€ 19,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Aan Gene Zijde

Toneelroman

Rutger Willem Weemhoff • Boek • paperback

  • Samenvatting
    De hoofdpersoon van deze toneelroman lijdt aan een multiple
    personality syndroom en bestaat uit maar liefst 25 personificaties.
    Stuk voor stuk passeren deze de revue in deze tragikomische
    vertelling, die zich afspeelt in het hiernamaals, aan gene zijde.
    Al met al is het een rocky horror show, met veel satirische, soms
    zelfs satanische issues. Deze grimmige toneelroman zit vol
    verwijzingen naar de actualiteit, zoals de totalitaire financialisering
    van de samenleving, opkomend fascisme, worldwide, maar ook
    naar verborgen geschiedenis en mystiek. Er worden tal van
    filosofische uitstapjes gemaakt over bewustzijn en moraal.
    Tenslotte gaat het ook over gemankeerde liefde en de stille dood.

    Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff

    Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van A’dam. 'Filosofie van de dood, da's pas leven!' luidt zijn montere motto als ‘de filosoof van de dood' in een interview met Filosofiemagazine:
    ‘Ik sterf, dus ik ben (niet)’.

    Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder de naam die zijn totale oeuvre het beste covert: Partout.
    Producties zijn uitsluitend te bestellen als paperback.

    www.rutgerweemhoff.nl
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 148mm x 210mm
    Aantal pagina's : 240
    Uitgeverij : Partout
    ISBN : 9789082229837
    Datum publicatie : 02-2021
  • Inhoudsopgave
    Who the hell is: Rutger Willem Weemhoff

    Deze auteur was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gem.Univ. van Amsterdam. 'Filosofie van de dood, da's pas leven!' luidt zijn montere motto in een interview met Filosofiemagazine, als ‘filosoof van de dood'.

    Als onafhankelijke auteur en publicist schreef hij tal van teksten. Weemhoff biedt zijn schrijfwerk aan via een eigen ideële uitgeverij, onder de naam die zijn totale oeuvre het beste covert: Partout.

    Producties zijn te bestellen als paperback of als e-book.

    www.rutgerweemhoff.nl
  • Reviews (8,5 uit 1 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    02-03-2021
    Formidabele krachtttoer
    Deze toneelroman is een formidabele krachttoer. Hij is Dantesk omdat hij zowat elke problematiek aankaart die in de wereld van vandaag van belang is. Rabeliaans in de uitbundigheid van taal en dialogen. Boschiaans als schildering van een infernale wereld die alle kanten opschiet. Hij herinnert aan het middeleeuwse narrenschip en de stoet van dwazen. De boeiendste passages vind ik die waarin de verbeelding een vrije vlucht neemt, zodat personages en verhaal een metafoor worden die de concrete werkelijkheid overstijgt. Zie ook de volledige afspeellijst op www.videotheater.nl


    Geplaatst door
    Waardeert het boek met een 8.5 uit 10

€ 19,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Sterven is dood-normaal! De dood is de grote motor van ons bestaan, vormt immer het nulpunt voor alles wat er ooit ontstaan is, nu ontstaat, en nog zal gaan ontstaan. Ik zelf ook, ik sterf voort-durend, of liever gezegd mijn cellen sterven af. Iedere zeven jaar is mijn totale mechanistische lichaamssysteem op celniveau geheel en al ver-nieuwd. De dood is dus niets anders dan de geschetste geestelijke wereld, waarin zich alles bevindt wat er geweest is, nu is, en zal zijn. In ons en buiten ons, de grote slokop is er altijd: immanent aanwezig. Wij kunnen alvast de dood leren kennen via ons bewustzijn, dat wil zeggen via onze gedachten aan het
hierna-maals. Wij kunnen ons onze eigen dood inbeelden, huilend op onze eigen begrafenis. Gedachten zijn echter goeddeels aangeleerd. Oorspronkelijker nog trekt ons lichaam zich terug in de wereld van het nulpunt in onze dromen. Daar bevinden wij ons in de wonderwereld van de dood. Wij zijn droom-wezens! We zijn van droomstof gemaakt! Als ik droom oefen ik mijzelf in dood! Nachtwacht! Donkerte! Zwartheid! Alles is mogelijk!
Er heerst geen moraal in dromen (is immers aangeleerd).
Wij vermoorden desgewenst rustig onze geliefde naasten. Daar kraait geen haan naar. Of we plegen genocide, who cares? Of wilt u liever engel worden? Kan ook! De wereld van de dromen is onze bakermat, onze essentie! In onze dromen vertoeven wij tijdelijk in allerlei mogelijke zijnstoestanden en personificaties, wij worden in bezit genomen door onze demonen en andere hersen-spinsels.
En welk een reële, emotionele verhevigingen! Filosofie van de waanzin! Ik sterf, dus ik ben (niet).
Wij allen zijn dus immanente doden, die - een tijdje levend, steeds weer sterven. En als je die wereld van de dood nader wil exploreren zal je toch echt eerst zelf dood moeten. Dus werd ik ’n koele regisseur van mijn eigen dood. De pillen waren voldoende, alleen had ik buiten Baby Doll gerekend. Zij heeft meteen de ambulance gebeld. Was dat op tijd..? Geduld, geduld, u zult mij van A-Z leren kennen.. u hoort nog wel..’ ×
SERVICE
Contact
 
Vragen