€ 23,90

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Afsana

De dappere koningin; sprookjes en actuele verhalen uit Afghanistan

Hashem Waheb • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Op het eerste gezicht lijken de verhalen van Hashem Waheb klassieke sprookjes die zich afspelen in een ver verleden, geplaatst tegen de achtergrond van de eeuwenoude Afghaanse cultuur. Sprookjes over een prinses die met behulp van een bulderende reus haar verdwenen zussen weet terug te vinden. Over twee grote zwarte vogels die overdag tot leven komen om op een raadselachtige manier geliefden bij elkaar te brengen. Verhalen over geweld en misbruik van macht tegenover saamhorigheid en liefde voor elkaar.

  Maar geheel onverwacht plaatst de schrijver het laatste spannende verhaal in het verscheurde Afghanistan van nu. Een gewapende, op overheersing beluste macho probeert met geweld een knappe jonge vrouw tot zijn huisslavin te maken. De familie van de vrouw weet zich echter te verzetten en samen ontkomen ze aan de nachtmerrie. Een thriller met deze onmiskenbare boodschap: sprookjes zijn echt.

  Hashem Waheb kwam naar Nederland om weg- en waterbouw te studeren. Blind geworden door een ongeval vond hij tijd om de verhalen die hem in zijn jeugd werden verteld op papier te zetten. In de vertellingen klinken duidelijk zijn levensovertuiging door, met respect voor de cultuur van zijn geboorteland en geloof in de Almachtige.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 192
  Uitgeverij : PBpublicaties
  ISBN : 9789083174716
  Datum publicatie : 05-2024
 • Inhoudsopgave
  INHOUD

  1 De dochter van de zakenman

  2 De drie zusters

  3 De houthakker

  4 God is ontzettend lief

  5 Hassan de jager

  6 De twee vogels

  7 Een lot-schrijfster

  8 De rode appel

  9 Goud en geweer
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 23,90

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Uit 'Hassan de jager'

Na een paar uur spitste Hassan zijn oren om te horen of het nog regende. Hij hoorde dat het niet meer regende en besloot om snel verder te reizen. In het donker wilde hij zijn paard bestijgen, maar hij kon hem niet vinden. Met zijn vrije hand, tastend, zocht hij naar zijn paard.
Eerst raakte hij een paar mensen aan, maar uiteindelijk voelde hij de manen van zijn paard. Met zijn linkerhand hield hij zich vast aan de manen en klom op zijn paard. Hij liet zijn reistas hangen om zijn linkerschouder. Hij miste de teugel, dus met beide handen hield hij zich vast aan de manen. "Waar is mijn zadel gebleven?”, vroeg hij zich af. Zonder zich te irriteren, gaf hij een tik op de linkerzij van zijn paard en het dier begon te lopen.
Het werd langzaam lichter. Opeens zag hij dat hij op een leeuw zat in plaats van op zijn paard. Hassan schrok, maar hij wist niet wat hij moest doen. Toch hield hij zachtjes de manen van de leeuw vast en liet de leeuw zijn lot bepalen.

Uit 'Goud en geweer'

Via de kleine opening van de deur die met een ketting beveiligd was, zag de moeder twee mannen. Zij hadden gewone kleding aan, een witte wijde broek, een lang wit overhemd tot over de knieën, een zwart fluweel singlet geborduurd met gouden draden en witte tulbanden (het Afghaanse nationale kostuum). Zij hadden zwarte schoenen aan. Zij droegen elk een 'patkei' (een dunne deken van wol en katoen die door sommige mannen op hun linkerschouder voor vele doeleinden wordt gedragen).
Eén van de twee mannen droeg een grote zak. Wat er in de zak zou zitten was aan de buitenkant niet te zien. De oudste broer van de Schoonheid ging kruipend naar de deuropening en keek naar de mannen. Zij waren voor hem onbekend. Hij zag het eindpunt van een geweer dat naar beneden wees. De rest van het geweer was omwikkeld met de 'patkei'. De tweede man had ook een geweer op dezelfde wijze vast, maar helemaal opgeborgen in de 'patkei'. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen