€ 15,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alien in Seoul

Een halfjaar als boer in een metropool

Bram Zonderland • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Voor mijn studie reisde ik af naar de hoofdstad van Zuid-Korea. Vanaf het moment dat ik het vliegtuig instapte, ging er een andere wereld voor mij open. Ik besloot het bij te houden.

  De wekelijkse blog die ik, vanaf dat moment, bijhield was mij dierbaar. Enerzijds hield het de mensen, in Nederland, op de hoogte van mijn reisavonturen en anderzijds was het een middel om mijn observaties te registreren. Alles komt aan bod. Grappige, gevoelige, opmerkelijke en buitengewoon rare situaties.

  Zuid-Korea is een bijzonder land. In ieder opzicht. In het halfjaar dat in Seoul woonde heb ik ook genoeg meegemaakt. Beleef met mij mee hoe de meest buitengewone zaken, voor ons, de normaalste zaak zijn, voor de Zuid-Koreanen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 135mm x 210mm
  Aantal pagina's : 114
  Uitgeverij : B. Zonderland
  ISBN : 9789464064803
  Datum publicatie : 12-2020
 • Inhoudsopgave
  Hoofdstuk 1: Voorwoord
  Hoofdstuk 2: van Friesland naar Seoul
  Hoofdstuk 3: Seoul voor dummies
  Hoofdstuk 4: Zuid-Korea voor dummies
  Hoofdstuk 5: de Henk-Krol-Brigade
  Hoofdstuk 6: Een maand in Seoul
  Hoofdstuk 7: Even wat tijd voor mezelf
  Hoofdstuk 8: ‘Het land van'
  Hoofdstuk 9: Drukte!
  Hoofdstuk 10: Op de helft!
  Hoofdstuk 11: *Kuch *kuch
  Hoofdstuk 12: Hong Kong!
  Hoofdstuk 13: ‘Winter is coming
  Hoofdstuk 14: Koreaanse cultuur
  Hoofdstuk 15: Tina de kapster
  Hoofdstuk 16: stik er in
  Hoofdstuk 17: afknijpen!
  Hoofdstuk 18: De Thailand chill
  Hoofdstuk 19: Maleisië!
  Hoofdstuk 20: nawoord
 • Reviews (10 uit 1 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  08-02-2021
  Leuk boek
  Leuk Bram om jou op deze manier te volgen, wat je zoal doet.


  Geplaatst door uit MARKNESSE , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 15,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Hoofdstuk 1: Voorwoord
Op reis naar Zuid-Korea. Dat staat centraal in dit boek. Het is goed om te vertellen dat dit boek een totaal onverwachts project is geweest. Dit verhaal is namelijk gestart als blog. Iedere week, tijdens mijn verblijf in Zuid-Korea en Zuidoost Azië heb ik een blog geschreven over hetgeen wat mij die week bezighield. In de eerste instantie omdat ik géén zin had in gezeik vanaf het thuisfront met “oohhh hoe gaat het nu daar?” en ook omdat ik deze ervaring wilde vereeuwigen. Als je op vakantie, of op reis, gaat dan maak je een X aantal foto’s en daar kan je dan in terug bladeren maar je loopt de kans om waardevolle en specifieke herinneringen te vergeten. Dat ging mij niet gebeuren.

Twintig weken op reis geweest. Zeventien in Zuid-Korea en drie weken in andere Oost-Aziatische landen. Dit boek biedt inzicht. Vooral als je zelf van plan bent om iets met Zuid-Korea te gaan doen. Ga je op reis, wil je verhuizen, wil je er gaan studeren? Met behulp van dit boek zul je een goede indruk krijgen van het land, de taal, de gewoontes, de mooie kanten en de mindere kanten. Alles komt aan bod.

Uiteindelijk heb ik besloten de verhalen, die ik gaande weg heb geschreven, te bundelen tot één boek. Een reisverslag als het ware. Als rode draad door Zuid-Korea met hier en daar een humoristische of zelfs cynische toon.

Ik wens je véél leesplezier toe!

Hoofdstuk 2: van Friesland naar Seoul
Mondkapjes, pratende stoplichten, haaaaiii-vrouwtjes en een stokstaartjes-café. Het zijn natuurlijk allemaal zaken die je opvallen, als nieuwkomer, in de miljoenenstad Seoul in Zuid-Korea. Ik zal je vertellen hoe ik hier terecht ben gekomen.

Als onderdeel van mijn bachelors opleiding in Leeuwarden is het een verplicht onderdeel om uiteindelijk een halfjaar te studeren aan een buitenlandse universiteit. Dan kan je ervoor kiezen om, net over de grens, in Brugge te gaan studeren maar dat was mijn moeder niet ver genoeg. De Verenigde Staten voldeed wel aan de criteria want de voorwaarde was minimaal één oceaan ertussen. Ik was alleen niet zo'n fan van de Verenigde Staten. Dat kwam, hoofdzakelijk, door mijn ontzettende pacifistische persoonlijkheid en ik had, daarnaast, geen zin om te sneuvelen vanwege een willekeurige drive-by. Brugge was te dichtbij, de Verenigde Staten waren mij té geweer'erig en China leek té veel op een isolatiecel. Langzaam begon mijn zoektocht, naar een buitenlandse universiteit, te lijken op een nummer van Henk Westbroek. Er bleek één land over te zijn, waar mijn oog zich nog niet op had gericht. Dat land was Zuid-Korea. En hier zijn we dan... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen