€ 19,79

ePUB ebook

  € 10,80

PDF ebook

niet beschikbaar

Meer van deze auteur

 • Cover Alleen in de hemel
  Alleen in de hemel (ePUB)

Alleen in de hemel

Als fietsen losmaakt wat je lief is

Bart van der Aa • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Noot van de auteur:
  Wat leuk dat je interesse hebt in m'n boek! Momenteel werk ik aan verbeterde versie. Wil je 'm graag bestellen, dan raad ik je aan om even te wachten totdat dit bericht is verdwenen. Verwachte publicatiedatum: medio januari 2023.

  Als kind vindt de schrijver fietsen verschrikkelijk. Hij heeft er zo’n broertje dood aan dat hij zelfs niet eens naar de middelbare school wil die het beste bij zijn niveau aansluit.

  Nu trekt hij er met zijn tweewieler op uit. Naar Noord-Frankrijk, België, Duitsland en twee keer in Nederland. Onderweg voeren zijn gedachten hem terug naar zijn kinderjaren. Nieuwe ervaringen wekken allang vergeten zaken tot leven.

  Terwijl hij reist, rijst zijn twijfel. Niet eerder gestelde vragen drijven naar boven. Wat weet hij van zijn ouders? Wat is er lang geleden precies gebeurd? Is dit in lijn met wat altijd is gezegd? En hoe heeft die ene gebeurtenis zijn leven beïnvloed?

  Wat begint met een verhaal over fietsvakanties, wordt steeds meer een persoonlijke zoektocht en eindigt met zijn ouders. Een waargebeurd verhaal. Met een lach en een traan. Want, zo zei zijn mama geregeld: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.”

  En zijn papa, wat zei hij?


  Quote op de achterflap:
  "Als ik hoor dat je dood bent, speel ik vrolijk verder. Kort daarna pik ik je gereedschap in. Vervolgens fiets ik nog een keer langs de begraafplaats om te kijken of je echt niet terugkomt. Dan weet ik genoeg. Je komt niet terug. Ik berg je gedurende dertig jaar op. In een kistje. Het sleuteltje gooi ik weg. Ik laat je helemaal alleen achter. Alleen in de hemel."
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 300
  Uitgeverij : Bart van der Aa
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 08-2022
 • Inhoudsopgave
  DEEL I: DE EERSTE…
  1. Bedenkingen
  2. Angsten
  3. Zoektocht
  4. Bevindingen

  DEEL II: OP DE RAND VAN…
  5. Gastvrijheid
  6. België
  7. De dood
  8. Het voorstelbare
  9. De wanhoop
  10. Het feest
  11. Vergeving
  12. Het leven
  13. De nacht

  DEEL III: OP ZOEK NAAR…
  14. Griekse yoghurt
  15. Herkenningspunten
  16. De essentie
  17. Een droog onderdak
  18. De Duits-Duitse grens
  19. Beschaving
  20. Een schot in de roos
  21. Het dierenleven
  22. Hereniging

  DEEL IV: DE SCHEIDING…
  23. Van het geluk
  24. Van de gekozen camping
  25. Tussen voor- en tegenspoed
  26. Van werkelijkheid en verbeelding
  27. Als verlossing
  28. Komt steeds dichterbij
  29. Is onvermijdelijk

  DEEL V: HET GEVAAR…
  30. Komt van links
  31. Komt van voren
  32. Komt van boven
  33. Komt van achteren

  DEEL VI: Je krijgt wat je verdient
 • Reviews (8,3 uit 3 reviews)

  29-09-2022
  Mooie ontroerende reis
  Bart maakt ons op een mooie manier deelgenoot van zijn passie en van zijn persoonlijke zoektocht. Een mooi boek dat raakt.

     Vlot geschreven
     Ontroerend
     Wat teveel reisverslagen.
     Soms te gedetailleerd

  Geplaatst door uit Tilburg , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  05-09-2022
  Spring achterop en reis mee
  Een lekker vlot geschreven boek waarin je meefietst met de schrijver: langs dorpen en steden, door landschappen met vergezichten: de beloning na een klimmetje. Hij neemt je mee in zijn zoektocht naar geschikte campings voor een trekkende fietser, maar ook naar wie zijn ouders waren en hoe hun overlijden op twee schakelmomenten (als kleuter, als beginnend student) doorwerkt in zijn leven. Het boek geeft een mooi inkijkje hoe het is om als solo-fietser op fietsvakantie te gaan, vervlochten met de mijmeringen over verlies en liefde.

     Heldere en beeldende schrijfstijl
     Soms net wat teveel details

  Geplaatst door uit Groningen , leeftijd 40-49
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  17-08-2022
  Alleen in de hemel
  Verrassend onderwerp met veel gevoel geschreven Makkelijk te lezen en de schrijver blijft boeien met zijn zoektocht naar het heden en verleden Dit boek verdient 'n groot publiek.


