplaatst door uit Diemen , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  Een thriller met een zeer actueel thema
  In 2017 begon Suzanne Esther met het schrijven van een kort verhaal, haar proeflezers spoorden haar aan er een boek van te maken en na het nodige pushen kwam Esther met dit 2020 Kamp Alpha, De Pest Meester, wat zeker in deze corona tijd heel apart is om te lezen. De cover is heel aantrekkelijk, één die je gauw oppakt in de boekhandel. De mooie blauwe kleur en de vlieg in het web geven de cover iets mysterieus en na het lezen voel je je als de vlieg, gevangen in het web van deze mysterieuze ziekte. Het verhaal gaat over een mysterieuze ziekte die Nederland in zijn greep houdt. Het verhaal heeft vier belangrijke personages die op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld worden door virus. Het verhaal: De jonge laborant Warner Rosenboom, die belast is met het onderzoek naar deze mysterieuze ziekte, heeft enkele bloedmonsters achtergehouden. Hij doet een ontdekking, maar wie zou deze beginnende laborant geloven. Maar dan is er iemand die zijn hulp kan gebruiken. Ook de mooie slimme Sophie Duval, een tandarts, die daarnaast ook nog in de gemeente raad van Hoorn zit, heeft meer inbreng in het bestrijden van dit virus, dan ze zelf kan vermoeden. Sophie woont samen met Arjen Verlinden, maar de levensstijlen en opleidingen van Sophie en Arjen zijn zo verschillend, dat het stel langzaamaan uit elkaar groeit. Karel, de pup van Arjen wordt de bekende druppel in hun relatie. De mysterieuze ziekte, die een mutatie lijkt van de pest en volgens de overheid door dieren wordt verspreid staat tussen het tweetal in. Wanneer Arjen moet kiezen tussen zijn vriendin en zijn hond is de keuze gauw gemaakt. Kan hij Sophie nog vertrouwen of zal ze hem aangeven! Arjen moet een keuze maken, wachten tot het te laat is of vluchten. Met zijn buurvrouw Lea bepraat hij de situatie. Doel je op de folder die een aantal weken geleden in de brievenbus lag? Iets over een nieuwe wereld. Onderduiken dus.’ De dakloze Lisette Jaring, Li genoemd en haar fret Fred, leven op straat en slapen soms in de daklozen opvang. Li moet erg haar best doen Fred te verbergen. Er worden steeds meer razzia’s gehouden om dieren op te sporen en zonder pardon worden deze beesten dan afgemaakt en de boetes die opgelegd worden, zijn toren hoog. Zo ontmoeten Li en Arjen elkaar wanneer ze zich beide hebben aangemeld om onder te duiken. Met nog enkele andere vluchtelingen en hun huisdieren worden ze in het geheim vervoerd naar een onbekende bestemming. De sfeer is grimmig en de bewakers zijn uiterst terug houdend met het verstrekken van informatie. Mijn mening: Een verhaal dat je blijft lezen, het verhaal wordt steeds verteld vanuit het perspectief van één van de hoofdpersonages Een soort oorlogsgevoel overviel mij toen ik over de kampen las, mensen denken de vrijheid gevonden te hebben, maar niet is minder waar. De spanning wordt langzaamaan opgebouwd en wanneer je denkt het plot in zicht te hebben, is daar het einde met een cliffhanger. Balen, want ik wilde echt verder lezen. Esther heeft hier een psychologische thriller neergezet, die je op het puntje van je stoel laat zitten. Wegleggen was zeker geen optie. De personages Arjen en Li zijn prima uitgewerkt en Sophie en Warner komen denk ik meer in deel 2 aanbod. Het stukje over de ontwikkeling van de mysterieuze ziekte in het laboratorium vond ik wat teveel informatie bevatten, dat niet bleef hangen, maar ik werd na dit stukje meteen weer in het verhaal gezogen. Is deze mutatie van de pest nu wel of niet via dieren overdraagbaar en wat gebeurd er nu allemaal precies in Kamp Alfa! Ik hoop dat jullie net zo genieten van dit verhaal als ik heb gedaan, ik kan niet wachten op het vervolg Suzanna Esther.


  Geplaatst door uit Deb Bommel , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  2020 Kamp Alpha
  Auteur Suzanna Esther had een vooruitziende blik toen ze in 2017 begon met het schrijven van Kamp Alpha… In haar verhaal waart er een mysterieus virus rond waar al veel mensen ziek door zijn geworden. Er wordt aangenomen dat het virus door dieren op de mens wordt overgebracht. De weerzin tegen huisdieren en mensen wordt allengs groter en zij die huisdieren hebben, worden beschouwd als paria. De maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen worden steeds strenger; huisdieren worden in beslag genomen. De lezer ontmoet in Kamp Alpha diverse centrale personages, waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor Arjen en Li. Beiden kiezen zij ervoor, uit liefde voor respectievelijk Jack Russel Karel en fret Fred, om alles achter zich te laten en zich aan te sluiten bij het verzet. Ze gaan, ieder afzonderlijk, op weg naar hun eindbestemming, Kamp Alpha, waar hen een diervriendelijke, nieuwe leefomgeving wordt beloofd. In een basiskamp ontmoeten de twee elkaar. Uit weerstand tegen het regime en hun beider twijfel over de goede bedoelingen aldaar, besluiten ze te vluchten met hun lievelingen. Arjen heeft, kort voor zijn vertrek, zijn relatie met tandarts, Sophie Duval verbroken. Sophie stond, als raadslid in Hoorn, aan de wieg van het burgerinitiatief BPL; een soort kliklijn voor mensen die er nog huisdieren op na houden. Later zal Sophie spijt krijgen en als tandarts naar Kamp Alpha vertrekken. Ook microbiologisch analist, Warner Rosenboom komt in het kamp terecht nadat hij zijn bevindingen, die haaks staan op de verdenkmaking jegens dieren, bekend maakt. Arjen en Li doen, tijdens hun vlucht, bizarre ontdekkingen en komen op enig moment terecht bij Ben die hen, na een kort verblijf in zijn huis, naar een ander kamp brengt. Dat kamp blijkt Kamp Alpha te zijn. Daar lijkt de situatie prachtig en ideaal, maar de gemaakte vriendelijkheid wekt argwaan bij de twee. Er wordt hen een huisje beloofd waarin ze samen kunnen zijn, samen met Maan voor wie ze sinds hun verblijf bij Ben de verantwoordelijkheid dragen. Ook het zusje van Maan, Dani, die reeds in het kamp verblijft, zal zich bij hen voegen. Li krijgt de verrassing van haar leven wanneer ze plotseling oog in oog staat met haar vader, die de leiding over het kamp blijkt te hebben. Li wacht in het huisje echter tevergeefs op de beloofde komst van Arjen…. Met Kamp Alpha levert Makel een zeer actueel, beklemmend en intrigerend verhaal af. Haar fraaie en boeiende schrijfstijl is inmiddels, zeker na De Stem, haar handelsmerk geworden. De geschetste situatie is angstaanjagend. Daarentegen vat de lezer sympathie op voor de dappere strijd van de twee hoofdpersonages. De karakteriseringen van haar personages zijn overigens van hoog niveau en de dialogen eerlijk en natuurlijk. Zonder ook maar ergens over de top te gaan, vertelt Makel een verhaal dat neigt naar de huidige realiteit. Chapeau! Het open einde suggereert een vervolg. Gaat dat er komen? Ik hoop het….


  Geplaatst door uit Obdam
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  04-06-2020
  Hoe ver zou jij gaan?
  Het verhaal is wel heel actueel, alhoewel geschreven in 2017: een mysterieuze ziekte breekt uit. Niemand weet waar het precies vandaan komt. Dieren worden verdacht als ziekte-overdragers. Achterdocht groeit en zelfs families keren zich tegen elkaar... 2020 Kamp Alpha sleepte me mee in de wanhoop van enkele bezitters van een huisdier. Ondertussen krijgen we ook te maken met media en politieke spelletjes. Wie is nog te vertrouwen? Wie niet? De typische vlotte stijl van Suzanna Esther zorgden ervoor dat ik het boek in één ruk uitgelezen heb, en me nog dagenlang wakker heeft gehouden, met de vraag: "Wat zou ik doen? Hoe ver zou ik gaan voor mijn dieren en medemensen? Wat kan ik geloven en wat niet?"


  Geplaatst door uit Geraardsbergen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 10 uit 10


  18-05-2020
  Een spannend meeslepend verhaal met een doordacht plot
  Na de eerste twee boeken van Suzanna Esther te hebben gelezen kon ik niet meer om haar heen. Haar manier van schrijven is zo helder en pakkend dat je denkt dat je ook daadwerkelijk bent waar het zich afspeelt. En als je dan wederom een zeer origineel verhaal neer kunt zetten dat achteraf gezien ook nog eens aansluit bij de huidige situatie in 2020, dan kun je niet anders dan dit verhaal in één ruk uit te lezen. Het boek is ook moeilijk neer te leggen wanneer je in het verhaal zit. Suzanna Esther heeft het na haar briljante tweede boek 'de Stem' ook met '2020 Kamp Alpha - de pest meester' weer geflikt. Een zeer spannend meeslepend actueel en origineel verhaal met een zeer goed doordacht plot. Chapeau!


  Geplaatst door uit Lisse
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 19,99

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen