Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link.

€ 15,45


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover ZZP Gids 2019
  ZZP Gids 2019 (boek)
 • Cover ZZP Gids 2020
  ZZP Gids 2020 (boek)

Alle Vogels

P.C. Bosman • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Waarom heet een winterkoning winterkoning? Hoe smaakt een ijsvogel? Het geheim van de rotgans. De klassenmaatschappij van de scholekster. Waarom vliegt de houtsnip vaak tegen ramen? Met deze gids heeft u een leuke en makkelijke manier in handen om de natuur in Nederland (en België) te verkennen. Deze vogelgids helpt u als lezer bij het ontdekken en herkennen van vogels. Er zijn circa 514 soorten vogels gespot in Nederland en circa 437 in België. Het gaat hier om ‘goedgekeurde waarnemingen’ op waarnemingen.nl en waarnemingen.be. Van deze lijsten komen er tien wél voor in België maar niet in Nederland. En in Nederland komen 84 vogels voor die niet in België zijn waargenomen. Dat is exclusief exoten, vogels die hier eigenlijk niet thuishoren maar soms wel gezien worden. In deel 1 van deze serie vindt u de top 150.

  Vogels in Nederland en België De meest complete en leukste vogelgids vol foto’s, wetenswaardigheden en tips. Ruim zeshonderd vogelsoorten zijn er in Nederland (en België) waargenomen. Van de bekende tuinvogels tot de meest zeldzame dwaalgasten en exoten. In dit deel staan ruim honderdvijftig van meest voorkomende vogels die in Nederland te vinden zijn. Van aalscholver tot zwaan. En de heggenmus bijvoorbeeld. Dit bescheiden vogeltje komt veel voor. Hij verstopt zich graag; je ziet hem pas als je er op gaat letten. Maar ook exoten zoals de fazant, een vogel die vroeger werd uitgezet voor de jacht. Tegenwoordig weten de overgebleven exemplaren zich aardig in stand te houden. Deze gids is het een must voor elke vogelaar, van beginner tot ervaren vogelkenner. Want naast de foto’s waaraan u vogels herkent vindt u een schat aan wetenswaardigheden over gewone vogels en vreemde vogels. Waarom heet een winterkoning winterkoning? Hoe smaakt een ijsvogel? Het geheim van de rotgans. De klassenmaatschappij van de scholekster. Waarom vliegt de houtsnip vaak tegen ramen? Op deze en andere belangrijke vragen vindt u het antwoord in deze serie. Kortom dit is een onmisbare gids voor iedereen die meer wil weten over vogels. Voor uzelf of om kado te doen.
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 111mm x 211mm
  Aantal pagina's : 120
  Uitgeverij : Publimix
  ISBN : 9789086710584
  Datum publicatie : 07-2018
 • Inhoudsopgave
  Vogels in de Lage Landen 4 Maar waar zijn al die vogels dan? 4 Goed kijken 4 Er zijn al veel vogelboeken 4 De samensteller 5 De vogelaar 5 Wanneer vogels kijken? 6 Waar kijken? 6 Hoe kun je het beste kijken? 6 De soorten 7 De gebieden 7 De stranden en de Noordzee 7 Polders en weilanden 7 Kerkhof 7 Vogelkijkhutten 9 Steden en dorpen 9 Bouwgrond 9 Langs snelwegen 9 De volgorde 9 Top 10 tuinvogels 10 Linaeus van Harderwijk naar Uppsala 16 Monsters en fabeldieren 16 Vogelsoorten indelen 17 De top 150 vogelsdoorten 18 Index wetenschappelijke namen 114 Index nederlandse namen 116
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 15,45


niet beschikbaar

niet beschikbaar

0-2 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen