€ 53,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Anne Frank. Stille Getuigen

herinneringen aan het leven van een joods meisje

Ronald Wilfred Jansen • Boek • hardback

 • Samenvatting
  Ronald Wilfred Jansen bezocht Anne Franks woonadressen in Frankfurt am Main, Aken en Amsterdam, haar onderduikadres Het Achterhuis en de concentratiekampen Westerbork, Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen waar Anne Frank gevangen heeft gezeten. Zijn boek beschrijft haar geschiedenis en wat er tegenwoordig nog herinnert aan haar leefomgeving.

  Een drijfveer om dit boek te schrijven is dat het een van de laatste mogelijkheden voor hem is geweest om met mensen in contact te komen die Anne hebben gekend; deze mensen wisten enkele nieuwe feiten over haar en haar ambiance te vertellen.

  Ook andere tijdgenoten van Anne Frank gaven boeiende informatie over de omgeving waarin zij leefde. Door in haar voetsporen te treden, kreeg hij een completer beeld van Anne Frank en haar leefomgeving

  Recensie(s)

  Recensie NDB Biblion d.d. 21 juni 2012. In chronologische hoofdstukken worden het leven van Anne Frank (1929-1945) en vooral wat nog herinnert aan haar leefomgeving beschreven. Hoofdstuk 1 gaat over Frankfurt am Main, waar haar joodse ouders Otto en Edith woonden, zusje Margot in 1926 werd geboren, zij in 1929. Vanwege de toenemende anti-joodse maatregelen van de nazi's emigreerde het gezin eind 1933 naar Amsterdam, thema van hoofdstuk 2. Het volgende hoofdstuk bespreekt het achterhuis, waar het gezin in 1942 onderdook toen na de Duitse bezetting ook in ons land de joden steeds meer werden vervolgd. De slothoofdstukken gaan over Westerbork, Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen, de drie concentratiekampen waar de Franks terechtkwamen na in 1944 te zijn verraden. Herziene uitgave van de Nederlandse historicus en fotograaf (1964). Het bijzondere, boeiende verslag geeft veel info over de Franks en historische info over hun omgeving, maakt tastbaar wie Anne was, waar ze woonde, met wie ze sprak en wat ze zag. Met goede zwart-witfoto's en notenapparaat. Anne Frank. Stille Getuigen. Herinneringen aan het leven van een joods meisje.
 • Productinformatie
  Binding : Hardback
  Distributievorm : Boek (print, druk)
  Formaat : 170mm x 240mm
  Aantal pagina's : 292
  Uitgeverij : PUMBO
  ISBN : 9789490482121
  Datum publicatie : 04-2014
 • Inhoudsopgave
  PROLOOG
  FRANKFURT AM MAIN
  AKEN
  AMSTERDAM
  HET ACHTERHUIS
  KAMP WESTERBORK
  AUSCHWITZ-BIRKENAU
  BERGEN-BELSEN
  EPILOOG
  FOTO’S
  REISVERANTWOORDING
  MONUMENTENOVERZICHT
  PERSONENOVERZICHT
  BIBLIOGRAFIE
  WEBSITES
  MET DANK AAN
  COLOFON
 • Reviews (0 uit 0 reviews)
  Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 53,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Recensie(s)

Recensie NDB Biblion d.d. 21 juni 2012. In chronologische hoofdstukken worden het leven van Anne Frank (1929-1945) en vooral wat nog herinnert aan haar leefomgeving beschreven. Hoofdstuk 1 gaat over Frankfurt am Main, waar haar joodse ouders Otto en Edith woonden, zusje Margot in 1926 werd geboren, zij in 1929. Vanwege de toenemende anti-joodse maatregelen van de nazi's emigreerde het gezin eind 1933 naar Amsterdam, thema van hoofdstuk 2. Het volgende hoofdstuk bespreekt het achterhuis, waar het gezin in 1942 onderdook toen na de Duitse bezetting ook in ons land de joden steeds meer werden vervolgd. De slothoofdstukken gaan over Westerbork, Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen, de drie concentratiekampen waar de Franks terechtkwamen na in 1944 te zijn verraden. Herziene uitgave van de Nederlandse historicus en fotograaf (1964). Het bijzondere, boeiende verslag geeft veel info over de Franks en historische info over hun omgeving, maakt tastbaar wie Anne was, waar ze woonde, met wie ze sprak en wat ze zag. Met goede zwart-witfoto's en notenapparaat. Anne Frank. Stille Getuigen. Herinneringen aan het leven van een joods meisje. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen