€ 44,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Acceptance & Commitment Therapy

Jacqueline A-Tjak • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Praktische inleiding over Acceptance & Commitment Therapy ACTGeeft u nieuwe inzichte in cognitieve gedragstherapieVergroot uw kennis door uitgebreide casuïstiekIncludes supplementary material: sn.pub/extras

  Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een goed onderzochte en bewezen effectieve vorm van cognitieve gedragstherapie. In deze herziene, tweede editie worden de basisbegrippen van ACT uitgelegd en wordt de toepassing ervan in de praktijk beschreven. Theoretische en wetenschappelijke achtergronden, evenals de zes kernprocessen van ACT en gebruik van ACT in multidisciplinaire teams worden toegelicht. Aan bod komen angst, depressie, chronische pijn, psychose, verslaving, persoonlijkheidsproblematiek en autisme. Ook is er aandacht voor ACT bij kinderen en jeugdigen, bij ouders van kinderen met ontwikkelings- en/of psychische problemen en bij mensen met een verstandelijke beperking. Ten slotte wordt uitleg gegeven over de matrix, een hulpmiddel om ACT kort en krachtig te kunnen toepassen en is er een hoofdstuk over ACT als preventie. De lezer krijgt diverse handvatten om ACT in praktijk te brengen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 169mm x 241mm
  Aantal pagina's : 253
  Uitgeverij : Bohn Stafleu van Loghum
  ISBN : 9789036804967
  Datum publicatie : 08-2015
 • Inhoudsopgave
  Theoretische achtergronden van ACT.- Algemene aspecten van een ACT behandeling.- Acceptatie.- Defusie.- Zelf.- Contact met het huidig moment.- Waarden.- Waardegerichte actie.- Wetenschappelijke achtergronden van ACT.- ACT Casusconceptualisatie.- Een ACT protocol.- ACT in je rol als therapeut.- Verder bekwamen in ACT.- ACT bij angst.- ACT bij depressie.- ACT bij chronische pijn.- ACT bij psychose.- ACTief afkicken.- ACT bij mensen met persoonlijkheidsproblemen.- ACT bij kinderen en jongeren.- ACT voor ouders van kinderen met ontwikkelings- en/of psychische problemen.- ACT bij mensen met een verstandelijke beperking.- Autisme en ACT.- ACT en het multidisciplinaire team.- De matrix.- ACT als preventie.
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 44,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Voor 21:00 besteld, morgen in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen