€ 14,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Als het thuis niet meer gaat

Daniëlle Terpstra • Boek • paperback

 • Samenvatting
  Een boek voor alle ouders, die bewust of onbewust een trauma doorgeven aan hun kinderen. Een trauma kan jarenlang onbewust aanwezig zijn en heeft in een leven vaak enorme impact, ook op die van de kinderen. Wat neem je van je trauma mee in de opvoeding van je kind(eren)? En wat kun je doen om trauma’s bij jouw kinderen te voorkomen? Wat kun je doen om alles uit het leven te halen wat erin zit? Vragen die de lezer aanzetten tot actie.

  Veel mensen leren leven met een trauma. Of dit nu hun eigen trauma is, of die van de eigen (voor)ouders. Trauma is een gif dat zich langzaam in je leven innestelt en dat uiteindelijk je vrije keuzes overneemt. Je wordt je trauma. En bij het starten van een nieuw gezin breng je het trauma over naar de volgende generatie. Een trauma kan jarenlang onbewust aanwezig zijn en heeft in je leven vaak een enorme impact. Je hebt een keuze. Je kunt een trauma, al dan niet van jou, oplossen en stopzetten. Ook al denk je dat je nergens last van hebt of accepteer je dat je er last van hebt, een trauma blijft altijd aanwezig. Je accepteert dan ook dat anderen er last van zullen hebben of krijgen! Tenzij je er serieus mee aan de slag gaat. Wat neem jij van je trauma mee in de opvoeding van je kind(eren)? En wat kun je doen om trauma’s bij jouw kinderen te voorkomen? Wat kun je doen om alles uit het leven te halen wat erin zit?
 • Productinformatie
  Binding : Paperback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 148mm x 210mm
  Aantal pagina's : 104
  Uitgeverij : Lineke Eerdmans, Uitgeverij
  ISBN : 9789492329301
  Datum publicatie : 04-2022
 • Inhoudsopgave
  INHOUDSOPGAVE Voorwoord 9 Inleiding 11 Gebruikte termen 17 Schaamte 18 De doorgeeftactiek 27 Schuld, gêne & vernedering 29 Trauma 33 Enkelvoudig trauma 34 Meervoudig trauma 34 Symptomen van een trauma 34 Posttraumatische Stressstoornis PTSS 39 Relaties 41 Een eigen gezin: de basis van het ouderschap 43 Het familiesysteem 47 Een gebroken systeem 48 Hoe ontstaat een gebroken systeem? 49 Systeemproblematiek 51 Van slachtoffer naar dader, ‘Transfer of norms’ 53 Schuld geven 57 Soorten hulpverleners 62 Therapievormen 65 Aanvullingen op de behandeling 70 Familieopstellingen 73 Transgenerationele trauma’s: van generatie op generatie 79 Anderen aan het woord 81 – Familiesystemen & Systeemtherapie: een directe toegang tot emoties DOOR JEROEN TERPSTRA 81 – Relaties en trauma DOOR TÉO VISSER 84 – Paardencoaching en EMDR in de praktijk DOOR JACQUELIEN VAN DE HOEF 88 Literatuurlijst 95 Dankwoord 99
 • Reviews (0 uit 0 reviews)

€ 14,95


niet beschikbaar

niet beschikbaar

Zondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen