€ 29,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Alles sal reg kom

Willy Born & Anne Born • Boek • hardback

 • Samenvatting
  'Het drama van Drie', zo wordt deze geschiedenis ook wel genoemd. Op 13 december 1944 werd de verzetsgroep Drie overvallen door de SD, waarbij onder andere Jannes Born om het leven kwam.

  Jannes' broer Willy Born was erbij en heeft hier verslag van gedaan, en zijn kleindochter Anne Born heeft hier illustraties bij gemaakt en achtergrondinformatie gezocht door in gesprek te gaan met Hans Born, Jannes' en Willy's jongste broer. Hier is het boek 'Alles sal reg kom' uitgekomen.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 260mm x 190mm
  Aantal pagina's : 48
  Uitgeverij : Niet bekend
  ISBN : Niet bekend
  Datum publicatie : 06-2015
 • Inhoudsopgave
  niet beschikbaar
 • Reviews (9 uit 3 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

  23-05-2019
  Mooi persoonlijk boek
  Dit boek gebruiken wij in de leskoffers van ons 2e Wereldoorlog project Ermelo 1940-1945, bestemd voor de leerlingen van groep 8 van de Ermelose basisscholen. Het vormt een zeer waardevolle aanvulling van onze les op locatie (met als verteller nog een broer van de Willy uit het boek) en van de materialen die wij al hebben, waaronder een dvd over het onderduikhol en het monumentje van Jannes. Het is vormgegeven in een sobere stijl die mooi past bij de tijdgeest van toen. Geen opsmuk, daar is het ook het verhaal niet naar. Het boek brengt je dicht bij de personen en gebeurtenissen van toen.

     persoonlijk verhaal
     prachtige vormgeving

  Geplaatst door uit Ermelo , leeftijd 60-69
  Waardeert het boek met een 9 uit 10


  23-04-2019
  Alles sa reg kom
  Het gaat over een waargebeurd verhaal, wat in 1944 op Drie, ( gemeente Ermelo ) heeft plaatsgevonden. De gebeurtenis is goed verteld. Er zijn goede foto's bijgeplaatst. en de tekeningen van Anne Born geven goed weer wat er gebeurde. De angst, het onrecht, en het verraad komen er goed in naar voren. Belangrijk is dat dit boekje gebruikt kan worden bij het lesgeven over oorlog. Het is belangrijk, dat ook de jeugd leert, dat oorlog geen oplossing is.

     goed naverteld.
     prima illustraties.
     Geen

  Geplaatst door uit Putten , leeftijd 50-59
  Waardeert het boek met een 8 uit 10


  21-03-2019
  Indrukwekkend
  Ik ben natuurgids in deze omgeving. Ik gebruik het boek om mijn gasten op deze directe manier, in woord en beeld ,een tragedie te laten beleven. En een eerbetoon aan Jannes en een groot compliment aan de auteur Anne Born voor de sobere doch prachtige wijze zo zij dit vertaald heeft.


  Geplaatst door
  Waardeert het boek met een 10 uit 10

€ 29,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

'Samen met Sjaak moest ik mijn overleden broer naar het bospad dragen, waar hij als terrorist tot voorbeeld van anderen moest blijven liggen.' ×
SERVICE
Contact
 
Vragen