  Geplaatst door uit Ootmarsum , leeftijd 70+
  Waardeert het boek met een 9 uit 10

€ 19,79

niet beschikbaar

3-5 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Vloeibare chocoladepasta
Daar zit ik dan. In het Franse stadje Signy-l’Abbaye. Puffend op een bank naast het gebouw van La Poste. Met frisse tegenzin. Ik ben hier om te fietsen, niet om stil te zitten. Evenmin heb ik tijd voor een pauze, maar deze moet. Even bijkomen van alle inspanningen van vanochtend.
Naast me staan twee telefooncellen. Zo’n cel van waaruit mama vroeger naar haar zusje belde. Die mijn buurman dagelijks controleerde op vergeten dubbeltjes en kwartjes.
Bij ons verdween de telefooncel al jaren geleden uit de straat. Hier staan ze nog steeds en leveren overduidelijk het bewijs: in dit stadje staat de tijd stil. Gelukkig maar. Zo verlies ik met mijn noodzakelijke pauze geen kostbare tijd.
Toch zit ik niet echt lekker. Een penetrante geur dringt mijn neusgaten binnen. Onmiskenbaar de stank van sigarettenrook. Ik kijk op om te ontdekken wat de bron is.
“Il fait chaud aujourd’hui!”
Een grijsharige man van pensioengerechtigde leeftijd spreekt me aan. Dat kan ik gerust zeggen. In dit land gaan mensen makkelijk vijf jaar eerder met pensioen dan bij ons.
“Mes excuses, je ne parle pas français”, zeg ik terwijl ik de man wat beter in me opneem. Het pensioen lijkt de man weinig goeds te doen. Hij gaat onverzorgd gekleed, zijn haar staat alle kanten op, de blouse hangt half uit zijn broek.
Aan de andere kant, hij verpietert niet achter de geraniums. Dat pleit voor hem. Hij gaat naar buiten, knoopt een gesprekje aan. Hopelijk niet uitsluitend met niet-Franssprekende buitenlanders. Kon iedereen maar zo van z’n oude dag genieten…
“You… to where?”
Hoe maak ik deze man op een nette manier duidelijk dat hij weg moet gaan? Zijn dampende sigarettenrook ben ik liever kwijt dan rijk. In mijn jeugd zat ik al vaak genoeg bij mijn rokende ouders in de auto. Hoe heb ik dat ooit volgehouden? Hier in de buitenlucht stoor ik me er al aan.
“For one week, along the Belgian coast, through Northern France and Germany, back to the Netherlands”, vat ik mijn tocht samen.
“Are you sure?”
Nee, ik ben er niet zeker van. De bergen van de Franse Ardennen slopen me. Over een paar uur ben ik halverwege de beschikbare tijd voor deze zevendaagse tocht. Het is sterk de vraag of ik dan de helft van de afstand erop heb zitten. De zwaarste heuvels komen nog. Dat ga ik deze man allemaal niet aan zijn neus hangen. Veel te ingewikkeld. Communicatie met handen, voeten en een enkel verdwaald Frans of Engels woord.
Gisteren kwam ik rondom de Noord-Franse stad Avesnes-sur-Helpe door een pittoresk landschap. Lichtglooiende hellingen bedekt met onregelmatige landbouwpercelen. Netjes van elkaar gescheiden door houtwallen en stenen muurtjes. Prikkeldraad komt niet voor in het woordenboek van de bewoners uit die streek. Ik had geen idee dat ik zo’n landschap in Noord-Frankrijk tegen zou komen. In het coulisselandschap bekroop me het gevoel dat ik in Engeland rondfietste.
Dat romantische is er ondertussen wel vanaf. De lieflijke glooiingen van gisteren hebben plaatsgemaakt voor serieuze bergen. Flinke hellingen, de hele dag door. Morgen klim ik nog hoger om vervolgens in de Eifel het dak van deze rondrit te bereiken. Volgens planning, dan.
Ik ben op deze vierde dag om half acht vanochtend weggefietst vanaf de camping in Neuville aux Joutes. Net onder de Belgisch-Franse grens. Halverwege de ochtend ben ik nog geen veertig kilometer verder. Het valt me zwaar tegen. Niet alleen de steile bergen, vooral mezelf. Ik had me sterker ingeschat. Beter getraind.
Bij de bakker in Signy-l’Abbaye koop ik ovenvers brood. De warmte straalt er nog van af. Dat waardeer ik meer dan de warmte die de zon al afgeeft. Ik open mijn laatste potje broodbeleg. De chocoladepasta klotst tegen de rand. Door de oplopende temperatuur verruilt de substantie z’n vaste vorm voor een fluïde. De vloeibare pasta laat ik in mijn verse stokbrood lopen. Verrukkelijk. Met een slok halflauw water.
Mijn ‘gesprekspartner’ is inmiddels vertrokken. Met in z’n kielzog zijn sigaret. Nu ik alleen ben, voer ik maar een gesprek met mezelf.
“La vie en France, c’est très bon.” ×
SERVICE
Contact
 
Vragen